Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-3

Γιώργος Καραμάνος
Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 0-3

bet365

Με την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, οι Μπλε πέρασαν με 3-0 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας ανέβηκαν στο +6 από τους μπελάδες και πλέον κοιτάζουν ξανά μόνο προς τα πάνω...

Τελικά αυτό που άπαντες ψιθύριζαν, καθίσταται κάτι παραπάνω από προφανές. Οποιος είδε την εμφάνιση της Τσέλσι στο «Σέλχαρστ Παρκ», μπορούσε να το καταλάβει από τα πιο απλά ποδοσφαιρικά πράγματα. Τα τάκλιν, τα τρεξίματα, οι μάχες σε κάθε φάση, η πιστή υπηρεσία στο πλάνο, το πάθος και ο τρόπος που το πανηγύρισαν. Οντως λοιπόν οι παίκτες είχαν πάψει να παίζουν – και- για τον Ζοσέ και η αλλαγή προπονητή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, λειτούργησε άκρως ευεργετικά για όλον τον οργανισμό του club. Οι Μπλε έκαναν το καλύτερο, το πιο σοβαρό παιχνίδι τους και πέρασαν εύκολα με 3-0 από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν χωρίς τον Αζάρ στο χορτάρι. Ο Βέλγος παικταράς αποχώρησε τραυματίας στο 17' και παραδόξως η ομάδα από εκείνο το σημείο άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι είχαν προσπαθήσει κάπως με τους Ζαχά και Κάμπελ, αλλά όχι σε απειλητικό τόνο. Εκτοτε οι Αετοί δεν θα έκαναν άλλη φάση, καθώς το πλάνο του Γκους Χίντινκ τους κλείδωσε εντελώς και ειδικά όσον αφορά τις αντεπιθέσεις που είναι το δυνατό όπλο τους. Τέτοια δεν έβγαλαν ποτέ στα 90 λεπτά.

Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ο αναγεννημένος Ντιέγκο Κόστα και ο πάντα καλός φέτος Γουίλιαν. Στο 29' ο πρώτος έκανε την ενέργεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή... κέρασε τον Οσκαρ που πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Το δεύτερο θα ερχόταν στο 60' και θα ήταν το πιο όμορφο. Εξω από την περιοχή και λίγο δεξιά, ο Γουίλιαν όπως βρήκε τη μπάλα στην κίνηση, την έστειλε με βολίδα στο αριστερό παράθυρο. Και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος πάτησε περιοχή, ο Χένεσι έβγαλε το αδύναμο πλασέ του, αλλά στην επαναφορά ο Ντιέγκο Κόστα έβαλε το τρίτο γκολ του από τότε που έφυγε ο Μουρίνιο (σ.σ.: είχε άλλα τόσα στα προηγούμενα 14 ματς που είχε παίξει).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, η Πάλας δεν έβγαλε ούτε μία σωστή επίθεση και η Τσέλσι βρέθηκε στους έξι βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Πλέον το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι το να κοιτάζει προς τα πάνω, καθώς η ψυχολογία αλλάζει και η Ευρώπη απέχει 10 βαθμούς...

Κρίσταλ Πάλας (Αλαν Πάρντιου): Χένεσι, Νταν, Ντιλέινι, Γουόρντ, Σουαρέ, Λι (80' Γουίλιαμς), Γιέντινακ (67' Λέντλι), ΜακΑρθουρ, Πάντσιον, Ζαχά, Κάμπελ (67' Σαμάκ)

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Ομπι-Μίκελ, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Οσκαρ, Αζάρ (17' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα (87' Μάτιτς).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα