Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

bet365

Η Ρεάλ βρέθηκε να προηγείται στο 82', παίζοντας με 10 παίκτες, όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο 83', για να μείνει στο 2-2 με τη Βαλένθια.

Η Βαλένθια είχε να ηττηθεί στην έδρα της από τον Νοέμβριο του 2014, όμως η Ρεάλ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ρίξει το «κάστρο» των νυχτερίδων, που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Το θέμα είναι ότι ούτε οι μερένγκες διανύουν τις καλύτερες μέρες τους. Και αυτό φάνηκε στο «Μεστάγια».

Στο μεγαλύτερο μέρος η Ρεάλ ήταν άχρωμη, χωρίς ένταση, όμως κατάφερε να πάρει δύο φορές το προβάδισμα. Και όταν το έκανε για δεύτερη φορά με τον Μπέιλ στο 82’, παίζοντας με 10 παίκτες από το 68’ (κόκκινη στον Κόβατσιτς), έδειξε να είναι αγκαλιά με τη νίκη. Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο Αλκάθερ έκανε το τελικό 2-2 σε ένα εκπληκτικό ματς, που αφήνει τους Μαδριλένους στο -4 από την κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε με πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, μέχρι να έρθει το γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 16’. Και τι γκολ. Εκπληκτικός συνδυασμός των Μπενζεμά, Μπέιλ και Ρονάλντο, με τον Γάλλο να πλασάρει εύστοχα για το 0-1! Όλα έδειχναν ιδανικά για την Ρεάλ, που στα επόμενα λεπτά είχε τον έλεγχο, όμως στο τέλος παρασύρθηκε από τον κακό της εαυτό… Οι παίκτες του Μπενίτεθ αντί να προσπαθήσουν να τελειώσουν το ματς ήταν πολύ παθητικοί. Οι γηπεδούχοι τους έδωσαν χώρο, όμως δεν απειλούσαν μέχρι το 30’.

Το θέμα τελικά ήταν μέχρι να έρθει η πρώτη ευκαιρία. Στο 31’ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά την κεφαλιά του Κανσέλο και οι νυχτερίδες ξύπνησαν. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που εντελώς ξαφνικά ήταν σαν να παίζουν χωρίς μεσαία γραμμή. Στο 37’ ο Γκόμες έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Βαλένθια, ενώ στο 39’ ο Αμπντενούρ δεν κατάφερε να τελειώσει από κοντά τη φάση.

Τελικά, η ισοφάριση που άξιζαν οι νυχτερίδες ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο διαιτητής Σάντσεθ έδωσε το πέναλτι σε ανατροπή του Γκόμες από τον Πέπε, τη στιγμή που στην αμέσως προηγούμενη φάση δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπέιλ από τον Ορμπάν. Αυτό λίγο πείραξε τον Παρέχο, που έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1 του ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και με διάθεση να επιτεθούν, όμως Κόβατσιτς, Μόντριτς και Κρόος παρέμεναν εκτός αγώνα. Έτσι, το ματς κυλούσε χωρίς πολλά-πολλά. Ένα φάουλ του Μπέιλ (48’) μέχρι το 60’, όταν έγινε… ροντέο. Στο 63’ ο Νάβας έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Γκόμες, ενώ στο 66’ ο Ρονάλντο από καλή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 68’ ο Κόβατσιτς πήγε πολύ επικίνδυνα πάνω στον Κανσέλο, τον βρήκε στον αστράγαλο και αντίκρισε απευθείας κόκκινη, για να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την Ρεάλ. Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό, καθώς οι παίκτες του Νέβιλ δεν μπορούσαν να πιέσουν και μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, η βασίλισσα πήρε ξανά το προβάδισμα. Φάουλ του Κρόος, υπέροχη κεφαλιά του Μπέιλ και 1-2 στο 82’!

Τσάμπα η χαρά για τους παίκτες του Μπενίτεθ, όμως, καθώς κράτησαν το προβάδισμα για δευτερόλεπτα. Στο 83’ ο – εξαιρετικός – Ντε Πάουλ έβγαλε τη σέντρα, ο Ροδρίγο έπιασε την πρώτη κεφαλιά καιν ο Αλκάθερ με δεύτερη ολομόναχος από κοντά έκανε το 2-2! Εκείνοι, μάλιστα, που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη ήταν οι γηπεδούχοι, όταν στο 3 και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγαν στην αντεπίθεση, όμως ο Νεγρέδο δεν κατάφερε να νικήσει τον Νάβας στο τετ α τετ, πριν το σουτ του Γκόμες, που πήρε το ριμπάουντ, από μακριά περάσει άουτ, για να μείνει το 2-2 μέχρι το τέλος!

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Χάουμε, Μπαραγάν, Αμπντενούρ, Σάντος, Ορμπάν (80' Ροδρίγο), Ντανίλο, Παρέχο (84' Νεγρέδο), Αντρέ Γκόμες, Κανσέλο, Ντε Πάουλ (87' Φουέγο), Αλκάθερ

Ρεάλ (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Κόβατσιτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (67' Βάθκεθ)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα