Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε το «17/17», ο Λεβαδειακός ήταν... σάκος του μποξ και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα «καράβι» ευκαιρίες για ένα πιο θεαματικό σκορ από το 3-1!

Και καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο έπαιξε και το ιστορικό ρεκόρ του 17 στα 17 ήρθε και ο κόσμος στο Καραϊσκάκη το ευχαριστήθηκε! Όλα καλά και ιδανικά λοιπόν με τον Μάρκο Σίλβα να αποθεώνεται για περίπου 2 λεπτά από τον κόσμο του Ολυμπιακού που φώναζε ρυθμικά το όνομά του αν και το ματς ήθελε ακόμα πέντε λεπτά για την λήξη του. Ο Ολυμπιακός έστησε το δικό του "πάρτι" στο φαληρικό γήπεδο, ξεπέρασε δίκαια και άνετα το εμπόδιο του Λεβαδειακού και συνεχίζει ακάθεκτος στο πρωτάθλημα.

Το τελικό 3-1 θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις βάσει των ευκαιριών που είχαν οι γηπεδούχοι. Σχεδόν ανύπαρκτος μεσοεπιθετικά ο Λεβαδειακός που είχε σε κακή μέρα τον τερματοφύλακά του και την άμυνά του αλλά παρόλα αυτά βρήκε στο τέλος το γκολ με τον πρώην ερυθρόλευκο Μπεν στην ουσιαστικά μοναδική καλή του φάση.

Η 11άδα του Σίλβα
Ο Πορτογάλος ανακάτεψε ξανά την τράπουλα, κάνοντας τις αλλαγές του. Η ενδεκάδα της ομάδας του Ολυμπιακού για το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουάκου, Καμπιάσο, Μιλιβόγιεβιτς, Ντομίνγκες, Πάρντο, Ντουρμάζ και Ιντέγιε. Κίπερ ο Ισπανός, δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουάκου, κέντρο άμυνας με Σιόβα και Ντα Κόστα, άξονας με Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς, δεκάρι ο Τσόρι, τα δύο εξτρέμ οι Ντουρμάζ και Πάρντο και φορ ο Ιντέγιε.

Πως ξεκίνησε ο Λεβαδειακός
Ο Μάντζιος από την άλλη έχρισε βασικό τον πρώην ερυθρόλευκο Μπεν και είχε την εξής διάταξη: Βερέμκο ο πορτιέρο, δεξί μπακ ο Μουλόπουλος, τα δύο στόπερ οι Τριποτσέρης και Γιάχιτς, αριστερά ο Μεντί, στο κέντρο οι Μαχαίρας και Στάθης, δεκάρι ο Μπεν, εξτρέμ οι Μίνγκας και Τσουρίκοβ και φορ ο Ντομοβίτσκι.

Πρώτη προσπάθεια με Καμπιάσο και πρέσινγκ για το γκολ
Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Καμπιάσο. Οι ερυθρόλευκοι γρήγορα αύξησαν και άλλο την πίεσή τους με νέα φάση με Ιντέγιε και σουτ του Τσόρι στο 11'. Στο 14ο λεπτό μία εξαιρετική μπαλιά του Τσόρι είχε αποδέκτη τον Ντουρμάζ που για λίγο δεν την "τσίμπησε" για το 1-0 και ένα λεπτό μετά μία κεφαλιά του Σιόβα άουτ.

Το έκανε ξανά ο Ιντέγιε για το 1-0
Στο 15ο λεπτό ο Τσόρι ξεκίνησε μία φάση από το κέντρο τροφοδοτώντας τον Πάρντο, παρότι αρχικά η μπαλιά κόπηκε. Ο Κολομβιανός μπήκε στην περιοχή έβγαλε μπαλιά "πάρτο βάλτο" στον Ιντέγιε και ο Νιγηριανός από κοντά έκανε το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Σκοράροντας και πάλι με τα ερυθρόλευκα. Ο Λεβαδειακός αντέδρασε και στο 20' ο Μπεν για λίγο δεν έκανε δική του την μπαλιά για να βρει δίχτυα από κοντά. Οι Πειραιώτες είχαν και πάλι ευκαιρία μετά από καλή κεφαλιά του Καμπιάσο που αποκρούστηκε δύσκολα. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ο Μαζουάκου είχε ένα σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Βερέμκο για να στείλει την μπάλα λίγο έξω στην επαναφορά ο Σιόβας.

Τσόρι σε μεγάλα κέφια, Ιντέγιε και Πάρντο χαμένες ευκαιρίες
Ο Αργεντίνος άσος συνέχισε στο μεταξύ να ταλαιπωρεί για τα καλά την αντίπαλη άμυνα. Στο 28' μετά από εξαιρετική κίνηση και πάσα του Τσόρι ο Ιντέγιε είχε δύο σουτ. Το πρώτο κόντραρε σε αντίπαλο και μετά το επόμενο το έβγαλε ο Βερέμκο με την βοήθεια του Στάθη πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Στην συνέχεια ο Ιντέγιε είχε και άλλη χαμένη ευκαιρία: ένα λεπτό μετά με προβολή από κοντά. Στο 36' ο Τσόρι άφησε εξαιρετικά την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του μετά από μεταβίβαση του Ιντέγιε για να έρθει ο Πάρντο να χάσει τετ α τετ. Με τόσες χαμένες ευκαιρίες δικαιολογημένα ο Μάρκο Σίλβα περίμενε πιο μεγάλο σκορ από το 1-0.

Πέναλτι που δεν δόθηκε και 2-0 ο Πάρντο
Στο 40ό λεπτό πάντως ο ρέφερι του αγώνα δεν έδωσε πέναλτι για χέρι του Τσουρίκοβ στην μικρή περιοχή. Στο 42' ήρθε το 2-0 από επική γκάφα του Βερέμκο. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του μετά από μπαλιά του Τσόρι προς τον Πάρντο, ο Κολομβιανός την "τσίμπησε", πέρασε και τον Γιάχιτς που δεν κατάφερε να τον σταματήσει και σκόραρε σε κενή εστία.

Ο Τσόρι το... καθάρισε για το 3-0
Στο 56' ο Ντουρμάζ από πλάγια θέση βρήκε με την μία τον Τσόρι. Ο Αργεντίνος πρόλαβε στην έξοδο τον κάκιστο Βερέμκο και με τρομερή κίνηση έκανε το 3-0.

Ένταση και νεύρα Μεντί - Πάρντο
Στο 58ο λεπτό ο Μεντί έκανε ένα αρκετά σκληρό μαρκάρισμα στον Πάρντο, τραβώντας του την φανέλα και ρίχνοντάς τον κάτω. Ο Κολομβιανός αντέδρασε και σηκώθηκε, αρπάζοντάς τον από την φανέλα αλλά οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν για να τους χωρίσουν. Ο Βοσκάκης τους έδωσε από μία κίτρινη και το ματς συνεχίστηκε. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να βγάζει φάσεις, έχοντας ευκαιρία και με τον Καμπιάσο με σουτ του στο 66'.

Η "πρώτη" του Μανιάτη στο Καραϊσκάκη με αποθέωση
Ο Σίλβα έκανε για 2ο διαδοχικό ματς την αλλαγή Καμπιάσο - Μανιάτη και ο ερυθρόλευκος έκανε την πρώτη του εμφάνιση για φέτος στο Καραϊσκάκη. Όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Άκουσε το όνομά του και το σύνθημα "είναι τρελός ο αρχηγός". Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ. Στο 81' ο Ιντέγιε για ελάχιστα εκατοστά δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Σκόραρε ο Μπεν στο 88' για το 3-1
Ο Μπεν το είχε δηλώσει στο Gazzetta.gr και το έκανε πράξη τελικά. Ο άσος από τις Κομόρες είχε προβλέψει και ήθελε γκολ με τον Ολυμπιακό για να δείξει την αξία του και αυτό συνέβη. Στο 88' μετά από μπαλιά του Μίνγκα και ωραίο ξεπέταγμα και προβολή μείωσε σε 3-1. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ερυθρόλευκους δικαιολογημένα να αποθεώνονται από τον κόσμο τους και για το νέο ρεκόρ και για την εμφάνισή τους.

MAN OF THE MATCH: Τσόρι και Πάρντο. Ο Αργεντίνος έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος με συμμετοχή και στα δύο γκολ ενώ ο Κολομβιανός παρά τις χαμένες του ευκαιρίες και σκόραρε και άκρως κινητικός και επικίνδυνος ήταν. Περισσότερο αξίζει αυτόν τον τίτλο ο Τσόρι που έβαλε και τέρμα στο β' μέρος για το 3-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από πλευράς Ολυμπιακού οι περισσότεροι παίκτες ήταν θετικοί. Καλός και με γκολ ο Ιντέγιε και με καλή εικόνα δημιουργικά και επιθετικά ο Ντουρμάζ. Επίσης ο Καμπιάσο για ακόμα μία αναμέτρηση έδειξε την αξία του και την μεγάλη ποιότητά του. Παίζοντας πιο κοντά στον Τσόρι ο "Κούτσου" τον βοήθησε πολύ. Από τον Λεβαδειακό μπορεί να τονίσει κανείς πως ξεχώρισε μόνο ο Μπεν και κυρίως για το γκολ του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βερέμκο κυρίως και λιγότερο η άμυνα του Λεβαδειακού. Ο έμπειρος γκολκίπερ των Βοιωτών έχει κάνει το σοβαρό λάθος από το οποίο έγινε και το 2-0 από τον Πάρντο. Η ΓΚΑΦΑ: Τρομερή η γκέλα του Βερέμκο στην φάση του γκολ του Πάρντο. Χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να γίνει το 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βοσκάκης με τους βοηθούς του ελέγχονται κυρίως για την μη υπόδειξη του πέναλτι στο α' μέρος για χέρι του Τσουρίκοβ. Ήταν ένα πέναλτι που έπρεπε να είχε δοθεί. Ο Ολυμπιακός ζήτησε και ένα πέναλτι στο β' μέρος για μαρκάρισμα στον Σαλίνο, φάση στην οποία δεν είναι τόσο ξεκάθαρο πως υπήρξε παράβαση. Υπάρχει και μία υπόδειξη οφσάιντ στον Σεμπά που έβγαινε μόνος του για το γκολ που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη (σ.σ. πιθανότατα εντελώς μα εντελώς λανθασμένη) με γυμνό μάτι. Το ριπλέι δείχνει πως δεν υπήρξε καμία παράβαση και κακώς δόθηκε το οφσάιντ. Τα πιο σημαντικά λάθη πάντως και γενικότερα τα πιο πολλά διαιτητικά ατοπήματα έγιναν σε φάσεις που αφορούσαν στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ήταν ένα άνετο και απολαυστικό βράδυ για τον Ολυμπιακό αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό. Έπαιξε ωραία μπάλα, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, κάνοντας το 17 στα 17, ένα νέο ρεκόρ, αφήνοντας πίσω πια την ομάδα του Τροντ Σόλιντ.

Οι ερυθρόλευκοι - που είχαν ένα από τα καλύτερά τους πρώτα ημίχρονα παίζοντας σούπερ ποδόσφαιρο- συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις, έβγαλαν "φρεσκάδα", προσέφεραν θέαμα, έβαλαν τρία τέρματα ενώ θα μπορούσαν να είχαν βάλει άλλα τόσα και γενικότερα ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό. Ο Λεβαδειακός από την άλλη αποδείχθηκε για τα καλά κατώτερος των περιστάσεων και δεν άξιζε τίποτα από αυτό το ματς. Έβαλε μόνο ένα γκολ τιμής στο τέλος... Ενδεικτικό ήταν πως ο Ολυμπιακός είχε πάνω από 20 τελικές και ο Λεβαδειακός δεν έπιασε καλά καλά τις 3...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα