Κίνηση ''win-win'' αλλά...

Κίνηση ''win-win'' αλλά...

Κίνηση ''win-win'' αλλά...

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που μόνο να κερδίσει έχει από το ''στοίχημα Βλαχοδήμου'' και στέκεται στην λογική και την προχειρότητα-ρίσκο των «πράσινων» επιλογών.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ανήκει στην μεγαλή κατηγορία των ποδοσφαιριστών  που αναδείχθηκαν την τελευταία πενταετία στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις μικρομεσαίες ομάδες και στην συνέχεια τους... χαντάκωσε ο Ολυμπιακός, καθώς τους απέκτησε στην λογική ''να τον πάρω εγώ, για να μην τον πάρουν οι άλλοι'', δεν βασίστηκε πάνω τους, δεν είχε πλάνο για την ανάδειξη τους και τελικά κατέληξαν δανεικοί, πότε εδώ και πότε εκεί στις ομάδες που είχαν ανάγκη την «ερυθρόλευκη» βοήθεια. Ο 25χρονος εξτρέμ δεν «έπιασε», όπως και πολλοί άλλοι στο λιμάνι, περιπλανήθηκε δανεικός για μια τριετία και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, χωρίς να καταφέρει να βρει ομάδα για να ψάξει το... restart στην καριέρα του! Αν κάπου έδειξε δύο πράγματα ήταν στις εμφανίσεις του με την φανέλα του Πλατανιά.

Ο Παναθηναϊκός που ψάχνει εξτρέμ για να παίξει με λογική και περισσότερες λύσεις το 4-3-3, απέκτησε τον Μπουμάλ και τώρα παίρνει μια κατάσταση ''win-win'' με τον Βλαχοδήμο, καθώς έχει μόνο να κερδίσει από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Τον παίρνει ελεύθερο, με συμβόλαιο πολύ χαμηλό και επί της ουσίας δεν έχει να χάσει τίποτα. 

Ο Βλαχοδήμος ταλέντο έχει και μάλιστα μεγάλο. Ταχύτητα, έκρηξη, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, αξιόλογα τελειώματα. Το θέμα είναι να δουλέψει, να νιώσει εμπιστοσύνη και ότι είναι σημαντικός, ώστε να μπορέσει να βγάλει στο χορτάρι όσα έδειξε στην Ξάνθη πριν μια πενταετία. Είναι η τελευταία του ευκαιρία να αγωνιστεί και να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο και να σώσει μια καριέρα που πήρε νωρίς την κάτω βόλτα. Στο χέρι του είναι ή για να είμαστε ακριβείς στα πόδια του.

Μετά τον Μέστο, ο Βλαχοδήμος είναι ο δεύτερος παίκτης που αποκτά ο Παναθηναϊκός από την αγορά των ελευθέρων και χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Κινήσεις που μπορούν να βγουν αλλά αποτελούν ρίσκο και μάλιστα μεγάλο, δείχνοντας παράλληλα προχειρότητα και ''πάμε να κλείσουμε τις τρύπες να τελειώνουμε''. Προφανώς, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει δεξί μπακ με καλύτερο ''πακέτο'' από εκείνο του Ιταλού, προφανώς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει εξτρέμ που να του κάνει την διαφορά, να είναι έτοιμος και με ωραία πράγματα πίσω του.

Ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο του 2016 έχει γυρίσει τρία χρόνια πίσω, όσον αφορά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Στο καλοκαίρι του 2013, όπου έφτιαχνε ομάδα από την αρχή. Αντί να ψάχνει δύο-τρεις επιλογές που με ασφάλεια θα τον ανεβάσουν επίπεδο(όπως έκανε με σωστή σκέψη αλλά με λάθος αποφάσεις το περασμένο καλοκαίρι) και θα του δώσουν ποιότητα, ''γεμίζει'' το ρόστερ του με στοιχήματα και ρίσκα. Αν του βγουν καλώς και μαγκιά του αν δεν του βγουν, πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Στο τέλος της σεζόν θα ξέρουμε...

Best of internet