Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 4-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 4-0

bet365

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκανε χατ τρικ κόντρα στη Γρανάδα (4-0) και εμπλέκεται άμεσα στα επτά από τα οκτώ γκολ (5 γκολ, 2 ασίστ) της Μπαρτσελόνα για το νέο έτος.

Ο τραυματισμός του ανήκει σίγουρα στο παρελθόν. Καθώς ο Λουίς Ενρίκε έλεγε, αποχαιρετώντας το 2015 ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι στο 100%, αναμενόταν να το δείξει κιόλας ο σούπερ σταρ του στο γήπεδο. Με το που άλλαξε λοιπόν ο χρόνος, επέστρεψε και ο Αργεντινός στα καλύτερα του. Κόντρα στη Γρανάδα σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του στο άνετο 4-0. Μάλιστα είναι τόσο ουσιαστική η συμβολή του, που έχει ήδη άμεση συμμετοχή στα επτά (5 γκολ, 2 ασίστ) από τα οκτώ γκολ που έχουν βάλει οι Μπλαουγκράνα από την Πρωτοχρονιά και έπειτα.

Γενικότερα οι Καταλανοί είχαν ένα σούπερ Α' μέρος στο ματς και το θετικό τους απογεύματος τους ήταν επίσης το rotation και η εξαιρετική παρουσία περισσότερο του Αρντά Τουράν και εν συνεχεία του Αλέις Βιδάλ. Στο ρόλο του Ινιέστα, ο Τούρκος έδωσε την ασίστ στο 1-0. Η φάση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον Μέσι (8'). Εξι λεπτά αργότερα ο ίδιος έβαλε και το δεύτερο, αλλά εδώ είχε πλήρη συνεργασία όλο το MSN (σ.σ.: ο Μέσι δεν είχε δύο γκολ στα πρώτα 14 λεπτά από τον Σεπτέμβριο του 2007)!

Στο 27' ο Λουίς Σουάρες αφού άδειασε και τον τερματοφύλακα, έχασε το άχαστο ολομόναχος, ενώ στο 36' η όμορφη λόμπα του Νεϊμάρ πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Ο Μέσι στην επανάληψη (58') ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, σε μία φάση που ξεκίνησε με κάθετη του Αρντά Τουράν και τον Νεϊμάρ να σημαδεύει το δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος που έψαχνε έντονα το γκολ, το βρήκε λίγο πριν το φινάλε (83'), έπειτα από ακόμα έναν ωραίο συνδυασμό και ασίστ παράλληλη του Λουίς Σουάρες. Εξ επαφής λοιπόν πλάσαρε για το 15ο του φετινό στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ (μαζί με Λουίς Σουάρες) και ασίστ (με 7 όσες και ο Μπέιλ).

Το τέλος βρήκε την Γρανάδα με την 23η ήττα της σε ισάριθμες επισκέψεις στο «Καμπ Νόου» και τη Μπάρτσα και πάλι στην κορυφή, στο +1 από την Ατλέτικο που παίζει την Κυριακή το βράδυ στη Θέλτα. Βέβαια οι Καταλανοί χρωστούν και το ματς με τη Χιχόν, ενώ η 3η Ρεάλ αναμένει το ντεμπούτο του Ζιντάν υποδεχόμενη τη Λα Κορούνια.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Βερμάλεν, Αλέις Βιδάλ (65' Ντάνι Αλβες), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπερτο, Ράκιτιτς, Αρντά Τουράν (71' Αντριάνο), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Γρανάδα (Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ): Αντρές, Ντόρια, Λομπάν, Μπιράγκι, Εντγκαρ, Πέρεθ, Κριν (46' Μαΐνθ), Ούτε, Ροτσίνα (78' Χάβι Μάρκεθ), Σαξές, Πενιαράντα (71' Ιμπάνιεθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα