Στραματσόνι: «Να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στραματσόνι: «Να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για την φιλοσοφία της μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού που έχει ως στόχο να μπουν οι βάσεις για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη νίκη επί του ΠΑΣ στο Κύπελλο Ελλάδας;

“Από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα θεωρώ ότι ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Μου άρεσε ο τρόπους που παίξαμε ως ομάδα, γιατί κοντρολάραμε το ρυθμό και από παιχνίδι σε παιχνίδι οι παίκτες μου καταλαβαίνουν τι θέλω και γενικότερα τις ιδέες μου.

-Εχετε την αίσθηση ότι η ομάδα πλησιάζει σιγά-σιγά στη φιλοσοφία σας;

“Ναι σίγουρα. Οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, είναι επαγγελματίες. Τώρα είμαστε πεινασμένοι για να βελτιωνόμαστε, για να παλεύουμε και να κατακτάμε νίκες. Ασφαλώς και από το ματς με τον ΠΑΣ υπήρχαν πράγματα που δεν τα κάναμε σωστά, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, αλλά από πλευράς στρατηγικής/τακτικής ήμασταν καλύτεροι, κοντρολάραμε το παιχνίδι. Και ειδικά σε ένα εκτός έδρας ματς που υποφέραμε αρκετά μέχρι τώρα και δυσκολευόμασταν όταν ήρθα στην ομάδα. Ηταν ένα καλό σημάδι, αλλά προχωράμε μπροστά και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς που έχουμε μπροστά μας”.

-Μετά τον τραυματισμό του Σάντσεθ θα υπάρξει εκ των έσω τροποποίηση ή θα αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει το κενό του;

“Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Σέρχιο, για τον αθλητή, για τον άνθρωπο, γιατί ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του και έσπασε το χέρι του. Ολοι στην ομάδα είναι πολύ στεναχωρημένοι και του ευχόμαστε περαστικά και να επιστρέψει δυνατός, όπως θα κάναμε και αν ήταν αθλητής αντίπαλης ομάδας. Αυτή τη στιγμή έχω τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τον Ταυλαρίδη, τον Κουτρουμπή και τον Τελάντερ και τους εμπιστεύομαι. Περιμένουμε και θα δούμε. Είναι πιθανό. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και τους διευθυντές για τα μεταγραφικά, αλλά όπως έχω ξαναπεί και για άλλες θέσεις, το θέμα για μένα δεν είναι να πάρουμε παίκτη απλώς για να πάρουμε. Εάν είναι να αποκτήσουμε κάποιον θα πρέπει είτε να είναι έτοιμος να παίξει και να έχει την απαιτούμενη εμπειρία, είτε νέος με προοπτική. Αλλά πάνω απ’ όλα βάσει ενός πλάνου εναρμονισμένο με το πρότζεκτ μας”.

-Ποια είναι η άποψή σας για τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής;

“Ο Μέστο είναι ένας παίκτης που γνωρίζω αρκετό καιρό και πολύ καλά. Παίξαμε αντίπαλοι στην Ιταλία πολλές φορές, είναι έμπειρο παίκτης. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα, έχει αγωνιστεί επί χρόνια στη Σέριε Α, στο Τσάμπιονς Λιγκ στην Εθνική Ιταλίας, μπορεί να βοηθήσει και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Για τον Βλαχοδήμο είναι ένας παίκτης που έχουμε αποκτήσει, περιμένω να τον δω από κοντά στις προπονήσεις, γιατί τον ξέρω μόνο μέσω του σκάουτινγκ”.

-Κάποιοι πιστεύουν ότι οι πολλές μεταγραφές τον Γενάρη έχουν θετικό αντίκτυπο, άλλοι ότι είναι ρίσκο, ποια είναι η γνώμη σας;

“Είμαι κάπου στη μέση. Πάντα το ζητούμενο είναι η ισορροπία. Πιστεύω ότι εάν υπάρχει η ευκαιρία να βελτιωθεί η ομάδα πρέπει να το κάνουμε κατευθείαν. Εάν όχι θα μείνουμε όπως είμαστε. Είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες μου.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να σκεφτούμε το πρότζεκτ μας, συνολικά και όχι για ένα μήνα. Βρίσκομαι εδώ για να βάλουμε τις βάσεις αυτή τη σεζόν και την επόμενη σεζόν να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε σε όλους τους στόχους μας μέσω των βάσεων που βάζουμε από φέτος. Πρέπει να δούμε τον 1,5 χρόνο όχι τον επόμενο μήνα. Εγώ λοιπόν βρίσκομαι στη μέση, οπότε εάν βρούμε παίκτες που μπορεί να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους πάρουμε. Εάν όχι θα μείνουμε με τους παίκτες που έχουμε. Αλλά ο στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι κάθε μεγάλη ομάδα όταν μπορεί να βελτιώνει την ποιότητά της, πρέπει να το κάνει”.

-Είδατε ότι η Καλλονή νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, πέρυσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα, περιμένετε δύσκολο ματς;

“Είπα το πρωί στους παίκτες μου από τη μία πλευρά “μπράβο” για τη νίκη στα Γιάννενα και από την άλλη “ξεχάστε το αμέσως”. Διότι όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να αφήνεις πίσω σου το προηγούμενο παιχνίδι και να σκέφτεσαι το επόμενο. Μαθαίνω πολύ γρήγορα και βλέπω ότι τα εκτός έδρας ματς στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολα”.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα