Τούντορ όπως… Δώνης!

Τούντορ όπως… Δώνης!

Τούντορ όπως… Δώνης!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βρίσκει ομοιότητες της εποχής Τούντορ με εκείνη του Δώνη και στέκεται στον τρόπο που αποχώρησε ο Έλληνας τεχνικός.
Δεν ήταν δική μου εκτίμηση. Άλλος (που τους έζησε) μου το ανέφερε και… αφού το σκέφτηκα, διαπίστωσα ότι πράγματι αυτοί οι δύο προπονητές έχουν πολλές ομοιότητες, όπως τις παρουσίασαν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Αρχικά πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι δύο προπονητές της… νέας γενιάς. Εκφράζουν αυτό το καινούργιο- πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο.Είναι δεδομένο ότι και οι δύο -[στον ΠΑΟΚ- έχουν παρουσιάσει πολλές νέες ιδέες.
Είναι δύο άνθρωποι-προπονητές ιδιαίτερα εκδηλωτικοί! Οι αντιδράσεις τους είναι πάντα έντονες.
Από εκεί και πέρα, Τούντορ και Δώνης ζουν πολύ έντονα τους αγώνες. Κοουτσάρουν σαν προπονητές μπάσκετ.
Είναι πολύ σημαντικό το ότι και για τους δύο λέγεται ότι κάνουν πραγματικά καλή-σύγχρονη προπόνηση. (Θυμίζουμε ότι ο Γκαρσία –πριν την μεταξύ τους κρίση- εκθείασε το ασκησιολόγιο του Δώνη και το είχε συγκρίνει με αυτό του Σάντος).
Επί προσθέτως πρόκειται για δύο ιδιαίτερα κυκλοθυμικούς ανθρώπους… Με σημαντικά ξεσπάσματα και αρκετούς καυγάδες εντός των γηπέδων…
Εκτός των άλλων, Τούντορ και Δώνης κατάφεραν στον ΠΑΟΚ να διατηρήσουν καλές σχέσεις εντός αποδυτηρίων.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι δύο διαχειρίστηκαν ένα αρκετά νεανικό ρόστερ στον ΠΑΟΚ. (Μην ξεχνάμε ότι ο Δώνης με Ρομπέρ, Κουμάλο, Κατσικά, Γεωργιάδη, Γιάννου και πρωτοεμφανιζόμενους Πέλκα-Κάτσε, είχε τον ΠΑΟΚ δεύτερο, αρκετά κοντά στον πρώτο του πρωταθλήματος).
Καλώς ή κακώς, οι δύο συγκεκριμένοι φημίζονται και για κάτι ακόμη. Για το ότι δεν είναι και από τους πιο επίμονους ή υπομονετικούς. Είναι δύο προπονητές που αλλάζουν συχνά-πυκνά άποψη για ανθρώπους και καταστάσεις.
Άλλο κοινό στοιχείο το ότι καταφέρνουν και διατηρούν καλή επικοινωνία με τον Τύπο, άρα και με το κοινό. Είναι δηλαδή ανοικτοί σε ερωτήσεις και απαντούν πάντα με αμεσότητα σε αυτό που τους ρωτάνε, βοηθώντας όσους τους παρακολουθούν να καταλάβουν το σκεπτικό τους. Άλλο αν το δέχονται ή όχι...
Το άλλο που το πάτε με τις ομοιότητες που αυτοί οι δύο έχουν στην διάρκεια παραμονής τους στον πάγκο του ΠΑΟΚ; Ο ένας είχε πρόβλημα στη διαχείριση του πολύ μεγάλου Γκαρσία, ο άλλος έχει πρόβλημα με τον τεράστιο Μπερμπάτοφ…
Τώρα αν γράψουμε ότι… μοιάζουν και λίγο φυσιογνωμικά, θα μας ξεφωνήσετε;
Φυσικά ο Τούντορ δεν έχει την προπονητική εμπειρία του Δώνη. Εξάλλου ο Θεσσαλονικιός προπονητής είναι 46 χρονών και ο Κροάτης 38. Ο Δώνης έχει 350 αγώνες σε πάγκους και ο Τούντορ ούτε 100…
Το θέμα είναι ότι ο Δώνης έφυγε από τον ΠΑΟΚ… κυνηγημένος. (Τότε που διάφοροι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη επεδίωξαν και κατάφεραν –για διάφορους λόγους ο καθένας- να μην τον αφήνουν να βγαίνει από το σπίτι του! Φυσικά αναφερόμαστε κυρίως στο θέμα Γκαρσία. Πέρα από το ότι «έπρεπε» τότε να βγει αποτυχημένη η επιλογή του Βρύζα που διοικούσε την ΠΑΕ…)
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Κροάτη που (όπως σωστά επιδιώκει η ΠΑΕ και ο Σαββίδης) πρέπει να τελειώσει την πρώτη του χρονιά στον πάγκο του Δικεφάλου και αργότερα να κριθεί ενόψει συνέχειας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.