ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 2-0

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 2-0

bet365

Στην πρώτη φάση του αγώνα με τη Βέροια ο Μιχάλης Μανιάς άνοιξε στον ΠΑΣ το δρόμο για τη νίκη και ο Τζημόπουλος στο 84' έβαλε το κερασάκι (2-0), οδηγώντας τους Γιαννιώτες σε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο 2016!

Η Βέροια είχε ευκαιρίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα την ουσία. Οι Ηπειρώτες πέτυχαν δύο γκολ και έκαναν ποδαρικό με το... δεξί στο 2016, τη στιγμή που η Βέροια γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στη σεζόν.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Καρανίκας δεξιά στην άμυνα, ο Στρούνα αριστερά και οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, με τους Ηλιάδη, Γιάκο, Ακόστα μπροστά τους από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Μανιάς.

Για τη Βέροια ο Λόπεζ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιαννούλη το αριστερό και τον Πούγγουρα, Όστοϊτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπατιόν, Άρτσε και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Ναζλίδης και στον άξονα ο Μαγέφσκι. Μοναδικός προωθημένος ο Κόλα.

Πρώτη φάση και γκολ

Η Βέροια θέλησε να επιβάλει στον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα κυκλοφόρησε την μπάλα και στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ. Η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε, οι παίκτες του Πετράκη συνεργάστηκαν άψογα, με τον Τσουκαλά να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Μανιά, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Λόπεζ για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του στο 10'.

Προσπάθησε η Βέροια, αλλά...

Γεγονός που έβαλε τη «βασίλισσα του Βορρά» σε θέση κυνηγού για να ψάξει την ισοφάριση και να έχει κάποιες καλές στιγμές. Στο 13' η κοντινή κεφαλιά του Ναζλίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη από δεξιά, κατέληξε δίπλα από την εστία του Βελλίδη, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του ίδιου παίκτη στο 18'.

Από εκεί κι έπειτα, είδαμε λίγα πράγματα στο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να επιχειρεί κυρίως να βγει στην κόντρα και τη Βέροια να μη βρίσκει χώρους. Πάντως, είχε τη μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση στο 35', όταν ο Ναζλίδης έδωσε ωραία στον Γιαννούλη, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και το πλασέ του Μαγέφσκι στην κίνηση πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Μανιά που μπλόκαρε ο Λόπεζ στο 44'. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον «Άγιαξ» να έχει το υπέρ του 1-0.

Ωραίο ματς, ευκαιρίες εκατέρωθεν

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ καλύτερο, ειδικά από το 56' και μετά, όταν το σουτ του Τσουκαλά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, αφού η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Η κεφαλιά του Τζημόπουλου όντας ανενόχλητος κατέληξε άουτ, ενώ ο Λόπεζ σταμάτησε το πλασέ του Μανιά στο τετ α τετ δύο λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, στο 64' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για τον «Άγιαξ», καθώς ο Λόπεζ έκανε φοβερή απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Μανιά, ο οποίος είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να τον σταματάει και στο 67'. Στο 69' είχαμε την καλύτερη φάση για τη Βέροια, με τον Κόλα να γυρνάει το σώμα του και να κάνει το σουτ, τον Βελλίδη να αποκρούει και τον Μαγέφσκι να μη βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα για να περάσει αυτή άουτ.

Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών και στο 80' ο σύλλογος της Ημαθίας σπατάλησε άλλη μία καλή ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ναζλίδη, το σουτ του οποίου βρήκε στον Κόλα για να έχει την ίδια κατάληξη με αυτή του Μαγέφσκι.

Με δέκα η Βέροια, το «κλείδωσε» ο Τζημόπουλος

Πάντως, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 84'. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Γιαννούλης έκανε χέρι και αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Βάτσιο για να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Από την εκτέλεση του φάουλ σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης έμεινες και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στους Ζωσιμάδες.

Κάτι το σπουδαίο δεν είχαμε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και ο ΠΑΣ έκανε ποδαρικό με το... δεξί και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία, τη στιγμή που η Βέροια γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στη σεζόν.

Man of the match: Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, ενώ κάθε του επιθετική προσπάθεια έκρυβε κινδύνους για τη Βέροια.

Αδύναμος κρίκος: Η Βέροια παρουσίασε κενά στην άμυνα, καθώς αδράνησε σε πολλές περιπτώσεις και όχι μόνο στα δύο γκολ. Απλά στις φάσεις των τερμάτων τα πλήρωσε.

Στο ύψος του: Καλή εμφάνιση από Τσουκαλά, Ακόστα, ενώ ο Τζημόπουλος «κλείδωσε» τη νίκη για τον ΠΑΣ. Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Λόπεζ, ο οποίος έκανε αρκετές αποκρούσεις και δε φέρει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχτηκε.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μαλόν στο 28', όταν δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα, όμως ο Μανιάς δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου του.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΣ στο 56', καθώς έγινε επιθετικό φάουλ στον Λόπεζ, ενώ σωστή ήταν και η δεύτερη κίτρινη του Βάτσιου στον Γιαννούλη, καθώς έκανε ξεκάθαρα χέρι. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά την πρώτη εντός έδρας νίκη, ήρθε και η πρώτη εκτός έδρας ήττα για τη Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» είχε ευκαιρίες, όπως και ο ΠΑΣ, που είχε και την ουσία για να φτάσει στη νίκη με 2-0 και να σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς, Ηλιάδης (72' Λίλα), Τσουκαλάς, Ακόστα (87' Ναδάλες), Γιάκος (81' Μπέριος), Μανιάς.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Μαλόν (70' Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81' Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (88' Σιόντης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα