Πως καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος

Πως καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την πραγματικότητα, διαχωρίζοντας τη από το μύθο.

Πως καταρρίπτεται άλλος ένας μύθος

 

Άλλος ένας μύθος: οι διαιτητές με τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα, πάνε στην άκρη από την ΚΕΔ της ΕΠΟ!

Ας θυμίσουμε λοιπόν τους διαιτητές με τους οποίους δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για να δούμε, για άλλη μία φορά, τι ισχύει και τι δεν ισχύει…

Μάνταλος Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-2, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1. Έγινε τις προάλλες και διεθνής.

Αρετόπουλος Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 3-1, Άρης-Ολυμπιακός 2-2. Έγινε τις προάλλες και διεθνής.

Κομίνης Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2. Έγινε τις προάλλες και διεθνής.

Παπαπέτρου ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0. Έγινε τις προάλλες και διεθνής.

Στυλιαράς Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0. Με δεκάδες ορισμούς έκτοτε.

Σπάθας Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0. Το ίδιο.

Λαμπρόπουλος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1. Το ίδιο.

Γιάχος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0. Πήρε δεκάδες ορισμούς μετά από αυτά τα ματς και παίρνει ακόμη, παρότι όχι πλέον διεθνής.

Παππάς Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0, Αστέρας-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1. Πήρε δεκάδες ορισμούς μετά από αυτά τα ματς και παίρνει ακόμη, παρότι όχι πλέον διεθνής.

Κάκος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1. Πήρε δεκάδες ορισμούς μετά από εκείνο το ματς, μέχρι που εγκατέλειψε λόγω ηλικίας.

Σιδηρόπουλος Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0. Προωθείται συνεχώς από την ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ. Κι αν δεν παίζει όσο πολύ μπορούσε στην Ελλάδα είναι κύρια λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του.

Τριτσώνης Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-Απόλλων 1-1. Με ένα σωρό ορισμούς μετά από αυτά τα ματς. Ο ίδιος παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες, μένοντας έξω από τον πίνακα των διεθνών.

Αυτοί είναι οι διαιτητές με τους οποίους δεν κέρδισε παιχνίδια του ο Ολυμπιακός εδώ και μία τετραετία, για να μην πάω εντελώς πιο πίσω. Άλλοι έγιναν διεθνείς, άλλοι έφυγαν από διεθνείς, όλοι όμως παίρνουν τους ορισμούς αβέρτα.

Βλέπει κανείς πρόβλημα και δεν το βλέπω εγώ; Εδώ μιλάνε τα στοιχεία κι όχι ο…αέρας.

Και διευκρινίζω ότι έβαλα όλα τα ματς που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Σε κάποια μπορεί να ευνοήθηκε (π.χ. Σπάθα στην Τρίπολη), σε κάποια μπορεί να αδικήθηκε (π.χ. Παππάς στο Αγρίνιο). Το νόημα είναι το ίδιο: χάνει η, κερδίζει ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει καμία διαφορά στην αντιμετώπιση των διαιτητών από την ΕΠΟ.

Παρεμπιπτόντως, διάβασα χθες για τον διαιτητή Θάνο, που φέτος δεν παίρνει πολλούς ορισμούς όπως τα άλλα χρόνια. Δεν το ξέρω το θέμα (εννοώ αν έχει παρασκήνιο), δεν το σχολιάζω, να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Όμως με ενδιαφέρει ότι γράφτηκε κι ότι πριν 5,5 χρόνια είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό σε μία νίκη του 2-1 επί του Ατρόμητου και κατά κάποιο τρόπο συνδέθηκε εκείνο το ματς με το ότι δεν ορίζεται έκτοτε σε αγώνες του Ολυμπιακού. Και σχολιάστηκε ότι, «είχε αποβάλει τον Ντουντού στο 69’ και για περισσότερο από ένα 20λεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε με δέκα παίκτες, με αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ στο τέλος και να κινδυνέψει!».

Συγνώμη, αλλά αν θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός, προηγούμενος με 2-0 από το 36’, κινδύνευσε από εκείνη την αποβολή, δεχόμενος το γκολ στο...93’, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Best of internet