Σοϊλέδης, Γκαλίτσιος και Βλαχοδήμος…

Σοϊλέδης, Γκαλίτσιος και Βλαχοδήμος…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta από μία άλλη οπτική τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου.

Δεν έχω καμία διάθεση να ειρωνευτώ τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό. Πήρε ένα παίκτη και στο γήπεδο θα κριθεί αν έκανε καλά η, όχι.

Κατ΄ αρχάς τον θεωρώ ταλαντούχο κυνηγό. Τώρα, αν κάποια στιγμή καταφέρει να βγάλει το ταλέντο του, κάτι που δεν κατάφερε μέχρι τώρα στα 24,5 χρόνια του σε Ολυμπιακό, Άουγκσμπουργκ και Νιμ, είναι κάτι που δεν το ξέρω, γιατί απ΄ ότι έχω καταλάβει του λείπει η ισορροπία στην προσωπικότητα. Όμως, το χάρισμα δεν του λείπει.

Αυτό που έχω εγώ να κάνω είναι μία παρατήρηση: το ξεκίνησε η ΑΕΚ και το συνεχίζουν κι οι άλλες μεγάλες ομάδες. Εννοώ να παίρνουν παίκτες, τους οποίους είχε αφήσει ελεύθερους ο Ολυμπιακός, γιατί δεν έπαιζαν σε αυτόν, πήγαν κάπου αλλού και μετά σε αυτές τις ομάδες.

Η ΑΕΚ έχει πάρει εδώ κι ενάμιση χρόνο τον Σοϊλέδη και τον Λαμπρόπουλο, που ήταν κι οι δύο κάποια στιγμή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Κι οι δύο είχαν παίξει, ελάχιστα, στην πρώτη ομάδα, περισσότερο ο Σοϊλέδης.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάει τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη τον Γκαλίτσιο, τον έκλεισε, αλλά δεν τον πήρε επειδή «πλακώθηκαν» μεταξύ τους οι παράγοντες του για την χρησιμότητα η, μη της μεταγραφής.

Τώρα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλαχοδήμου.

Μιλάμε για τέσσερα διαφορετικά παραδείγματα, που όλα ως κοινό σημείο έχουν τον Ολυμπιακό, με ό,τι αυτό μπορεί ο καθένας να υποθέσει η, να εικάσει.

Δεν βάζω στην ίδια κατηγορία τον Τζιμπούρ, γιατί ήταν και παλιά στην ΑΕΚ, αλλά κι εδώ, πάντως, έχουμε να κάνουμε με παίκτη με έπαιξε στον Ολυμπιακό-τουλάχιστον αυτός όμως έπαιξε καλά και δεν «πέρασε και δεν ακούμπησε» όπως οι άλλοι.

Εδώ που τα λέμε, δεν την χάλασε την ΑΕΚ που πήρε Λαμπρόπουλο και Σοϊλέδη. Δεν παίζουν κι άσχημα, όταν παίζουν. Πάντοτε, άλλωστε, πρέπει να μετράμε τα πράγματα, ανάλογα με το ψάχνει η κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός π.χ. έψαχνε δεύτερο γκολκίπερ το καλοκαίρι και πήρε τον Καπίνο, που τέλειωσε το 2014 την παρουσία του στον Παναθηναϊκό με 33 συμμετοχές.

Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσα να δω τον Καπίνο κάποια στιγμή βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.