Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 4-0

Νίκος Ρόλλας
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 4-0

bet365

Ο Πανθρακικός πήγε στην Τρίπολη με... φόρα από τη νίκη του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Αστέρας... αγρίεψε, συνέχισε την άκρως θετική του παράδοση με τους «πράσινους» και επικράτησε με 4-0!

Με το... δεξί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το 2016 για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 4-0 του Πανθρακικού, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον Απόστολο Γιάννου και τον Ταξιάρχη Φούντα. Οι φιλοξενούμενοι το... πάλεψαν μέχρι το πρώτο γκολ των Αρκάδων, όμως από εκείνο το σημείο και μετά κατέρρευσαν...

Με το ίδιο σύστημα
Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα με τον γνωστό 4-2-3-1, με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια τους Λούι, Παντελιάδη στα δύο άκρα και τους Ζησόπουλο, Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας. Χαμντανί και Ιγκλέσιας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λανθαρότε, Φερνάντες και Φούντα να δίνουν στηρίγματα στον Γιάννου που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με τον Αθανασιάδη να είναι στο τέρμα, τους Σερφά, Μελίσση να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Παπαγεωργίου, Ποτουρίδη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Λαδάκης, Μεχία ήταν τα αμυντικά χαφ και οι Χαβίτο, Μάρτινς, Χασομέρης ήταν πίσω από τον τιγκινί.

Η κατοχή που άργησε να αποδώσει
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αναπτυσσόμενοι κυρίως από αριστερά είτε με τον Φούντα, είτε με τον Φερνάντες. Ωστόσο πέρα από κάποια σουτ που έγιναν και τα οποία εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους, την ώρα που ο Πανθρακικός ήταν εντελώς ακίνδυνος. Χαρακτηριστικό του προβλήματος στο δημιουργικό κομμάτι των φιλοξενούμενων ήταν οτι το πρώτο και ουσιαστικά μοναδικό τους σουτ έγινε στο 27' από τον Μάρτινς και κατέληξε άουτ.

Κάπου εκεί όμως, οι Αρκάδες άρχισαν να απλώνουν το παιχνίδι τους, εκμεταλλευόμενοι και τον Λανθαρότε από την δεξιά πλευρά. Έτσι, άρχισαν να πατάνε πιο συχνά την περιοχή των φιλοξενούμενων και μετά τις προειδοποιητικές βολές από τον Φούντα, τον Λούι και τον Γιάννου, ο τελευταίος στο 41ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε ένας λάθος πλάγιο του Πανθρακικού και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Τρίπολης.

Αλλαγές και... κατάρευση
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακάτεψε την... τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Φερνάντεθ αντί του Χαβίτο, προκειμένου να περιορίσει τον Φούντα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι τον Ίγκορ στην θέση του Χασομέρη, με αποτέλεσμα ο Ντιγκινί να πάει στα άκρα. Ωστόσο οι κινήσεις αυτές αντί να βελτιώσουν την εικόνα του Πανθρακικού, αποδιοργάνωσαν τελείως τους φιλοξενούμενους. Η αμυντική συνοχή που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρος, έδωσε την θέση της σε συνεχόμενα λάθη, τα οποία οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν...

Γιάννου, Λανθαρότε, Γκοϊάν και Φερνάντες μπορεί να μην κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα όταν τους παρουσιάστηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες, όμως δεν έγινε το ίδιο και από τον Ιγκλέσιας, ο οποίος στο 67΄διπλασίασε τα τέρματα για τους Αρκάδες. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά κατέρρευσαν και ενέδωσαν στις ορέξεις του Αστέρα, ο οποίος με τα καταπληκτικά γκολ των Γιάννου και Φούντα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με 4-0.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε, Φούντας, Φερνάντες (69΄Δημούτσος), Γιάννου (79΄Παπαδόπουλος).

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Χαβίτο (46' Φερνάντεθ), Μάρτινς, Μελίσσης, Σερφά, Ντιγκινί, Λαδάκης (678΄Μουδούρογλου), Χασομέρης (57΄ Ιγκορ).

MVP: Ο Απόστολος Γιάννου που κερδίζει με διαφορά... στήθους στον Ταξιάρχη Φούντα σε αυτή την κατηγορία. Και τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν πανέμορφα και πανέξυπνα, καθώς εκτός από τις εξαιρετικές εκτελέσεις τους, στο πρώτο διαβάζει εκπληκτικά το πλάγιο του Παπαγεωργίου και κλέβει την μπάλα, ενώ στο δεύτερο με μία ωραία προσποίηση αδειάζει τον Μελίσση που επιχείρησε να τον μαρκάρει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χαβίτο αποτέλεσε μία... ανοιχτή πληγή στο διάστημα που αγωνίστηκε για τον Πανθρακικό. Δεν έδινε τις ανασταλτικές βοήθειες που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Φούντας να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, κάτι που ανάγκασε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να τον αντικαταστήσει στο ξεκίνημα της επανάληψης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ταξιάρχης Φούντας αποτέλεσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου για τον εστία του Πανθρακικού, καθώς έφτιαχνε παιχνίδι για τον Απόστολο Γιάννου και πολλές φορές προσπαθούσε να εκτελέσει. Έδωσε την ασίστ στο 3ο γκολ του Αστέρα, ενώ με καταπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το 4-0.

Η ΓΚΑΦΑ: Το πλάγιο που εκτέλεσε ο Παπαγεωργίου. Ο Γιάννου διάβασε την φάση, πρόλαβε την μπάλα πριν φτάσει στον Μεχία, τον πέρασε και πλάσαρε εύκολα τον Αθανασιάδη ανοίγοντας το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Καραντώνης είχε εύκολο έργο, καθώς δεν του παρουσιάστηκε κάποια δύσκολη φάση.

ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μπορεί να άργησε να ανοίξει το σκορ, αλλά μόλις το έκανε και ανάγκασε τον Πανθρακικό να ανοιχτεί επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα