Ξανά 2η η Ανζέρ

Gazzetta team
Ξανά 2η η Ανζέρ

bet365

Η Ανζέρ επιβλήθηκε με 2-0 της Καέν και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Μονακό με την Γκαζελέκ (2-2), για να ανέβει και πάλι στη 2η θέση.

Η εκπληκτική Ανζέρ ξεκίνησε το 2016, όπως άφησε το 2015. Επιβλητική εμφάνιση στο απρόσμενο ντέρμπι κορυφής με την Καέν, δίκαιη νίκη με 2-0 και ξανά στη δεύτερη θέση. Μόλις στο 7’ μετά την κεφαλιά του Εντόι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι για την πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, πριν ο Ντελόρ απειλήσει για τους καενέ στο 19’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες τους, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Στο 41’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, που δικαιούνταν, όταν ο Καπέλ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0! Ο Ντελόρ ήταν ο μοναδικός που απειλούσε για την Καέν και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ανζέρ με τον Εντόι, πριν ο Κετκεοφομφόνε τελειώσει τα πάντα στο 74’, όταν μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-0. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, είχαν και τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Το έσωσε η Μονακό
Η Μονακό βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από την Γκαζελέκ, όμως κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό απέναντι στους εκπληκτικούς Κορσικανούς. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στο γκολ μόλις στο 9’. Ο Λαρμπί εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, έπιασε την άμυνα των Μονεγάσκων στον ύπνο, ο Σιλά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπουταΐμπ με κεφαλιά έκανε το 0-1! Οι παίκτες του Ζαρντίμ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και στο 31’ βρέθηκαν και με δεύτερο γκολ στην πλάτη.

Ωραία ανάπτυξη από δεξιά, γύρισμα του Λαρμπί και πλασέ του Τσιμπούμπου στην κίνηση για το 0-2! Η επανάληψη ξεκίνησε και πάλι με γκολ. Ο Τσιμπούμπου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φαμπίνιο και ο Βραζιλιάνος μείωσε σε 1-2 από την άσπρη βούλα στο 51’. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο επιθετικά στη συνέχεια, είχαν δοκάρι στην κεφαλιά του Καρίγιο, όμως τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον βαθμό με τον Ρικάρντο Καρβάλιο στο 73’ μετά από λάθος του τερματοφύλακα Μορί.

Με Μπεν Γιεντέρ η Τουλούζ
Μεγάλη εμφάνιση από τον Μπεν Γιεντέρ, που έκανε χατ τρικ και οδήγησε την Τουλούζ στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1 επί της Ρεμς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 12’. Ο Τραορέ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ και ο Ντεβό με προβολή από κοντά έκανε το 1-0. Το ματς ήταν ανοιχτό, όμως οι ευκαιρίες λίγες, με τον Μπεν Γιεντέρ να χάνει τη σημαντικότερη στο πρώτο μέρος στο 33’. Τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη, καθώς οι βιολέ έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση.

Φάουλ του Τρέχο, κεφαλιά του Ακπά Ακπρό και ο Μπεν Γιεντέρ έκανε από κοντά το 1-1. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, ο Γκοϊκοϊτσέα έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μαντί στο 60’ και στο 66’ ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Απίστευτο διπλό λάθος του τερματοφύλακα Πλασίντ, που έχασε την μπάλα και ο Μπεν Γιεντέρ από κοντά έκανε το 1-2! Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Ρεμς, όταν στο 79’ ο Ντεβό αποβλήθηκε για επικίνδυνο φάουλ από πίσω στον Τρέχο και η Τουλούζ σφράγισε τη νίκη στο 90’, όταν ο Τρέχο έκλεψε στη μεσαία γραμμή και άφησε στον Μπεν Γιεντέρ, που έκανε το τελικό 1-3.

Ισόπαλο το ντέρμπι
Η Ρεν υποδέχθηκε την Λοριάν στο ντέρμπι της Βρετάνης και κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2, για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4’ με αυτογκόλ του Ντιάν και πριν οι ρενέ καταφέρουν να συνέλθουν, έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Γουάρις στο 22’ μετά από λάθος του τερματοφύλακα Κοστίλ! Οι παίκτες του Μοντανιέ, όμως, δεν τα παράτησαν, έπαιξαν επιθετικά και μείωσαν στο 35’ με ατομική ενέργεια του Ντεμπελέ.

Η πίεση αυξήθηκε στη συνέχεια και με ωραίο σουτ του Μπογκά εκτός περιοχής στο 41’ η Ρεν έφτασε στην ισοφάριση! Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε το ίδιο δράμα. Το ματς ήταν ανοιχτό, με τον Γουάρις να έχει δοκάρι για την Λοριάν και τον Ντεμπελέ για την Ρεν, ενώ τα μεγάλα νέα ήρθαν στο 76’, όταν ο Γκουρκίφ πέρασε στο ματς για το πρώτο του παιχνίδι μετά τον περασμένο Μάρτιο. Δεν κατάφερε, όμως, να αλλάξει και πολλά, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Ανεβαίνει η Μπορντό
Ένα γκολ του Ντιαμπατέ στάθηκε αρκετό, για να φύγει η Μπορντό με νίκη 1-0 από το Μονπελιέ στο ντεμπούτο του Μπελ στον πάγκο των γηπεδούχων. Οι Γιρονδίνοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους, όταν στο 6’ ο Γιαταμπαρέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καρασό μετά το μακρινό του σουτ.

Στο 16’ ο Ντιαμπατέ ήταν πιο εύστοχος, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα των μονπελιερέ μετά από κόρνερ έκανε από κοντά το 0-1! Ο Ντιαμπατέ (33’) έχασε μεγάλη ευκαιρία, ο Γιαταμπαρέ (38’) είχε και δεύτερο δοκάρι και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στην επανάληψη, με τους Ρολάν και Ρουσιγιόν να χάνουν τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες, τον Καζρί να τα κάνει θάλασσα στο 63’ και τους γηπεδούχους να πιέζουν πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Γκολ, όμως, δεν κατάφεραν να πετύχουν, με την Μπορντό να φτάνει στη μεγάλη νίκη και να ανεβαίνει στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

Παρασκευή (08/01)

Παρί-Μπαστιά 2-0
(29' Τιάγκο Μότα, 39' Μάξγουελ)

Σάββατο (09/01)

Λυών-Τρουά 4-1
(18' Λακαζέτ, 72' Γκεζάλ, 81' Φερί, 90+2' Μποβιού - 67' Καμούς)

Ανζέρ-Καέν 2-0
(41' Καπέλ, 74' Κετκεοφομφόνε)

Μονακό-Γκαζελέκ Αζαξιό 2-2
(51' πεν. Φαμπίνιο, 73' Ρικάρντο Καρβάλιο - 9' Μπουταΐμπ, 31' Τσιμπούμπου)

Μονπελιέ-Μπορντό 0-1
(16' Ντιαμπατέ)

Ρεμς-Τουλούζ 1-3
(12' Ντεβό - 51', 66', 90' Μπεν Γιεντέρ)

Ρεν-Λοριάν 2-2
(35' Ντεμπελέ, 41' Μπογκά - 4' Ντιάν αυτ., 22' Γουάρις)

Κυριακή (10/01)

Ναντ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Λιλ-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Γκινγκάμπ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα