Φροζινόνε - Νάπολι 1-5

Gazzetta team
Φροζινόνε - Νάπολι 1-5

bet365

Η Νάπολι είπε grazie στη Σασουόλο, ισοπέδωσε την Φροζινόνε (1-5) και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Serie A! Διπλά και τα υπόλοιπα τέσσερα ματς.

Απόγευμα Σαββάτου η Φιορεντίνα έχασε από την Λάτσιο. Τα πράγματα ήταν ωραία και στη Ρώμη λίγες ώρες μετά καθώς η Ρόμα έχασε πάλι βαθμούς, για να... απογειωθεί το σκηνικό νωρίς την Κυριακή με την ήττα της Ιντερ από την Σασουόλο. Τα δώρα έρχονταν το ένα μετά το άλλο για τους Παρτενοπέι και αυτοί με την σείρα τους φρόντισαν να κάνουν ένα στον προπονητή τους και τους τιφόζι! Ανήμερα των 57ων γενεθλίων του Μαουρίτσιο Σάρι, η Νάπολι έκανε πλάκα στη Φροζινόνε -με τον Ιγουαΐν να βάζει άλλα δύο γκολ για να φτάσει στα 18- και είναι πρωταθλήτρια χειμώνα για πρώτη φορά μετά το 1989-90! Τότε, κατέκτησε και το scudetto, όπως έκανε και το 1986-87. Οταν επίσης ήταν πρωταθλήτρια χειμώνα...

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς πάντως, οι Ναπολιτάνοι δεν μπήκαν φουριόζι στο Matusa. Η ομάδα του Σάρι ήταν ήρεμη, προσεκτική και... κυνική καθώς καθάρισε το ματς χωρίς να το καταλάβει κανείς. Στο 20' η λάθος έξοδος του Τζαπίνο μετά το κόρνερ είχε ως αποτέλεσμα το 0-1 από τον Αλμπιόλ και στο 30' ο Ιγουαΐν πήρε πέναλτι από τον Κριβέλο και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση για το 0-2. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι Παρτενοπέι ήταν να παραμείνουν σοβαροί και το έκαναν, έχοντας κάποια ξεσπάσματα που ανέβασαν το σκορ. Στο 59' ο Χάμσικ βρήκε ξανά δίχτυα, μετά το γκολ-νίκη επί της Τορίνο, για το 0-3 και στο επόμενο λεπτό ο Ιγουαΐν έβαλε το γκολ Νο18 σε 19 ματς (0-4). Ενα πολύ όμορφο μεσημέρι έγινε ακόμη ομορφότερο για τη Νάπολι στο 72', όταν ο Γκαμπιαντίνι με τέλειο πλασέ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Καγιεχόν να τον χειροκροτήσει, γράφοντας το 0-5! Το μόνο που κατάφερε η Φροζινόνε -αλλά δεν απασχολεί κανέναν- ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 82' με το σουτ του Σαμάρκο (1-5) μετά το κατέβασμα του Τόνεφ στη σέντρα του Κριβέλο.

Με Μακαρόνε η Έμπολι
Δεύτερη νιότη περνάει ο Μάσιμο Μακαρόνε, που οδήγησε την Έμπολι σε ακόμη μία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Τορίνο. Ο Κουαλιαρέλα έμεινε στον πάγκο μετά τη χειρονομία του προς του οπαδούς στο προηγούμενο ματς και αυτό είχε συνέπειες στην επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Μαρτίνες να χάνει την πρώτη ευκαιρία για την Τορίνο και τον Μακαρόνε για την Έμπολι, πριν το φάουλ του Μάριο Ρουί τραντάξει το δοκάρι του Παντέλι για την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Ο Μαρτίνες συνέχισε να χάνει ευκαιρίες για την Τορίνο, όμως ο Μακαρόνε έδειξε και πάλι την ποιότητά του, καθώς στο 56’ νίκησε από δύσκολη γωνία τον Παντέλι για το 0-1. Ο ρυθμός δεν έπεσε, ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται εκατέρωθεν, με τους Σαπονάρα και Γκλικ να έχουν τις σημαντικότερες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Πιο βαθιά η Βερόνα
Η Βερόνα τα έδωσε όλα για την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A, όμως η Παλέρμο εκμεταλλεύτηκε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τις και έφυγε με 0-1 από το Bentegodi βυθίζοντάς την ακόμα περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και ο Σορεντίνο έκανε δύο επέμβάσεις σε προσπάθειες του Ιονίτα και στη συνέχεια σταμάτησε τον Πατσίνι. Οι Rosanero περίμεναν πίσω, όμως πήραν το προβάδισμα κόντρα στην ροή του αγώνα. Στο 27' ο Γιάγιαλο έκανε το σουτ που πήγε πάνω στον Βάσκες, ο οποίος έκανε εκπληκτικό κοντρόλ και τελείωσε τη φάση με το δεξί (0-1). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να αντιδράσει, η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι δεν μπόρεσε να φτιάξει καθαρή φάση και η Παλέρμο άντεξε στην άμυνα κρατώντας την πολύτιμη νίκη. Τραϊκόβσκι και Γκολντανίγκα είχαν καλές στιγμές για τους Σικελούς, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς μέσος, Μπράιαν Κριστάντε, που μόλις αποκτήθηκε από την Μπενφίκα.

Τα έχασε όλα η Μπολόνια
Λίγες μέρες μετά το τρομερό διπλό στην Μίλαν, η Μπολόνια έχασε πέναλτι με τον Ματία Ντέστρο και 0-1 από την Κιέβο στο Renato Dall' Ara. Ο Χετεμάι τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση με τους Μπίρσα και Ροσετίνι. Η Μπολόνια κέρδισε πέναλτι ύστερα από την ανατροπή του Τζιακερίνι από τον Νίκολας Φρέι αλλά ο Μπισάρι απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Ντέστρο. Τζιακερίνι και Μπρίγκι είχαν τις επόμενες καλές στιγμές πριν διαμορφώσει το τελικό 0-1 ο Σιμόνε Πέπε με κοντρόλ και σουτ στη γωνία.

Ανάσταση για Τζένοα
Τρεις σερί ήττες μετρούσε η Αταλάντα, πέντε η Τζένοα. Η νίκη ήταν μονόδρομος και για τις δύο και αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι φιλοξενούμενοι, επικρατώντας με 2-0 στο Atleti Azzurri d' Italia. Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης καθώς αυτή του Εντι Ρέγια είχε σημαντικές απουσίες και στο τέλος του πρώτου μέρους στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Σούσο. Οι Ροσομπλού συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Καπέλ. Το γκολ, τελικά, ήρθε στο 79' με το ωραίο σουτ του Τζεμαϊλί μετά την σέντρα του Ρινκόν και αμέσως μετά, στο 81', ο Παβολέτι βρήκε ξανά δίχτυα, μετά το γύρισμα του Λασάλτ, για το τελικό 0-2.

 

SERIE A Τελευταία Νέα