Ηρακλής - Καλλονή 3-0

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής - Καλλονή 3-0

bet365

Ο Βέλλιος ξεκίνησε με χατ-τρικ το 2016, οδηγώντας τον Ηρακλή στο 3-0 επί της Καλλονής και αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι από τους πιο φορμαρισμένους φορ στην Ελλάδα!
Με το δεξί μπήκε στο 2016 ο Ηρακλής καθώς κέρδισε στο «παγωμένο» Καυτανζόγλειο με 3-0 την Καλλονή. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Απόστολο Βέλλιο που σκόραρε τρεις φορές, δίνοντάς τους το δικαίωμα να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ο διεθνής επιθετικός είναι αυτό το διάστημα το πιο hot όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δικαίως απασχολεί καθημερινά τον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο με τα κατορθώματα του. Στο Καυτανζόγλειο βρέθηκαν αρκετοί scouts για να δουν τα κατορθώματα του και σίγουρα αρκετές ομάδες θα χτυπήσουν την πόρτα του Ηρακλή τον Γενάρη, αλλά και το καλοκαίρι.
Πως άρχισαν οι δύο ομάδες
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ηρακλής με τον Χουάντερσον να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι βασικός κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Κυριακίδης, ενώ αμυντικό δίδυμο ήταν οι Στάμου και Μπαρτολίνι. Ιντζόγλου και Πουρτουλίδης αμυντικά και στον άξονα ο Ρομάνο. Στις πτέρυγες οι Τσιλιανίδης και Πασάς και στην κορυφή ο Βέλλιος
Στην πρεμιέρα του, ο Νίκος Καραγεωργίου στον πάγκο της Καλλονής, ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χογκ κάτω από τα δοκάρια, Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Τσαμπούρης Αναστασιάδης Κρολ και Ούκα. Αμυντικά χαφ οι Κειτά και Καλτσάς. Στις πτέρυγες οι Μανούσος και Γουερέ, στον άξονα ο Γεωργίου και στην κορυφή ο Μάρκοβιτς.
Η Καλλονή μπήκε πιο ζεστή στο γήπεδο και πίεσε τον Ηρακλή ανεβάζοντας την άμυνα της ψηλά, βάζοντας στους γηπεδούχους δύσκολα. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν πολύ στην οργάνωση, αλλά και στο κράτημα της μπάλας. Μάλιστα στο 8' οι νησιώτες απείλησαν την εστία του Χουάντερσον με το σουτ του Μανούσου, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Εξαιρετική κίνηση Βέλλιου και 1-0
Κόντρα στην ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον μόνιμο σκόρερ της ομάδας Απόστολο Βέλλιο. Μετά από κούρσα του Πασά ο Κρολ τον έχασε μέσα από τα μάτια του και με έξυπνη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Καλλονής ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή με προβολή στον αέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ. Η άμυνα της Καλλονής που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στάθηκε τυχερή σε δύο καλές στιγμές του Ηρακλή. Στο 22' και στο 24ο λεπτό ο Τσιλιανίδης επιχείρησε τα σουτ με τον Αναστασιάδη και τις δύο φορές να κόβει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του Χογκ.
Φωνάζει για πέναλτι ο Ηρακλής
Οι «κυανόλευκοι» μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου έβγαζαν επιθέσεις από την αριστερή πλευρά της Καλλονής, με τους Πασά και Μπουκουβάλα να μην έχουν αντίπαλο. Στο 34ο λεπτό ο Γουερέ εκτόπισε τον Μπουκουβάλα με τον Αρετόπουλο να μη δείχνει το σημείο του πέναλτι και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση.
2-0 και πάλι με τον... συνήθη ύποπτο!
Μετά από 9 λεπτά ο Τρικαλινός ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα μετά από χέρι που έκανε ο Κρολ. Ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι όχι όμως και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πολωνό αμυντικό. Ο Βέλλιος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τον Χογκ δεξιά και την μπάλα αριστερά κάνοντας το 2-0. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο με ευκαιρία από πλευράς Καλλονής. Στο 52' ο Μανούσος με ωραία προσπάθεια και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε το δυνατό σουτ, με τον Χουάντερσον να πέφτει στην γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ κάνοντας μία ωραία προσπάθεια. Ο Μανούσος ήταν αυτός που πάλευε περισσότερο για την Καλλονή.
Η ομάδα της Λέσβου συνέχισε να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Ηρακλή καθώς με τις αλλαγές του Καραγεωργίου η Καλλονή πρόσθεσε ταχύτητα στο παιχνίδι της, με τον Μπαργκάν να είναι πρωταγωνιστής. Στο 62' μετά από προσπάθεια του Μπαργκάν έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον. Δύο λεπτά αργότερα μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Μανούσου ο Μπαργκάν έπιασε πάνω στην κίνηση το σουτ με τον Βραζιλιάνο να διώχνει σε κόρνερ.
Ο... τρομοκράτης Βέλλιος
Κι ενώ η Καλλονή πίεζε για την μείωση του σκορ ο Απόστολος Βέλλιος ξαναχτύπησε με το τρίτο προσωπικό του γκολ. Στο 70' μετά από σέντρα του Κυριακίδη, ο διεθνής επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Καλλονής και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Καλλονής να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της τιμής με τους Μανούσο και Μπαργκάν χωρίς επιτυχία καθώς ο Χουάντερσον είχε διαφορετική άποψη.
MAN OF THE MATCH: Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκε ο Απόστολος Βέλλιος «σκοτώνοντας» την Καλλονή τρεις φορές. Ο διεθνής επιθετικός έβρισκε δίχτυα απόψε στο Καυτανζόγλειο με κάθε τρόπο δίνοντας στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς, ενώ ο ίδιος έφτασε τα 9 τέρματα στο πρωτάθλημα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο χειρότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Κριστόφ Κρολ. Ο Πολωνός αμυντικός ευθύνεται και στα δύο γκολ του Ηρακλή. Στο πρώτο γιατί χάνει τον Πασά με αποτέλεσμα να κάνει την σέντρα και τον Βέλλιο να σκοράρει και στο δεύτερο γιατί στην σέντρα του Πουρτουλίδη είχε τεντωμένο το χέρι του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Μανούσος ήταν ο μοναδικός παίκτης της Καλλονής, ακολούθησε σε προσφορά ο Κενάν Μπαργκάν, που προσπάθησε όχι μόνο να σκοράρει, αλλά και να δημιουργήσει παιχνίδι για την ομάδα του. Ο 29χρονος επιθετικός αν ήταν σε μια ομάδα που θα διεκδικούσε περισσότερα πράγματα στο πρωτάθλημα ίσως να μιλούσαμε για άλλα πράγματα για τον Μανούσο.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πολ Κειτά περιορίστηκε αρκετά από τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Ο Σενεγαλέζος δεν είχε βοήθειες με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο εκτεθειμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Σ' αυτό το κομμάτι φέρει ευθύνη ο πάγκος της Καλλονής που δεν άλλαξε κάτι στην διάταξη της ομάδας προκειμένου να δώσει βοήθειες στον Κειτά, αλλά και στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα. Επίσης ήταν λάθος η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας της Καλλονής να ξεκινήσει το παιχνίδι ο Γουερέ. Όπως έδειξε ο Κενυάτης μέσος ήταν κάτω του μετρίου
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν τα πήγε καλά στο αποψινό παιχνίδι. Όσο το ματς ήταν στο ρευστό 1-0 ο ρέφερι από τα Τρίκαλα αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στον Ηρακλή σε σπρώξιμο του Γουερέ πάνω στον Μπουκουβάλα. Ενώ όταν έδειξε το πέναλτι στο χέρι του Κρολ δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πολωνό αμυντικό.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Απόστολο Βέλλιο που πέτυχε 3 γκολ, ο Ηρακλής πήρε άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 21 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν ευτύχησαν να πετύχουν τρία γκολ σε σχέση με την Καλλονή που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη όχι όμως και αποτελεσματική. Ο Ηρακλής ανεβαίνει στην βαθμολογία και με ηρεμία πλέον μπορεί να αναζητήσει κάτι καλύτερο στο τέλος της χρονιάς. Αυτό που ελπίζουν στην ομάδα είναι να γίνει ενισχυθεί μεταγραφικά προκειμένου ο Νίκος Παπαδόπουλος να έχει περισσότερα όπλα σε κάθε μάχη.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (Ζαμπάζης 85′), Πασάς (Περόνε 56′) και Βέλλιος (Λουκίνας 77′).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (Σπυρόπουλος 46′), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουερέ (Μπαργκάν 59′), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (Ελλακόπουλος 78′) και Μανούσος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα