Σίλβα: «Η ομάδα είναι πλήρης»

Σίλβα: «Η ομάδα είναι πλήρης»

Gazzetta team
Σίλβα: «Η ομάδα είναι πλήρης»

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε για τις αλλαγές στο ρόστερ, τις πιθανότητες για μεταγραφή αλλά και για το απίστευτο σερί του Ολυμπιακού.

Με αφορμή το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στην κάμερα της Nova για όλα τα θέματα της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που γίνονται στο ρόστερ αλλά σχολίασε και τις πιθανότητες που υπάρχουν να γίνει μεταγραφή μέσα στον Γενάρη.

Κύριε Σίλβα, καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Ποια είναι η μεγάλη σας επιθυμία που θα θέλατε να υλοποιηθεί στη νέα χρονιά;
«Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας. Θα ήθελα να ανταποδώσω τις καλύτερες ευχές μου σε εσάς, σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στο σύλλογο, στους φιλάθλους μας. Αυτό που θέλω περισσότερο από την καινούργια χρονιά είναι να δώσουμε μία συνέχεια σε όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Θέλω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και ακόμα καλύτερα. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος μας. Για αυτό προπονούμαστε καθημερινά, για τη βελτίωσή μας. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην καλή πορεία που έχουμε κάνει. Να έχουμε νίκες και να είμαστε ακόμα καλύτεροι στα παιχνίδια μας. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, 15 νίκες σε 15 παιχνίδια. Θέλουμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο, με τον ίδιο ρυθμό και να βλέπουμε την ομάδα μας να εξελίσσεται και να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς».

Εσείς και οι παίκτες σας είχατε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε μετά το ματς με την Καλλονή. Είχε προηγηθεί ένα επίπονο τετράμηνο με πολλούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κούραση ήταν σωματική ή κυρίως πνευματική και υπήρχε ανάγκη να καθαρίσει το μυαλό;
«Πιστεύω ότι πραγματικά ήταν μία δύσκολη περίοδος αυτή που πέρασε, με την έννοια πως είχαμε συνεχόμενες υποχρεώσεις σε πολλές διοργανώσεις. Ήταν απαιτητική η περίοδος που πέρασε και για αυτό χρειαζόμασταν όλοι λίγες ημέρες ξεκούραση. Η ξεκούραση ήταν περισσότερο στο μυαλό και όχι στο σώμα. Παρόλο που όλοι μας ήμασταν κουρασμένοι και σωματικά, περισσότερο έπρεπε να ξεφύγει λίγο το μυαλό και να γυρίσουμε φρέσκοι με καινούργιες ιδέες και έτοιμοι για δουλειά. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις ημέρες όπως έπρεπε και γύρισαν πανέτοιμοι για να δουλέψουν. Στις πρώτες προπονήσεις μετά τις διακοπές έδειξαν πως κάνουν πολύ καλή δουλειά. Είμαστε έτοιμοι για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι μας».

Φαντάζομαι θα γνωρίζετε πως τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός εμφάνιζε σημάδια αγωνιστικής κάμψης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Είναι ένα θέμα που σας απασχολεί και θα προσπαθήσετε να μην επαναληφθεί φέτος;
«Καταρχήν είμαι απόλυτα ενήμερος ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Το γνωρίζω πολύ καλά. Και έχω συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές μου ότι κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να επαναληφθεί. Παρόλο που έχουμε μία μεγάλη βαθμολογική διαφορά και έχουμε μία ασφάλεια από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα, προσπαθούμε να είμαστε πανέτοιμοι για τον επόμενο αγώνα μας και να δείξουμε το επίπεδο στον οποίο μπορεί η ομάδα να αποδώσει. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα είναι απαιτητικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να παίξουμε με ένταση. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα ίσως ρίχνει το ρυθμό της μετά από κάποιες ημέρες διακοπών. Όμως, αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλουμε να δείξουμε αμέσως το επίπεδο στο οποίο μπορούμε να παίζουμε».

Ο αγώνας με τον Πανιώνιο έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, με το σκεπτικό πως ο αντίπαλός σας κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα;
«Καταρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω πως εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει. Επομένως, γιατί να είναι αυτό το ματς η εξαίρεση; Σίγουρα, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία είμαστε το φαβορί. Όμως, αυτή τη φορά ο αντίπαλός μας ο οποίος έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, δε θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι. Θα μας δημιουργήσει δυσκολίες. Είναι μία ομάδα η οποία κάνει πάρα πολύ καλά παιχνίδια εντός έδρας. Μόνο μία φορά έχει ηττηθεί μέσα στο γήπεδό της φέτος. Έχει κερδίσει μεγάλους αντιπάλους, όπως είναι η ΑΕΚ, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα θα μας περιμένει για να μας δημιουργήσει προβλήματα. Από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί θέλουμε τη νίκη. Και θα κάνουμε τα πάντα για να συμβεί αυτό».

Επειδή έχουν ήδη αποχωρήσει ορισμένοι ποδοσφαιριστές, έχετε καταλήξει στον αριθμό των παικτών που θα έχετε στο δεύτερο μισό της περιόδου;
«Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ποδοσφαιριστών που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν έχουμε στο μυαλό μας κάποιο συγκεκριμένο νούμερο. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Και παράλληλα θέλουμε το καλό των παικτών. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και δεν έχουν την ευκαιρία να παίζουν γιατί είναι πάρα πολλοί. Επομένως, πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να πάνε σε άλλες ομάδες, όπου θα μπορούν να παίζουν περισσότερο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Η διοίκηση ξέρει απόλυτα τι χρειάζεται η ομάδα και τι προσπαθούμε να πετύχουμε στην ομάδα. Επιχειρούμε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να ευνοηθούν όλοι, και οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα.
Σε σχέση με το νούμερο που ρωτήσατε, δεν είναι ότι ψάχνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Δηλαδή δεν μας πειράζει αν θα είναι 24, ή 25 ή 26 παίκτες. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα, ένα σύνολο ενωμένο και ανταγωνιστικό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες σε μία ομάδα. Και θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι τραυματίες. Αλλά και στην πορεία της περιόδου θα υπάρχουν τραυματισμοί. Έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται σε μία ηλικία και χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση και προσοχή. Επίσης υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που θέλω να σας πω είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ποδοσφαιριστών. Κοιτάζουμε γενικότερα το συμφέρον της ομάδας, ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τη διοίκηση, δεν πρόκειται να γίνει κίνηση για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Προφανώς γιατί είστε ικανοποιημένος από τις επιλογές που έχετε ή μήπως είναι και μία επιβράβευση για όσα έχουν πετύχει από τις αρχές της περιόδου;
«Φυσικά, είναι ένα καλό σημάδι. Το γεγονός πως δεν χρειαζόμαστε παίκτες αυτή τη στιγμή, δείχνει πως έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την καλή δουλειά με την ομάδα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας. Δείχνει πως μπορούμε να συνεχίσουμε με νίκες και καλά παιχνίδια. Γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμένα, τους ποδοσφαιριστές και πολύ περισσότερο για τους φιλάθλους, εκτός από νίκες να κάνουμε και ωραία παιχνίδια. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, τον ίδιο και καλύτερο. Και αφού μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς την ανάγκη άλλων παικτών, δείχνει πως έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας μέχρι στιγμής. Τα πράγματα έχουν πάει καλά για εμάς. Πιστεύουμε πως έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε. Φυσικά στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δε θα συμβεί. Όμως, αυτή τη στιγμή είναι ένα καλό δείγμα το γεγονός πως η ομάδα μας είναι πλήρης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα