Μικρασιάτες υπέρ «Αγιά Σοφιάς»

Μικρασιάτες υπέρ «Αγιά Σοφιάς»

Gazzetta team
Μικρασιάτες υπέρ «Αγιά Σοφιάς»

bet365

Σύνδεσμος Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών ζητάει με ανακοίνωση του να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να μην καθυστερήσει άλλο το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Ενωση περιμένει από τις Αρχές να κάνουν ό,τι πρέπει και να βγάλουν, επιτέλους, την οικοδομική άδεια, με τον σύνδεσμο Μακρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών «ΡΙΖΕΣ» να εκφράζει, μέσω ανακοίνωσης, την ενόχληση του για τη σχετική καθυστέρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Προς Υπουργείο Πολιτισμού, Υφυπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής

Κυρίες και Κύριοι, ως Μικρασιατικής καταγωγής οικογένειες και μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών ΡΙΖΕΣ, θέλουμε να σας εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός πως με το να καθυστερείτε την άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπαίνετε εμπόδιο στη Μικρασιατική Μνήμη, στο Προσφυγικό Μουσείο της Ανατολής και σε ό,τι αφορά τις πατρίδες των ανθρώπων που εκπροσωπεί η ΑΕΚ.

Δυστυχώς, θα έπρεπε πρώτοι εσείς , από τη στιγμή πού έχετε εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό, να λάβετε υπόψιν σας, πως ο Μικρασιατικός πληθυσμός της χώρας μας, αγγίζει πάνω από το 55%. Δεν έχετε καταλάβει ότι το γήπεδο της ΑΕΚ για τον μικρασιατικό Ελληνισμό, Ιωνία, Πόντο, Καππαδοκία, Κωνσταντινούπολη, αποτελούσε και αποτελεί, σημείο αναφοράς και διάσωσης της μνήμης, αφού ποτέ στην ιστορία από το 1922 και μετά, κανένα σωματείο, καμιά ομοσπονδία, κανένα αντάμωμα, κανένα συναπάντημα, καμία εκδήλωση και κανένας κρατικός φορέας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο, τόσους πολλούς πρόσφυγες και προσφυγικής καταγωγής ανθρώπους, όσο το γήπεδο της ΑΕΚ τις ήμερες που αγωνίζεται εντός έδρας.

Στο γήπεδο της ΑΕΚ ο Κύριος Μελισσανίδης, έχει υπολογίσει κάτι πού δυστυχώς εσείς και οι κατά καιρούς κυβερνήσεις λησμονούσατε… Ένα Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ανατολής, ένα μουσείο που δεν θα είναι συλλογές, αλλά πραγματικό μουσείο και οι κυριακάτικες αφορμές, θα είναι και αφορμές να μάθει η νεολαία τις ρίζες της και την πραγματική της ιστορία. Έχουμε δικαίωμα στη μνήμη, έχουμε δικαίωμα εμείς οι Μικρασιάτες να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς, έχουμε δικαίωμα να προσπαθούμε να καταφέρουμε πράγματα που αφορούν τους προγόνους μας και την συνέχεια της μνήμης.

Εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου Χαλανδρίου, ενός συλλόγου με τα νεανικότερα και μεγαλύτερα προσφυγικά σωματεία της χώρας, σας ζητάμε να προχωρήσετε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ «Αγια Σοφια», γιατί για όλους εμάς, μας αφορά και μας συγκινεί το πολιτιστικό κομμάτι της ΑΕΚ, ένα κομμάτι που το κράτος πολλές φορές ξεχνάει.

Το Δ.Σ τού Συνδέσμου “ΡΙΖΕΣ”».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα