ΑΟ Χανίων - Ολυμπιακός 1-4 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
ΑΟ Χανίων - Ολυμπιακός 1-4 (vids)

bet365

Τα Χανιά πήραν τα λεπτά δόξας, αφού προηγήθηκαν με 1-0, αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, κέρδισε με 1-4 και πήρε από το πρώτο ματς την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος! Ερνάνι, Κολοβός, Σεμπά και Μανιάτης τα... κόκκινα γκολ!
Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά δεν πτοήθηκε. Το 1-0 του ΑΟ Χανίων ο Ολυμπιακός το έκανε γρήγορα 1-2 για να κλείσει τον δείκτη του σκορ στο άκρως εμφατικό 1-4. Οι Ερνάνι, Κολοβός, Σεμπά και Μανιάτης τα ερυθρόλευκα τέρματα με τον Έλληνα αρχηγό να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό μετά τα προβλήματα τραυματισμών του. Εκτός από τους σκόρερ ξεχώρισαν οι Καμπιάσο, Πάρντο και ξανά ο πιτσιρικάς Τσιμίκας. Μετά τον σημερινό αγώνα η ρεβάνς αποκτά καθαρά τυπική διαδικασία.
Με Σεμπά φορ ο Σίλβα!
Ο Μάρκο Σίλβα το είχε στο μυαλό του και το έκανε. Έβαλε τον Σεμπά φορ, διότι είναι μία θέση που τον υπολογίζει για την συνέχεια μετά τις εξελίξεις με Φινμπόγκασον και Πουλίδο.
Η διάταξη των Πειραιωτών: Καπίνο γκολκίπερ, Σαλίνο δεξί μπακ, Τσιμίκας αριστερό, στόπερ οι Αυλωνίτης και Σιόβας, κέντρο με Καμπιάσο και Ζντιέλαρ και δεκάρι ο Κολοβός. Άκρα με Ερνάνι και Πάρντο και κορυφή ο Σεμπά.
Πως ξεκίνησε ο ΑΟ Χανίων
Ο σχηματισμός του ΑΟ Χανίων: Πρίφτης κίπερ, δεξί μπακ Παγώνης, αριστερά Χατζηλιάδης, στόπερ Μπριλάκης και Καρτσαμπάς, άξονας με Ρίκκα και Μασάδο και Ν. Νύκταρη ως δεκάρι, Τσούτσης και Δεινόπαπας στα άκρα που άλλαζαν πλευρές και Γκέσιος μπροστά.
Πρώτο... χτύπημα από ΑΟΧ και χορταστικό α' μέρος με 1-2!
Στο α' μέρος παίχθηκε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο και λόγω της διάθεσης του γηπεδούχου ΑΟΧ να παίξει ανοιχτά και επιθετικά και να κυνηγήσει το γκολ. Αφού η ομάδα των Χανίων έκανε την... προειδοποίησή της στο 7' με σουτ του Καρτσαμπά.
Ένα λεπτό μετά από κόρνερ του κινητικού Μασάδο και διώξιμο με τις γροθιές του Καπίνο ο Δεινόπαπας έκανε κεφαλιά προς την ερυθρόλευκη εστία και ο Γκέσιος αξιοποίησε την αδράνεια που υπήρξε για να σκοράρει με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός όμως και αντέδρασε και το γύρισε το ματς.
Στο 11' απείλησε με σουτ του Καμπιάσο και στο 20' με κεφαλιά του Αυλωνίτη. Στο 22' ο Σεμπά ξεκίνησε την φάση του 1-1. Έβγαλε την μπαλιά προς τον Ερνάνι, ο Καμπιάσο κινήθηκε εξαιρετικά και με προσποίηση "άδειασε" τρεις αντιπάλους (σ.σ. δείχνοντας ξανά την πολύ μεγάλη ποιότητά του και την εμπειρία του), αφήνοντας την μπάλα να περάσει από κάτω του και ο Ερνάνι αποδείχθηκε δεινός εκτελεστής. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι με εξαιρετικό τελείωμα με φάλτσο ισοφάρισε τον αγώνα.
Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί. Πρέσαραν για το άμεσο 1-2 και το κατάφεραν. Στο 39' σε φάση όπου πάλι είχε συμμετοχή ο Σεμπά η μπάλα έφυγε από τα πόδια του για τον Κολοβό που πέρασε τρεις αντιπάλους με πολύ καλή ντρίμπλα και με ανάλογο τελείωμα έκανε το σκορ 1-2. Ο ΑΟΧ βγήκε ξανά στην αντεπίθεση για να παλέψει πάλι το ματς αλλά κάπου εκεί τελείωσε το α' μέρος.
Δοκάρι ο Ολυμπιακός και τραυματισμοί για Σαλίνο, Ερνάνι και Πάρντο
Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν επιθετική διάθεση και στο β' μέρος, απειλώντας ξανά την αντίπαλη εστία. Η πιο μεγάλη στιγμή τους ήταν το δοκάρι στο 54ο λεπτό από μπαλιά του Τσιμίκα και δυνατό σουτ του Πάρντο.
Στο 70' ο Πάρντο είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα ενώ από το παιχνίδι προβλήματα τραυματισμών αποκόμισαν οι Σαλίνο και Ερνάνι. Ο πρώτος έγινε και αλλαγή λόγω τραυματισμού, καθώς του τοποθετήθηκε και πάγος στο γόνατο ενώ ο Ερνάνι ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.
Προς το τέλος του αγώνα χτύπησε και ο Πάρντο που έγινε και αλλαγή προληπτικά.
Η πολύ σημαντική στιγμή του Μανιάτη και το γκολ του Σεμπά
Στο 79ο λεπτό ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε φέτος με τραυματισμούς, έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μανιάτης χειροκροτήθηκε από τον Καμπιάσο και τους συμπαίκτες του αλλά και από τον κόσμο και πήρε το βάπτισμα του πυρός για την τρέχουσα περίοδο. Εκτός από το περιβραχιόνιο του αρχηγού πήρε και θέση στο κέντρο.
Στο 86' ο Σεμπά με πολύ ωραία προσποίηση στον Πρίφτη μετά από ασίστ του Πάρντο έκανε σε κενή εστία το 1-3.
Τέρμα και ξέσπασμα Μανιάτη στο 1-4
Ο Μανιάτης στο 90' ήταν ο παίκτης που έκανε το 1-4 σε μία φάση διαρκείας. Ο Σαλιάκας πλαγιοκόπησε, έβγαλε την μπαλιά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Πουλίδο και από εκεί στον Μανιάτη που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει αρχικά στον Καρτσαμπά. Στην συνέχεια όμως έκανε ξανά το σουτ για το γκολ. Μετά ξέσπασε στους πανηγυρισμούς του ενώ ο κόσμος του φώναζε "Γιάννη γερά και χρόνια σου πολλά". Στο ματς μπήκε και ο Πουλίδο που είχε νωρίτερα φάση για να σκοράρει. Έτσι ο δείκτης του σκορ έκλεισε στο 1-4.
ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (61’ Μπουζούκης), Γκέσιος (77’ Μ.Νύκταρης), Δεινόπαπας (46’ Λίτα) και Ρίκκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72’ Σαλιάκας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80’ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (87' Πουλίδο), Ερνάνι και Σεμπά.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα