Γιουβέντους – Βερόνα 3-0

Gazzetta team
Γιουβέντους – Βερόνα 3-0

bet365

Φιορεντίνα (κορυφή) και Γιουβέντους (2η) μπήκαν στην καινούργια χρονιά με νίκες, όπως άφησαν δηλαδή το 2015, ενώ η Ρόμα αυτοκτόνησε ξανά (από 0-2, 3-3 στην Κιέβο) και η Μίλαν ηττήθηκε εντός.

Ο Μάξι Αλέγκρι είχε ζητήσει από τους παίκτες του να έχουν μέχρι τα Χριστούγεννα την ομάδα στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Τελικά εκείνοι την πήγαν στο -3 και με το που άλλαξε η χρονιά βρέθηκαν έστω και για λίγο ακόμα πιο κοντά στην κορυφή (σ.σ.: στο -2 με την Ιντερ να παίζει το απόγευμα της Τετάρτης). Η όγδοη διαδοχική νίκη της Γιουβέντους ήρθε εύκολα, καθώς αντίπαλος της ήταν η χειρότερη ομάδα του Καμπιονάτο. Χωρίς να φορτσάρει η Γηραιά Κυρία έφτασε στο 3-0 επί της Βερόνα και κοιτάζει πλέον μόνο το Σκουντέτο.

Ο Ντιμπάλα συνεχίζοντας από εκεί που έκλεισε το 2015, άνοιξε το σκορ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ (8'). Ηταν το το 8ο του γκολ στο πρωτάθλημα και το πρώτο απ' ευθείας φάουλ για τη Γιούβε από τον περασμένο Απρίλιο και τον Αντρέα Πίρλο κόντρα στην Παλέρμο. Ο Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει σε ένα ακροβατικό του Πατσίνι, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γκολίνι σταμάτησε τους Μοράτα, Μαρκίζιο. Ο Ντιμπάλα όμως είχε ακόμα ένα τέλεια εκτελεσμένο φάουλ, αυτή τη φορά σημαδεύοντας όμως το κεφάλι του Μπονούτσι (45'), που έβαλε το πρώτο του για φέτος.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του ματς και στο 82' σημείωσαν και το τρίτο γκολ τους, όταν ο Τζάτζα πήρε την κάθετη του Πογκμπά, πέρασε διαγώνιο τον πορτιέρε και πλάσαρε, έχοντας μόλις τρία λεπτά στο γήπεδο. Ετσι η Γιούβε έφτασε στην 11η σερί επιτυχία της κόντρα στη Βερόνα, η οποία παραμένει χωρίς νίκη για φέτος και είναι κάτι περισσότερο από φαβορί για να υποβιβαστεί.

* Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε σε όλο το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά κόντρα στη φορμαρισμένη Γιουβέντους!

Πέταξε το προβάδισμα η Ρόμα
Δεν ξεκίνησε καλά το 2016 για την Ρόμα, η οποία αν και προηγήθηκε 0-2 στο Bentegodi αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Κιέβο και η πίεση παραμένει στον προπονητή της, Ρούντι Γκαρσία. Ο Ουμάρ Σαντίκ έκανε ντεμπούτο στην Serie A και σκόραρε ουσιαστικά στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 7' μετά την ασίστ του Ζερβίνιο (0-1). Στο 37' έκαναν το 0-2 οι Lupi με τον Φλορέντσι να εκμεταλλεύεται την λάθος πάσα του Σέζαρ και να νικά τον Μπιτσάρ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν πριν το ημίχρονο με τον Αλμπέρτο Παλόσκι, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά ύστερα από την επέμβαση του Σέζνι σε προσπάθεια του Ινγκλέζε (1-2). Στο 58' οι Βερονέζοι γύρισαν το ματς με τον κεντρικό αμυντικό, Ντάριο Νταϊνέλι, να παίρνει καλύτερη θέση από τον Κώστα Μανωλά και να σκοράρει έπειτα από κόρνερ του Μπίρσα (2-2). Η Ρόμα είχε το σθένος να πάρει ξανά το προβάδισμα με το σουτ του Ιάγο Φαλκέ στο 71', όμως στο 85' ο Σιμόνε Πέπε με σουτ έστειλε την μπάλα δοκάρι-και-μέσα να περάσει τη γραμμή του Σέζνι για το τελικό 3-3.

Μία από τα ίδια για Μίλαν...
Η Μίλαν συνέχισε το ντροπιαστικό σερί με τις ομάδες που μάχονται για τον υποβιβασμό και παρότι έχασε μεγάλες ευκαιρίες ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπολόνια (0-1) και ο προπονητής της, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς βρίσκεται πλέον σε πολύ άσχημη θέση. Οι Ροσονέρι άγγιξαν το γκολ τρεις φορές στο πρώτο μέρος, όμως σε όλες ο Μιράντε ήταν εκεί. Στο 25' σταμάτησε Χόντα-Νιανγκ, στο 40' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μποναβεντούρα μέσα από την περιοχή και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους νίκησε τον Μπάκα σε τετ-α-τετ. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Η Μίλαν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο τέλος το πλήρωσε. Νιανγκ, Μπάκα δεν κατάφεραν, όπως και ο Τσέρτσι ο οποίος έφυγε στο ξέφωτο αλλά δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος τι ήθελε να κάνει. Στο 82' ο Μουνιέ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο ξεχασμένος από την άμυνα Τζιακερίνι είχε τον χρόνο να κατεβάσει και να νικήσει τον Ντοναρούμα. Πριν το ημίχρονο μπήκε αλλαγή ο Μάριος Οικονόμου στη θέση του Μαϊέτα.

Διπλό κορυφής!

Τεράστιο διπλό στη Σικελία για τη Φιορεντίνα, η οποία επικράτησε 3-1 και βρέθηκε στην κορυφή της Serie A! Ιδανικό ξεκίνημα στο 2006 για τους Βιόλα που έδειξαν ικανοί να παλέψουν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τίτλου! Ο Ιλισιτς πετούσε φωτιές, με τη Φιορεντίνα να σκοράρει και στους 18 φετινούς της αγώνες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σόουζα με ώθηση από τη στήριξη 10.000 οπαδών της στην τελευταία προπόνηση μπήκε πολύ δυνατά, απέκτησε τον έλεγχο και με κορυφαίο τον Σλοβένο επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της. Στο 13' Ο Ιλισιτς με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0 και στο 42' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν κι άλλο τέρμα πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Βαλέρο έχασε μεγάλη ευκαιρία! Η Παλέρμο μπήκε δυνατά, ο Αντζέλκοβιτς δεν μπόρεσε με κεφαλιά να κερδίσει τον Ταταρουσάνου, αλλά στο 77' ο Τζιλαρντίνο έβαλε την ομάδα του ξανά στο κόλπο, αφού μείωσε σε 2-1! Οι γηπεδούχοι μείωσαν, βγήκαν μπροστά, αλλά στις καθυστερήσεις το... πλήρωσαν με τον Μπλαζικόφσκι να φεύγει στην αντεπίθεση και να διαμορφώνει το 3-1!

Μια από τα ίδια η Λάτσιο...
Μπορεί η Λάτσιο να διέκοψε το σερί επτά αγώνων χωρίς τρίποντο με τη νίκη, μπορεί να έκανε καλές γιορτές, αλλά στο 2016 το ποδαρικό ήταν με το... αριστερό! Επιστροφή στις κακές συνήθειες, ισοπαλία 0-0 εντός έδρας με την Κάρπι. Οι Λατσιάλι έμειναν στη μέση της βαθμολογίας, ενώ η Κάρπι βρέθηκε στο -5 από τη ζώνη παραμονής. Το γκολ του Τζακάρντο δεν μέτρησε ποτέ για τους φιλοξενούμενους, αφού οριακά ήταν οφσάιντ. Στον αντίποδα, οι Καντρέβα και Κονκό βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν είχαν την ουσία για να δώσουν το τρίποντο στη Λάτσιο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, αλλά ο Μπέλεκ δεν άφησε Κλόζε και Κονκό να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα!

Πρώτη φορά, αλλά...
Η Φροζινόνε πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Serie A δυο γκολ εκτός έδρας, αλλά το διπλό δεν ήρθε! Η νεοφώτιστη έδειξε σημάδια ζωής, απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Σασουόλο και βρέθηκε στο -1 από την ζώνη παραμονής! Ο Ντιονίσι στο 16' πέτυχε το 1-0, ωστόσο με το αυτογκόλ του Αγιέτι η Σασουόλο ισοφάρισε! Ο Αλβανός αμυντικός έδωσε... απαντήσεις, αφού στο 45' από ασίστ του Πάβλοβιτς πέτυχε το 2-1! Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 74' ο Φαλτσινέλι διαμόρφωσε το 2-2!

 

SERIE A Τελευταία Νέα