ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ 2-1

Δημήτρης Τομαράς
ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων στη Μυτιλήνη, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Καλλονή, αλλά πέτυχε στο τέλος το γκολ (2-1) που κάνει πιο εύκολο το έργο του στην Τούμπα!
Η Καλλονή έκανε το... μπαμ στο γήπεδο της Μυτιλήνης, κερδίζοντας δίκαια, καθαρά και αρκετά άνετα το φαβορί του ζευγαριού ΠΑΟΚ με 2-1. Οι Αναστασιάδης και Γεωργίου οδήγησαν τους Μυτιληνιούς στην πρώτη τους νίκη στην ιστορία τους επί του δικεφάλου του Βορρά στην έδρα του. Ο Μακ έσωσε την παρτίδα στο τέλος και έδωσε το έναυσμα για την πίεση για το 2-2, που δεν ήρθε ποτέ.
Πως ξεκίνησαν τον αγώνα
Η γηπεδούχος Καλλονή διάλεξε το 4-2-3-1. Γκολκίπερ ο Χογκ, άμυνα με Σπυρόπουλο, Αναστασιάδη, Τσαμπούρη και Βαλλιό και Καλτσά και Ελλακόπουλο μπροστά τους στο κέντρο, δεκάρι ο Μανούσος παίζοντας πίσω από τον φορ Μάρκοβιτς και στα δύο άκρα της επίθεσης οι Γεωργίου και Γουερέ.
Αν και αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε δώσει διάταξη 3-4-3 ο Τούντορ πήγε σε επιλογή 4-4-2. Μελίσσας ο κίπερ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας και Λέοβατς στην άμυνα, Χαρίσης σε ρόλο αμυντικού χαφ, Τσίμιροτ και Γκολάσα στον άξονα, δεκάρι ο Πέλκας και δίδυμο στην επίθεση οι Μακ και Αθανασιάδης.
Ο Αναστασιάδης... σόκαρε τον ΠΑΟΚ!
Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βίτορ πήδηξε σε λανθασμένο χρόνο για κεφαλιά, ο Τσίμιροτ έχασε τον Αναστασιάδη και ο στόπερ της Καλλονής με καρφωτή κεφαλιά "νίκησε" κατά κράτος τον νεαρό Μελίσσα που επίσης είχε κακή τοποθέτηση.
Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ παρά τις προσπάθειές του και τις αλλαγές σε θέσεις από τον Τούντορ έκανε μία τρύπα στο νερό... Δεν είχαν κανένα αντίκρισμα ούτε η πίεσή του ούτε οι απόπειρες για οργανωμένες επιθέσεις. ο Αθανασιάδης αν και φορ γύριζε στο κέντρο ή πήγαινε στα άκρα για να πάρει μπάλα και να ξεκινήσει από εκεί ατομικές ενέργειες.
Η Καλλονή όχι μόνο διαχειρίστηκε σωστά το ματς και κράτησε αρκετά άνετα το προβάδισμα του 0-1 αλλά είχε και μεγάλη φάση με το δοκάρι του Μανούσου. Στο 23' με ένα τρομερό σουτ και ενώ μετά είχε και άλλο σουτ ο Γεωργίου. Στις καθυστερήσεις ο Τζαβέλλας ανησύχησε λίγο τον Χογκ με ένα φόουλ του αλλά ο Μαλτέζος κίπερ με 2η προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Αλλαγές επί αλλαγών αλλά ποτέ το restart
Στο β' μέρος ο Τούντορ έριξε στο ματς τον Μπερμπάτοφ και έκανε και άλλες αλλαγές, ωστόσο το πρόσωπο του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Με εξαίρεση ένα πολύ καλό σουτ του Πέλκα στο 73' και μία τρομερή επέμβαση του Χογκ.
Ο εορτάζων Γεωργίου το 2-0!!!
Στο 79' η Καλλονή βγήκε στην αντεπίθεση, ο ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν ήταν ξανά τραγικός και έγινε το 2-0. Ο Γουερέ απέφυγε τον Βίτορ και σούταρε με τον Μελίσσα να πέφτει να αποκρούει. Τον Γεωργίου όμως δεν τον είχε ακολουθήσει κανένας. Ο Έλληνας άσος ερχόμενος στην πλάτη της άμυνας και με σουτ στην κίνηση έκανε το σκορ 2-0. Στο 82' ο Πέλκας είχε ένα σουτ λίγο άουτ.
Τελικά έτσι όπως ήρθε το ματς ήταν ένα ηχηρό χτύπημα για τον ΠΑΟΚ που τώρα θα τα παίξει όλα για όλα στην ρεβάνς της Τούμπας. Η εικόνα του πάντως ήταν σε εκείνο το σημείο για να χάσει και με πιο μεγάλη διαφορά στο σκορ.
Μείωσε με Μακ σε 2-1 και... ροντέο!!!
Στο 89' ο Μακ - που δεν ήταν σε θέση οφσάιντ όπως φώναξαν οι της Καλλονής καθώς τον κάλυπτε ο Μανούσος - σκόραρε από κοντά για το 1-2 με την βοήθεια του αέρα και της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας της Καλλονής αλλά και της αντίδρασης του Μανούσου. Ένα λεπτό μετά ο Μπερμπάτοφ απείλησε για 2-2 και έφτασε κοντά στο να το πετύχει ενώ στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ είχε φάση και με τον Λέοβατς. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Καλλονή νικήτρια με 2-1.
ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Μανούσος (90’+4 Καραγεώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (79’ Μπαρκάν) και Γουέρε (90’ Γιουκαρής).
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας (60’ Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (70’ Γκολάσα), Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60’ Μπερμπάτοφ) και Πέλκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα