ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1

bet365

Ο Σολτάνι ισοφάρισε γρήγορα το γκολ του Αραβίδη, ωστόσο η ΑΕΚ πήρε με γκολάρα του Μπαρμπόσα ξανά το προβάδισμα και είδε τον Ανέστη να σταματά το πέναλτι του Νιέτο για το τελικό 2-1 επί της Ξάνθης και το «τρία στα τρία» σε όλες τις διοργανώσεις!

«Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ένα σερί νικών» έλεγε την Παρασκευή ο Μιχάλης Μπακάκης και μία μέρα μετά είδε τους συμπαίκτες του να επικρατούν με 2-1 της Ξάνθης για το 3x3 μέσα στο 2016. Η Ενωση προηγήθηκε νωρίς με Αραβίδη, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Σολτάνι αλλά πήρε το τρίποντο στο δεύτερο μέρος έχοντας δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Τον Μπαρμπόσα που έβαλε γκολάρα για να συνεχίσει το σερί του στο σκοράρισμα και τον Ανέστη που απέκρουσε το πέναλτι που έδωσε ο Κουκουλάκης, ο οποίος -όπως πάντα- σφύριζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και είναι και διεθνής κιόλας...

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε με 4-3-3 την ΑΕΚ και είδε τους παίκτες του από το ξεκίνημα του ματς να κάνουν αυτό που πρέπει. Πίεση ψηλά δηλαδή, συνεχή κλεψίματα και επιθέσεις για το γρήγορο γκολ. Η Ενωση, που είχε απειλήσει από το 1ο λεπτό με μια κεφαλιά του Αραβίδη μετά το φάουλ του Μάνταλου, πέτυχε αυτό που ήθελε στο 10', σε μια φάση με πρωταγωνιστές αυτούς τους δύο... Ο Μάνταλος σούταρε, ο Τσενάμο απέκρουσε και ο Αραβίδης στην επαναφορά άνοιξε το σκορ (1-0). Τα πράγματα έδειχναν αρκετά εύκολα για τους Κιτρινόμαυρους καθώς ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση αλλά στο 17' έγινε το λάθος στην άμυνα μετά την σέντρα από αριστερά και ο Σολτάνι εκτέλεσε στην κίνηση (1-1)!

Η εξέλιξη αυτή μάλλον προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, με συνέπεια να χαλάσει η καλή εικόνα που είχαν ως εκείνο το σημείο, την ίδια ώρα πάντως που είχε παράπονα και ο Ράσβαν Λουτσέσκου, ο οποίος στο 29' έβγαλε τον Γούτα για να βάλει τον Καρυπίδη... Τρία λεπτά μετά, στο 32', ο Μπαρμπόσα έβγαλε τετ α τετ τον Αραβίδη αλλά η έξοδος του Τσενάμο μπέρδεψε τα πράγματα, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να ζητάει πέναλτι. Στο 45', πάντως, ζήτησε... τύχη σε δύο περιπτώσεις καθώς ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έκανε ισάριθμες πολύ καλές επεμβάσεις, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, πάντως, η Ενωση μπήκε όπως και στο πρώτο μέρος και πίεσε για το γκολ. Δεν το πέτυχε στο 52', όταν ο Βάργκας έκανε πολύ ωραία ενέργεια αλλά αστόχησε στο σουτ, το πέτυχε στο 53' όμως με πολύ ωραίο σουτ του Μπαρμπόσα στην κίνηση μετά την όμορφη μπαλιά του Βενεζουελάνου (2-1)! Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Καπετάνο λίγα λεπτά αργότερα και στο 63' ο επιθετικός των Ακριτών πήρε πέναλτι καθώς ο Κουκουλάκης έκρινε ότι υπήρξε σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου... Ο Ανέστης, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Νιέτο και κράτησε το 2-1!

Αυτός ήταν ο στόχος και του Πογιέτ όπως φάνηκε μετά το 70' καθώς έβγαλε τους Βάργκας και Μάνταλο για να βάλει τους Γιόχανσον και Κολοβέτσιο, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Η ΑΕΚ, με όλους τους δημιουργικούς παίκτες να έχουν αποχωρήσει, δυσκολευόταν στο τελευταίο 20λεπτο να κάνει κάτι καλό επιθετικά και ήταν κυρίως πίσω, καταφέρνοντας να κλειδώσει το αποτέλεσμα και να πάρει ακόμη ένα τρίποντο.

Man of the match: Ο Ανέστης. Πολύ σταθερός όποτε χρειάστηκε και πάνω από όλα, φυσικά, στο πέναλτι! Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν... έφαγε την προσποίηση του Νιέτο και κράτησε τη νίκη με την απόκρουση του, δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Αδύναμος κρίκος: Οι Αρθο και Σιμόες διεκδικούν τον... τίτλο και αυτός που τον κερδίζει είναι ο πρώτος γιατί ήταν πολύ χειρότερος. Δεν χρειάζεται να γραφτούν περισσότερα...

Στο ύψος του: Ο Μπαρμπόσα. Εβαλε και πάλι γκολ, βασικά γκολάρα, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό και αποδεικνύει φέτος την αξία του. Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαμε να βάλουμε και τους Αραβίδη-Κορδέρο και ειδικά τον Ισπανό γιατί έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Η γκάφα: Ο Κουκουλάκης έδωσε πέναλτι στον Καπετάνο αλλά όχι και στον Αραβίδη σε δύο ίδιες φάσεις. Αλλιώς αποφάσισε στην μία περίπτωση, αλλιώς στην άλλη...

Το στραγάλι: Τα γράψαμε και στην «γκάφα». Ο διεθνής Κουκουλάκης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τραγική παράδοση στα ματς της ΑΕΚ, σε ίδιες φάσεις έκρινε με διαφορετικά κριτήρια.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρίτη σερί νίκη για την ΑΕΚ στο 2016, αν και υπήρχε γκρίνια από τον κόσμο -και μάλλον δικαιολογημένη- για την εικόνα της ομάδας μετά το 72' με την αλλαγή συστήματος σε 3-5-2. Η έξοδος όλων των δημιουργικών παικτών είχε ως συνέπεια η Ενωση να δυσκολεύεται επιθετικά αλλά, ως γνωστόν, το αποτέλεσμα μετράει και η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Σιμόες, Μάνταλος (72' Κολοβέτσιος), Βάργκας (72' Γιόχανσον), Μπαρμπόσα (79' Τζιμπούρ), Αραβίδης.

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (29' Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70' Ντιμιτρόφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58' Καπετάνος), Σολτάνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα