Εργοτέλης - Πανιώνιος 0-1

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Πανιώνιος 0-1

bet365

Το γκολ του Καραμάνου ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο, ο οποίος νίκησε τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (1-0), έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» και βύθισε ακόμα χαμηλότερα τους σχεδόν διαλυμένους Κρητικούς.

Το ματς στο Παγκρήτιο έγινε κανονικά και σε αυτό ο Πανιώνιος έκανε το καθήκον του, πήρε τη νίκη (0-1) κόντρα στον μαχητικό Εργοτέλη, που είναι κοντά στη διάλυση και βιώνει δύσκολες στιγμές, για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Στα... πρόθυρα της διάλυσης

Αρκετές δυσκολίες αντιμετώπισε ο Εργοτέλης πριν τελικά διεξαχθεί κανονικά το ματς με τον Πανιώνιο. Οι Κρητικοί δεν είχαν τα χρήματα για τους διαιτητές και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τα βρουν. Μάλιστα, συναντήθηκαν και με τους φιλάθλους του συλλόγου, ώστε να συμβάλουν και αυτοί με ένα μικρό ποσό.

Τελικά, τα κατάφεραν, αλλά το σημερινό παιχνίδι ίσως ήταν και το τελευταίο για τους Κρητικούς. Ο Δημήτρης Παπουτσάκης παραιτήθηκε, οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου έχουν πολλά χρέη και πιθανότατα θα αποσυρθούν από το πρωτάθλημα της Football League όντας στα... πρόθυρα της διάλυσης.

Τους νίκησε στον... αέρα!

Με ισχυρό άνεμο διεξήχθη το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αυτοί του Πανιωνίου είχαν καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό, έκαναν ευκαιρίες και σε μία εξ' αυτών βρήκαν και δίχτυα. Στο 9' ο Βιγιάλμπα έδωσε ωραία στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου από αριστερά πέρασε εκτός, στο 14' ο Αθανασίου απέκρουσε το πλασέ του Καραμάνου, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ.

Από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιάλμπα από αριστερά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του αντίπαλου γκολκίπερ, σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κοντινή κεφαλιά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Από εκεί κι έπειτα, οι «κυανέρυθροι» είχαν τα ηνία, όμως απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις, καθώς επιχειρούσαν να το κάνουν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.

Στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που... μέτρησε ο Χαλκιαδάκης είδε τον Αθανασίου να σταματάει το πλασέ του στο 22' και ο Μπακασέτας το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι στο 42'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την πρώτη καλή στιγμή του Εργοτέλη, που δεν είχε παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το 45', όταν ο Μάνος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το πλασέ υπό την πίεση του Ρισβάνη για να αποκρούσει ο Παπαδόπουλος.

Το πάλεψε ο Εργοτέλης, αλλά...

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα, και στην επανάληψη ο Εργοτέλης βελτιώθηκε αισθητά και πάλεψε για την ισοφάριση. Βέβαια, και οι Νεοσμυρνιώτες είχαν και πάλι τις ευκαιρίες τους για να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μάνου στο 53', ενώ αυτή του Ρισβάνη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ενώ ο τερματοφύλακας του Ιστορικού «έβγαλε» και το σουτ του Αυγενικού στο 66'.

Πάντως, όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, όμως η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ένα τέρμα. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, παρά τις όποιες φάσεις υπήρξαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» και στον Μάνο στο 68' και τον Αθανασίου να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα το σουτ του Μασούρα στο 80'.

Πήραν το χειροκρότημα

Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη και έκανε το πρώτο βήμα, τη στιγμή που στον Εργοτέλη έμειναν με το χειροκρότημα των φιλάθλων στο τέλος και δε γνωρίζουν τι ξημερώνει η αυριανή μέρα, αφού δεν αποκλείεται αυτό να ήταν και το τελευταίο ματς των Κρητικών.

Οι συνθέσεις

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (23' Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83' Καμαρά).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Χαλκιαδάκης (86' Κόρμπος), Τασουλής, Βιγιάλμπα (63' Μασούρας), Μπακασέτας (63' Ανσαριφάρντ), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα