Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-0

bet365

Οι Καταλανοί έβαλαν τέσσερα στη Μπέτις (4-0), είχαν πέντε δοκάρια(!) και έφτασαν τα 180 γκολ στο 2015, που συνιστά την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ισπανία.

Το απόγευμα η Ρεάλ πήρε δύο πέναλτι που δεν ήταν. Το βράδυ η Μπάρτσα πήρε ίσως το πιο ανύπαρκτο των τελευταίων ετών στην Ισπανία. Τελικά το κοντέρ των Καταλανών κόντρα στη Μπετις σταμάτησε στο 4-0. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι διπλάσιο, μιας και είχαν εκτός από τα χαμένα τετ α τετ και πέντε ακόμα δοκάρια! Ωστόσο, ήταν εκείνο το πέναλτι με το οποίο ξεκλείδωσε η άμυνα των φιλοξενούμενων, που μέχρι το ημίωρο δεν είχαν καν δεχτεί φάση. Εννοείται όμως ότι οι νικητές δεν μένουν εκεί. Εκείνοι αποχαιρέτησαν το 2015 με το ρεκόρ της χώρας σε μία χρονιά: τα 180 γκολ και επέστρεψαν στην κορυφή.

Στο 27' ο Μέσι έπεσε πάνω στον Αδάν που είχε διώξει πρώτος τη μπάλα και ο επικός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Τα στραβά όμως για τη Μπέτις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Νεϊμάρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βέστερμαν σημείωσε αυτογκόλ, για να αποχωρήσει τραυματίας. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι έπαιξε το 1-2 με τον Νεϊμάρ και έβαλε με προβολή το γκολ Νο 424 στην 500ή συμμετοχή του με το club. Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') ο Μπουσκέτς έκλεψε και μοίρασε στον Λουίς Σουάρες που πλάσαρε εύστοχα στην κλειστή γωνιά.

Κάπου εκεί η μπάλα άρχισε να χτυπάει στο... σίδερο. Δοκάρι δεξί στο πλασέ του Νεϊμάρ, δύο φορές οριζόντιο (69' 75') σε απ' ευθείας εκτελέσεις φάουλ του Μέσι και ενδιάμεσα (72') ξανά οριζόντιο σε λόμπα του Ντάνι Αλβες. Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν και άλλο γκολ και βρήκαν το πιο όμορφο τους. Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε τη φάση και όταν του ήρθε η μπάλα και πάλι στην περιοχή με πλάτη στην εστία, σκαρφίστηκε ένα υπέροχο τακουνάκι ασίστ για τον Λουίς Σουάρες. Κάπως έτσι ο Ουρουγουανός έβαλε το 15ο του φετινό στη Liga και έπιασε κορυφή στους σκόρερ. Μαζί κορυφή έπιασε και η Μπάρτσα. Εκεί συγκατοικεί με την Ατλέτικο, άλλα έχει ματς λιγότερο.

Ενας επικός χρόνος με 4/ 5 κερδισμένες κούπες έφτασε στο τέλος του για την αρμάδα του Λουίς Ενρίκε!

* Η Μπάρτσα έφτασε τα 180 γκολ σε μία ημερολογιακή χρονιά και έθεσε νέο ρεκόρ στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ξεπερνώντας τα 178 περσινά της Ρεάλ! Τα 136 γκολ είναι από το MSN (78%)!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Βερμάλεν, Ντάνι Αλβες, Ματιέ (67' Αντριάνο), Μπουσκέτς (57' Μπαρτρά), Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μπέτις (Πέπε Μελ): Αδάν, Βέστερμαν (37' Ντιγκάρ), Μπρούνο (17' Πετσέλα), Μολινέρο, Βάργας, Ν'Ντιαγιέ, Πετρός, Θεμπάγιος, Θεχούδο, Φαν Βόλφσφινκελ, Ρουμπέν Κάστρο (75' Φαν ντερ Φάαρτ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα