Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

bet365

Ο Παναιτωλικός σε ένα συγκλονιστικό ματς, κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα! Ρουσκουσέδα και Παπάζογλου τα γκολ της νίκης. Δοκάρι ο Βιγιαφάνιες, ξανά σκόραρε ο Γιάννου!

Με τον Παναιτωλικό να βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος με μόλις 16 βαθμούς, η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα που επίσης ήθελε τους βαθμούς για να μείνει στην πεντάδα, ήταν από αυτές που θεωρούνται χωρίς αύριο για τους Αγρινιώτες.

Αυτό το χωρίς αύριο το έδειξαν οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη και στο γήπεδο, όπου παίζοντας με ψυχή, κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικότατο τρίποντο επικρατώντας με 2-1 των Αρκάδων. Με το τρίποντο αυτό τα... καναρίνια έφτασαν στους 19 βαθμούς τους Πλατανιά και Βέροια, ενώ άφησαν πίσω τους Ατρόμητο και Ξάνθη.

Κυρίως όμως έδειξαν πως μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να πάρουν σημαντικά παιχνίδια. Από την άλλη οι Τριπολιτσιώτες με την σημερινή τους ήττα έπεσαν από την πεντάδα, εκεί που πλέον βρίσκεται ο Πανιώνιος μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή.

Καλό παιχνίδι που τα είχε όλα...

Πριν ασχοληθούμε με το κάθε ημίχρονο ξεχωριστά, αξίζει μια συνολική αναφορά στο ματς. Ένα ματς το οποίο ήθελαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες για εντελώς διαφορετικούς λόγους και που σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που το είδαν είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση. Παναιτωλικός και Αστέρας από το πρώτο λεπτό μπήκαν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν δημιουργώντας ευκαιρίες.

Ακόμα και στο πρώτο μέρος που δεν μπήκε κάποιο τέρμα, το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό, ενώ στο δεύτερο εκτός των τριών γκολ, είχαμε και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα.

Έμειναν στις ευκαιρίες

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που είχε ρυθμό και φάσεις, με τις δύο ομάδες όμως να μην μπορούν να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, φώναξαν στο δεύτερο λεπτό για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, είχαν τον έλεγχο και στο 45' δεν μπόρεσαν με τον Πάουλο να σκοράρουν στην μεγαλύτερή τους ευκαιρία. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά, ενώ όταν το έκαναν ο Κυριακίδης ήταν εκεί για να τελειώσει την φάση.

Πάνω-κάτω η μπάλα και τρία γκολ

Αν λέγαμε πως το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν καλό, τότε το δεύτερο ήταν απείρως καλύτερο. Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης ήταν συνεχώς μπροστά πιέζοντας τους αντιπάλους τους. Οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι, όταν στο 53' έκρυψαν την μπάλα, ο Βιγιαφάνες έκανε εξαιρετική κάθετη στον Ρουσκουγιέδα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως ήρθε το 1-1, με τον Φούντα να κλέβει από τον Μύγα, να πασάρει στον Φερνάντες, αυτός να κάνει το σουτ, τον Κυριακίδη να διώχνει άσχημα και τον Γιάννου από κοντά να ισοφαρίζει.

Μετά το 1-1 ο Παναιτωλικός ήταν συνεχώς μπροστά πιέζοντας για τη νίκη και αφού πρώτα στο 68' είδε το δοκάρι του Μπαντή να σταματά το εκπληκτικό φάουλ του Βιγιαφάνες, στο 72' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το σημαντικό τέρμα. Ο Κέβιν εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά νίκησε τους πάντες κάνοντας το 2-1. Ένα γκολ που κράτησαν έστω και με δυσκολία οι γηπεδούχοι, παίρνοντας στο τέλος τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Man of the match: Δεν έβαλε κάποιο από τα δύο γκολ της ομάδας του, αλλά χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο λόγος για τον Λούκας Βιγιαφάνες που στο πρώτο γκολ έκανε μαγική ασίστ, είχε δοκάρι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και πριν τραυματιστεί έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Αστέρα και δικαίως είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Σε σχέση με άλλες εμφανίσεις ο Ουάρντα θα έλεγες πως σήμερα ήταν ο αδύναμος κρίκος ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο όμως και ειδικά στο τέλος κράτησε μπάλα και βοήθησε την ομάδα του στο να πάρει τη σημαντική νίκη.

Στο ύψος του: Ο Παπάζογλου στάθηκε στο ύψος του όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αλλά γιατί είχε και αμυντικά πολλές επεμβάσεις.

Η γκάφα: Ο Κυριακίδης έκανε δύο γκάφες σήμερα. Η πρώτη στοίχισε το 1-1 ενώ η δεύτερη όχι και στο τέλος αυτός και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν το τρίποντο.

Το στραγάλι: Κακές αποφάσεις από τον Λαμπρόπουλο σήμερα. Δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Μαρκόφσκι στο πρώτο δίλεπτο, ενώ δεν απέβαλε και τον Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με δεύτερη κίτρινη, καθώς ο παίκτης του Αστέρα κράτησε αντίπαλό του.

Το ταμείο του Gazzetta: Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Ο Παναιτωλικός όμως την ήθελε περισσότερο, το έδειξε στο γήπεδο και την κατέκτησε. Τόσο απλό...

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (72' Κάπελ), Βιγιαφάνες (79' Βασιλούδης), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο (89' Κουτρουμάνος), Μύγας, Ουάρντα.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λανθαρότε, Φερνάντες (69' Παπαδόπουλος), Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Φούντας (77' Τσοκάνης), Λούι, Γκοϊάν, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (67' Κουρμπέλης), Γιάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα