Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-2

Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-2

Νίκος Αθανασίου
Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-2

bet365

Με γκολάρα του Καλτσά και τον Μπουμάλ να σκοράρει, αλλά να δίνει κι ασίστ, ο ουσιαστικός Παναθηναϊκός (και 2 δοκάρια) έφυγε νικητής με 0-2 από την Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή! Θετικός ο Μέστο στην «πρώτη» του.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τζαντομένικο Μέστο μετά από επτά μήνες απραξίας επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, με τον Αντρέα Στραματσόνι να του δίνει φανέλα βασικού στο ντεμπούτο του Ιταλού με το «τριφύλλι». Σε σύστημα 4-3-3 ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Πράνιτς αριστερά, Μέστο δεξιά, και ο Κουτρουμπής με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα αμυντικός μέσος, με τους Εσιέν και Αμπέντ πιο μπροστά του και τον Αλγερινό επί της ουσίας σε πιο ελεύθερο ρόλο. Καλτσάς αριστερό «φτερό», Μπουμάλ δεξί και στην κορυφή ο Πέτριτς.

Στην... αντίπερα όχθη, ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Χογκ στην εστία. Αριστερά στην άμυνα ο Τσαμπούρης, δεξιά ο Σπυρόπουλος και ο Βαλιός με τον Αναστασιάδη το δίδυμο στα στόπερ. Καλτσάς και Ελακόπουλος οι δύο αμυντικοί μέσοι. Γεωργίου δεξιά, Γουέρε αριστερά, ο Μανούσος σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά ο Μάρκοβιτς.

Χάλια

Απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος και την τρίτη χειρότερα άμυνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια όλο το πρώτο ημίχρονο, έχοντας αρκετές λάθος μεταβιβάσεις στην μεσαία γραμμή, τραγικές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και μια ανούσια κατοχή που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να την μετατρέψει σε επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της Καλλονής.

Καλτσάς και Μπουμάλ, παίζοντας με ''ανάποδο'' πόδι στην πτέρυγα, κλείστηκαν σχετικά εύκολα από τις εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις των γηπεδούχων, ο Αμπέντ ξοδεύτηκε σε ανούσιες ενέργειες και οι όποιες αξιόλογες κινήσεις σε σαρανταπέντε λεπτά παιχνιδιού, προήλθαν από τα «ανεβάσματα» του κεφάτου Πράνιτς. Εσιέν και Ζέκα έκαναν απλώς τα απαραίτητα και ήταν εμφανής η έλλειψη φαντασίας και δημιουργίας στον άξονα.

Η Καλλονή περίμενε στο δικό της γήπεδο, δεν ρίσκαρε και έκοψε το παιχνίδι στα μέτρα της. Δεν έδωσε χώρους στον Παναθηναϊκό, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καμία στιγμή και μάλιστα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Μάρκοβιτς, όμως, αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Κάπως έτσι πέρασε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει με την απόδοσή του και για ακόμη μία φορά την φετινή σεζόν να μην βλέπεται στο πρώτο ημίχρονο.

Μεταμόρφωση με πρωταγωνιστές Καλτσά & Μπουμάλ!

Ότι δεν έκανε στην αρχή του ματς, το έκανε με το... καλησπέρα στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γρήγορο γκολ(49') που του έκανε την ζωή πιο εύκολη και ανάγκασε την Καλλονή να βγει από το «καβούκι» της και να παίξει ποδόσφαιρο. Το «τριφύλλι» βρήκε την λύση χάρη στην εξαιρετική κίνηση του Καλτσά, ο οποίος «τρύπωσε» στην περιοχή, κατέβασε με το στήθος και με πλάτη στο τέρμα την σέντρα του Μπουμάλ, γύρισε και με το... κακό του πόδι το αριστερό, την έστειλε στην γωνία του Χογκ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι «πράσινοι» με το προβάδισμα στο σκορ, έφτασαν στιγμές αργότερα κοντά και στο 2-0 μετά το λάθος του Χογκ έπειτα από σέντρα του Αμπέντ που κατέληξε στο δοκάρι! Αυτό ήταν. Κάπου εκεί οι «πράσινοι» επαναπαύθηκαν, η αλλαγή του Ατζαγκούν με τον Αμπέντ χάλασε την χημεία στον άξονα και η είσοδος του Μπαργκάν από τον Καραγεωργίου έδωσε πνοή στην Καλλονή και από το 65' και έπειτα οι γηπεδούχοι άρχισαν να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους. Τα δύο σουτ του Καλτσά δεν βρήκαν στόχο(72', 75)', ο Μανούσος δεν έκανε καλό τελείωμα στην δική του στιγμή(74') και αυτές ήταν οι όποιες καλές στιγμές των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός όταν βρήκε γήπεδο, έγινε πιο απειλητικός και θα μπορούσε να... καθαρίσει με τον Μπεργκ(81', 89') και το απίστευτο δοκάρι του Ατζαγκούν σε κενό τέρμα(88'). Ότι δεν πέτυχαν οι συμπαίκτες του, το έκανε στις καθυστερήσεις ο Μπουμάλ! Ο Καμερουνέζος άνοιξε λογαριασμό στο «τριφύλλι» με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση.

Στα θετικά εκτός από την νίκη, η εμφάνιση του Μέστο που σίγουρα δεν έδειξε ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τόσο μεγάλη απραξία...

MAN OF THE MATCH: Νίκος Καλτσάς. Ο Έλληνας εξτρέμ άνοιξε τον δρόμο στην νίκη του Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας ένα σούπερ καθοριστικό γκολ για την εικόνα του παιχνιδιού. Με πλάτη στο τέρμα, γύρισε και τελείωσε ιδανικά την φάση. Έχει και την σέντρα στην ευκαιρία του Μπεργκ στο φινάλε του ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν σημαντικότατος για το «τριφύλλι». Από τα δικά του πόδια ξεκινά το γκολ του Καλτσά ενώ ο ίδιος σκοράρει το 2-0 με ωραία ενέργεια και σουτ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Καλλονή έχει τεράστιο έλλειμα ποιότητας. Αν δεν ενισχυθεί, αν δεν αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν δύο τρία πράγματα παραπάνω μέσα στο γήπεδο, τότε θα συνεχίσει να πηγαίνει με φόρα προς την Football League.

Η ΓΚΑΦΑ: Από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Εντάξει, δεν είναι το... πρώτο μπόι αλλά η σέντρα του Μπεργκ είναι «πάρε-βάλε», είναι μόνος του σε κενή εστία, κι όμως! Ο Ατζαγκούν κατάφερε να στείλει την μπάλα με το κεφάλι στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Διαιτησία χωρίς λάθη από τον Γιάχο και τους επόπτες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέταξε το πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη έβγαλε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, είχε ουσία και το γρήγορο γκολ του Νίκου Καλτσά ήταν αυτό που... ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία μέσα στο 2016 με τον Αντρέα Στραματσόνι να βελτιώνει το «τριφύλλι» από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Τσαμπούρης-, Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Γεωργίου, Μανούσος, Γουέρε, Μάρκοβιτς (69' Μπαργκάν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (73' Λαγός), Αμπεϊντ (67' Ατζαγκούν), Καλτσάς, Πέτριτς (57' Μπεγκ), Μπουμάλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα