«Ύποπτο» και στο μπάσκετ

Gazzetta team
«Ύποπτο» και στο μπάσκετ

bet365

Στοιχηματική απάτη σε αγώνα της Α2 μπάσκετ φέρνει στο φως η δικογραφία, με το ματς Παγκράτι – Αετός να φέρεται να στήθηκε για να λήξει με διαφορά 9-10 πόντων.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μέρος της δικογραφίας των «νονών» της νύχτας», όπου αποκαλύπτεται η εμπλοκή τους με τη στοιχηματική απάτη, το παιχνίδι της 7ης Μαρτίου 2015, ανάμεσα σε Παγκράτι και Αετό για την Α2 εμφανίζεται ως ύποπτο.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες δείχνουν πως υπήρχε πρόθεση για διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, με τον εμπλεκόμενο (Ζ.Ε.) να επικοινωνεί με παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας, με σκοπό να στοιχηματίσει 1500-2000 ευρώ. Ο Ζ.Ε., είχε βρεθεί στο ματς του Παναργειακού με τον Πανελευσινιακό τον Μάρτιο έναντι αμοιβής για να τρομοκρατήσει μαζί με ομάδα «φουσκωτών» μέλη της αντίπαλης ομάδας και να εμπλακεί σε τυχών επεισόδια.

Ακόμη, γίνεται αναφορά και σε δεύτερη στοιχηματική απάτη, στο ματς του Ηρακλή Ψαχνών με τον Παναιγιάλειο για τη Football League, με τον αστυνομικό Α.Κ. να επικοινωνεί με τον Κ.Δ., ενημερώνοντάς τον στο ημίχρονο της αναμέτρησης πως το παιχνίδι θα λήξει με 3-2 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως και τελικά έγινε.

Το απόσπασμα της δικογραφίας, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή, αναφέρει:

«Από 4 έως 07/03/2015 ο Ζ.Ε είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τ.Σ, καλαθοσφαιριστή της ομάδας Αετός ΓΑΣ προκειμένου να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Παγκρατίου- Αετού της Α2 Κατηγορίας που διεξήχθη στις 07/03/15 και ώρα 5 μ.μ. Πράγματι η ομάδα του Παγκρατίου νίκησε με διαφορά 9-10 πόντων, όπως είχαν σκοπό να στοιχηματίσουν για να αποκομίσουν οικονομικό όφελος ( τελικό σκορ 82-72 ). Ο Ζ.Ε επιδίωκε να στοιχηματίσει 1.500-2.000 ευρώ με ποσοστό απόδοσης 16 έως 20 μονάδες, αναφέροντας ως συνθηματικό: ''ηλικία παιδιών από 16 έως 20 ετών''. Επί πρόσθετα για τον Ζ.Ε και τον Γ.Ν είχε προκύψει και η παρουσία του σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναργειακού-Πανελευσινιακού ο οποίος έγινε στις 08/03/15 και ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς αγωνιζόταν ο πρώτος και ο δεύτερος της βαθμολογίας και κρίνονταν η άνοδος μιας εκ των δυο ομάδων στην επόμενη κατηγορία. Ο αγώνας έληξε 0-2 υπέρ του Πανελευσινιακού. Στο γήπεδο είχαν μεταβεί έναντι αμοιβής 50 άτομα, στην πλειονότητα τους , ''φουσκωτοί'', μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ζ.Ε και Γ.Ν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αντίπαλους παίκτες και να αναμειχθούν σε τυχών επεισόδια. Ο Ζ.Ε και ο Γ.Ν υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες. Επίσης στις 5/4/15 ο Ζ.Ε και ο Μ.Α προσέγγισαν τον Β.Σ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μπάσκετ της Νήαρ Ήστ στην Καισαριανή, στον οποίο ανέφεραν ότι άνηκαν στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην περιοχή του Παγκρατίου. Του πρότειναν να τους ''προσλάβει'' προκειμένου να ''τραμπουκίζουν'' τους αντίπαλους παίκτες και προπονητές. Δηλαδή να τους παίρνουν τηλέφωνο, να τους απειλούν και να τους υποχρεώνουν έτσι να χάνουν τους αγώνες. Μάλιστα ανέφεραν ότι κατά το παρελθόν το είχαν ξανακάνει με άλλη ομάδα μπάσκετ, αυτή του Παγκρατίου και κατάφεραν να την ανεβάσουν κατηγορία.

Στις 14/06/15 ο Α.Κ επικοινώνησε με τον αστυνομικό Κ.Δ και αναφέρθηκαν σε στοιχηματισμό στημένου αγώνα της Football League μεταξύ των ομάδων Ηρακλή Ψαχνών-Παναιγιαλείου με τελικό σκορ 2-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στο ημίχρονο του αγώνα και ο αστυνομικός Κ.Δ ανέφερε στον Α.Κ ότι ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2 υπέρ του Παναιγιαλείου, ενημερώθηκε από κάποιον ότι το τελικό σκορ θα ήταν 2-3, λέγοντας χαρακτηριστικά: '' Κώστα άκου να σου πω τι μου είπε: μου λέει παίχτω τώρα, ακριβές σκορ 2-3 τελικό. Πόσο το έχει απόδοση; Κώστα άκου να σου πω, κάντο φίλε να βάλουμε κάτι λίγα. Το 2-3. Δηλαδή να βάλει ένα γκολ τα Ψαχνά και ένα γκολ η άλλη ομάδα. Θα έχει καλή απόδοση το 2-3 ακριβές σκορ. Αυτοί κάνανε... λακία φίλε. Το βάλανε τα Ψαχνά πρώτα το γκολ και είναι να γυρίσουν το διπλό ημίχρονο»

 

Τελευταία Νέα