Σοϊλέδης, Γκαλίτσιος και Βλαχοδήμος…

Σοϊλέδης, Γκαλίτσιος και Βλαχοδήμος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta από μία άλλη οπτική τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου.

Σοϊλέδης, Γκαλίτσιος και Βλαχοδήμος…

Δεν έχω καμία διάθεση να ειρωνευτώ τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό. Πήρε ένα παίκτη και στο γήπεδο θα κριθεί αν έκανε καλά η, όχι.

Κατ΄ αρχάς τον θεωρώ ταλαντούχο κυνηγό. Τώρα, αν κάποια στιγμή καταφέρει να βγάλει το ταλέντο του, κάτι που δεν κατάφερε μέχρι τώρα στα 24,5 χρόνια του σε Ολυμπιακό, Άουγκσμπουργκ και Νιμ, είναι κάτι που δεν το ξέρω, γιατί απ΄ ότι έχω καταλάβει του λείπει η ισορροπία στην προσωπικότητα. Όμως, το χάρισμα δεν του λείπει.

Αυτό που έχω εγώ να κάνω είναι μία παρατήρηση: το ξεκίνησε η ΑΕΚ και το συνεχίζουν κι οι άλλες μεγάλες ομάδες. Εννοώ να παίρνουν παίκτες, τους οποίους είχε αφήσει ελεύθερους ο Ολυμπιακός, γιατί δεν έπαιζαν σε αυτόν, πήγαν κάπου αλλού και μετά σε αυτές τις ομάδες.

Η ΑΕΚ έχει πάρει εδώ κι ενάμιση χρόνο τον Σοϊλέδη και τον Λαμπρόπουλο, που ήταν κι οι δύο κάποια στιγμή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Κι οι δύο είχαν παίξει, ελάχιστα, στην πρώτη ομάδα, περισσότερο ο Σοϊλέδης.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάει τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη τον Γκαλίτσιο, τον έκλεισε, αλλά δεν τον πήρε επειδή «πλακώθηκαν» μεταξύ τους οι παράγοντες του για την χρησιμότητα η, μη της μεταγραφής.

Τώρα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλαχοδήμου.

Μιλάμε για τέσσερα διαφορετικά παραδείγματα, που όλα ως κοινό σημείο έχουν τον Ολυμπιακό, με ό,τι αυτό μπορεί ο καθένας να υποθέσει η, να εικάσει.

Δεν βάζω στην ίδια κατηγορία τον Τζιμπούρ, γιατί ήταν και παλιά στην ΑΕΚ, αλλά κι εδώ, πάντως, έχουμε να κάνουμε με παίκτη με έπαιξε στον Ολυμπιακό-τουλάχιστον αυτός όμως έπαιξε καλά και δεν «πέρασε και δεν ακούμπησε» όπως οι άλλοι.

Εδώ που τα λέμε, δεν την χάλασε την ΑΕΚ που πήρε Λαμπρόπουλο και Σοϊλέδη. Δεν παίζουν κι άσχημα, όταν παίζουν. Πάντοτε, άλλωστε, πρέπει να μετράμε τα πράγματα, ανάλογα με το ψάχνει η κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός π.χ. έψαχνε δεύτερο γκολκίπερ το καλοκαίρι και πήρε τον Καπίνο, που τέλειωσε το 2014 την παρουσία του στον Παναθηναϊκό με 33 συμμετοχές.

Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσα να δω τον Καπίνο κάποια στιγμή βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Best of internet