Βέροια - Πανθρακικός 0-0

Φώτης Καρακούσης
Βέροια - Πανθρακικός 0-0

bet365

Η Βέροια είχε δοκάρι και είδε τους αμυντικούς του Πανθρακικού να σώζουν δύο φορές πάνω στη γραμμή, ωστόσο δεν κατάφερε να «χτίσει» στη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, συνεχίζοντας τις εντός έδρας βαθμολογικές απώλειες με την ομάδα της Κομοτηνής (0-0).

Το έχουν πει πολλές φορές άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Αν η μπάλα δεν θέλει να μπει, ό,τι και να της κάνεις αυτή στα δίχτυα δεν θα καταλήξει. Έτσι και σήμερα στην Βέροια με τους παίκτες (κυρίως) της Βέροιας, αλλά και αυτούς του Πανθρακικού (στο πρώτο μέρος), να της συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αυτή να μην μπαίνει γκολ, με συνέπεια το 0-0 να μην συμφέρει κανέναν στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή.

Και όμως γκολ δεν μπήκε...

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, αν η μπάλα δεν θέλει να μπει, απλά δεν θα μπει. Και σήμερα στην Βέροια δεν ήθελε, με τους γηπεδούχους να χάνουν τουλάχιστον τρεις μοναδικές ευκαιρίες, έχοντας ένα δοκάρι, ενώ δύο φορές οι αντίπαλοί τους έδιωξαν πάνω στην γραμμή. Από την άλλη ο φιλοξενούμενοι ειδικά στο πρώτο μέρος θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, την έκαναν αλλά δεν πέτυχαν το γκολ που θα τους έδινε ελπίδες για ένα σημαντικό τρίποντο.

Με τον βαθμό αυτό η Βέροια έφτασε τους 19, ενώ ο Πανθρακικός τους 12, τέσσερις λιγότερους από τον Παναιτωλικό με τους Αγρινιώτες να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Πάνω-κάτω η μπάλα στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που είχε έναν σχετικά γρήγορο ρυθμό και δύο ομάδες που έδειχναν διάθεση να σκοράρουν αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους με τον Ντιγκινί να κάνει το σουτ στο 21' και τον Λόπεθ να διώχνει ωραία. Μέχρι το 25' οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά από εκείνο το σημείο άρχισαν να ανεβαίνουν οι γηπεδούχοι.

Η πρώτη φάση για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δημιουργήθηκε στο 28' με τον Αθανασιάδης να μπλοκάρει το σουτ του Κόλα. Η... βασίλισσα πριν τελειώσει το ημίχρονο έφτασε δύο φορές μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ αλλά δεν το κατάφερε. Αρχικά στο 40' ο Παπαγεωργίου κατάφερε να διώξει την κεφαλιά του Κόλα, με τον Αθανασιάδη εξουδετερωμένο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης με τρομερή απόκρουση κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Ναζλίδη.

Πιο αργός ρυθμός, αλλά επίσης μεγάλες ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο ξεκίνημά του, ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να κάνει κάτι καλό. Όσο φτάναμε όμως στο τέλος, τόσο οι δύο ομάδες πίεζαν και κυρίως οι γηπεδούχοι που από την αρχή είχαν τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Οι παίκτες του Γεωργιάδη είδαν στο 65' το δοκάρι να τους παίρνει την μπουκιά από το στόμα, με τον Κόλα να πιάνει κεφαλιά αμαρκάριστος και την μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» της Κομοτηνής έχασαν με τον Μελίσση καλή ευκαιρία για να ανοίξουν αυτοί το σκορ και από εκείνο το σημείο ως το τέλος, στο γήπεδο υπήρξε μόνο η Βέροια. Υπήρξε αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Και δεν το έκανε είτε γιατί οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση, είτε γιατί στην μεγαλύτερη που δημιούργησαν ο Μελίσσης κατάφερε να διώξει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπατιόν κρατώντας το μηδέν.

Man of the match: Είχε τύχη, είδε τους συμπαίκτες του να κόβουν πάνω στην γραμμή προσπάθειες των αντιπάλων τους, αλλά όταν χρειάστηκε ο Αθανασιάδης ήταν εκεί και ειδικά στην κεφαλιά του Ναζλίδη με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το πολύτιμο μηδέν για τον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος: Ωραία ήταν όντως ο καλύτερος της Βέροιας, βρισκόταν σε κάθε φάση, αλλά από την στιγμή που είτε λόγω δοκαριού, είτε λόγω αντιπάλων, είτε ακόμα και λόγω κακής του προσπάθειας δεν το κατάφερε, ο Κόλα είναι ο αδύναμος κρίκος του ματς.

Στο ύψος του: Αν είχε σκοράρει και στην κεφαλιά του δευτέρου μέρους θα ήταν ιδανική εμφάνιση, αλλά και πάλι ο Μελίσσης στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, με τον κεντρικό αμυντικό του Πανθρακικού να κόβει πάνω στην γραμμή με το κεφάλι τη μπάλα σε κεφαλιά του Μπατιόν.

Η γκάφα: Με το παιχνίδι να μην έχει σκορ, δεν θα λέγαμε πως υπήρξε και η μεγάλη γκάφα.

Το στραγάλι: Ο ορισμός της καλής διαιτησίας, καθώς δεν ακούστηκε καθόλου το όνομα του Αρετόπουλο. Μακάρι και οι επόμενες να είναι το ίδιο καλές με την σημερινή.

Το ταμείο του Gazzetta: Υπάρχουν ματς που μπορεί να μην μπαίνει γκολ αλλά να χαίρεσαι μπάλα, να χάνονται ευκαιρίες και απλά αν μην σημειώνεται τέρμα. Ένα τέτοιο διεξήχθη στην Βέροια, όπου τοπική ομάδα και Πανθρακικός έκαναν ότι μπορούσαν για να στείλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και αυτή απλά δεν ήθελε να μπει...

Συνθέσεις ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Χ. Γεωργιάδης): Λόπεθ, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Όστοϊτς (75' Νάστος), Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (60' Αμπντούν), Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κόλα (81' Καϊκούτ).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (73' Ηλιάδης), Μεχία, Βάλτερ (58' Χασομέρης), Χαβίτο, Ροτζέριο (53' Ίγκορ), Ντιγκινί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα