Βέροια - Ηρακλής 0-1

Δημήτρης Τομαράς
Βέροια - Ηρακλής 0-1

bet365

Ο Χουάντερσον έπιασε το πέναλτι του Ναζλίδη, ο Ρομάνο «έφτιαξε» το γκολ και ο Μπαρτολίνι ολοκλήρωσε με κεφαλιά-δυναμίτη τον... χορό πρόκρισης του Ηρακλή (1-0) στη Βέροια!
Ο εξαιρετικός Χουάντερσον με τις επεμβάσεις τους και κυρίως στο πέναλτι του Ναζλίδη που έπιασε και ο Ρομάνο με τον σκόρερ Μπαρτολίνι οδήγησαν τον Ηρακλή στο 0-1 στη Βέροια και ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην συνέχεια του Κυπέλλου.
Ανώτερη αλλά δίχως αντίκρισμα η Βέροια
Με διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δύο αντίπαλοι. Στα αξιοσημείωτα για τις βασικές ενδεκάδες ήταν ότι ο Αμπντούν επέστρεψε στην αποστολή της Βέροιας μετά από έναν μήνα και ήταν και βασικός.
Στο α' μέρος η Βέροια μέχρι και το 33' ήταν ανώτερη μεσοεπιθετικά στο γήπεδο και άξιζε τουλάχιστον να σκοράρει ένα γκολ. Στο 13ο λεπτό ένα πολύ καλό φάουλ του Νέτο πέρασε ελάχιστα άουτ και μπορεί να βρήκε και στο δοκάρι.
Στο 16' η Βέροια απείλησε εκ νέου με σουτ των Άρτσε και Καϊκούτ και στο 18' με κεφαλιά του Ναζλίδη. Στο 25' έγινε η κορυφαία φάση του α' μέρους με τον Μαγιέφσκι να χάνει τετ α τετ με προβολή.
Ο Χουάντερσον απέκρουσε εξαιρετικά την προσπάθειά του. Στην συνέχεια ο Ηρακλής βελτίωσε την εικόνα του και επιχείρησε να βγάλει καλές φάσεις δίχως αντίκρισμα. Το α' μέρος έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για την Βέροια καθώς από την στιγμή που ήταν καλύτερη έπρεπε να είχε σκοράρει τουλάχιστον μία φορά.
Ο Θάνος επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι
Στα της διαιτησίας του α' μέρους ο Θάνος άφησε το σκληρό παιχνίδι ειδικά από την μεριά της Βέροιας. Στο 38' υπάρχει ένα σκληρό και επικίνδυνο μαρκάρισμα του Νέτο που πάτησε τον Μπαρτολίνι. Δεν τιμωρήθηκε καν και ενώ υπήρξαν και άλλα σκληρά μαρκαρίσματα από τους γηπεδούχους. Από πλευράς ποιότητας γενικά το α' ημίχρονο δεν ήταν κάτι το... τρομερό.
Αμφιλεγόμενο πέναλτι και σωτήρας Χουάντερσον με μοιραίο Ναζλίδη
Στην επανάληψη και οι δύο αντίπαλοι είχαν την δυνατότητα να σκοράρουν. Στο 57' ο Μαγιέφσκι από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 62' ο Ναζλίδης κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι από κράτημα του Στάμου.
Ένα λεπτό μετά ο Χουάντερσον "ψάρεψε" τον Ναζλίδη, πιάνοντας το πέναλτί του. Στο 67' ο Μαγιέφσκι από καλή θέση πάλι έστειλε έξω την μπάλα.
Η... τιμωρία του Μπαρτολίνι και το 0-1!
Στο 73' ο Ηρακλής τιμώρησε με τον πλέον περίτρανο τρόπο την αδυναμία της Βέροιας να σκοράρει. Φάουλ του Ρομάνο και κεφαλιά Μπαρτολίνι για το 0-1 μετά από τραγικό αμυντικό στήσιμο της Βέροιας. Στην συνέχεια παρά τις όποιες προσπάθειες της Βέροιας δεν άλλαξε τίποτα. Ο Χουάντερσον έκανε ακόμα μία μεγάλη επέμβαση στο 87' σε φάουλ του Νέτο. Το παιχνίδι έληξε στο 0-1 με τον γηραιό να παίρνει μία σπουδαία νίκη.
Βέροια (Γ. Γεωργιάδης): Καντιμοίρης – Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νέτο – Άρτσε, Σιόντης – Αμπντούν (61’ Γεωργιάδης), Μαγέφσκι (78’ Μελικιώτης), Ναζλίδης – Καϊκούτ (61’ Κόλα).
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον - Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης (64’ Σαραμαντάς) – Στάμου (71’ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου - Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (89’ Τσότρας) - Βέλλιος.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα