Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 3-1

bet365

Με γκρίνια και αποδοκιμασίες του κοινού της αποχαιρετά το 2015 η κακή Ρεάλ, που είδε διαιτητή και Κριστιάνο να σώζουν (3-1)... ρεβεγιόν και Ράφα κόντρα στην μαχητική Σοσιεδάδ.

Οπως συνέβη και στο 10-2 με τη Βαγιεκάνο, η Ρεάλ νίκησε 3-1 τη Σοσιεδάδ, μα ήταν σαν κάτι να έχασε ξανά. Οι οπαδοί της μόνο αποδοκίμαζαν. Γιούχαραν τον Ράφα Μπνίτεθ κάθε φορά που ξεπρόβαλε για εντολές και χειροκρότησαν όταν είδαν τον Κριστιάνο να αστοχεί στο πέναλτι. Στο πρώτο από τα δύο «φαντάσματα» που σφυρίχτηκαν υπέρ της. Εκεί μάλιστα άνοιξε αμέσως κουβέντα σε Facebook και Twitter, για το εάν το έχασε εσκεμμένα, μιας και στις 56 εκτελέσεις του στη La Liga ήταν η πρώτη φορά που σημάδεψε άουτ. Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η κουβέντα για τους Μαδριλένους, καθώς η χρονιά φεύγει με απίστευτη γκρίνια...

Το παιχνίδι λοιπόν εκτός από τις τραγικές υποδείξεις του ρέφερι και τα δύο γκολ του Ρονάλντο, το επηρέασε ο Ρούγι. Ο Αργεντινός πορτιέρο είχε διψήφιο νούμερο καίριων επεμβάσεων και έσωσε την ομάδα του από διασυρμό. Στις καλύτερες στιγμές του σταμάτησε την κεφαλιά του Πέπε, σε διπλή προσπάθεια τους Κριστιάνο, Μπενζεμά και ξανά μανά τους δύο τελευταίους. Στο 23' ήρθε η πρώτη κακή επιλογή του Γκονθάλεθ Γκονθάλεθ, ο οποίος είδε παράβαση όταν ο Μπενζεμά έπεσε μόνος του χωρίς καμία επαφή ή παράβαση. Ο Ρονάλντο όμως το έστειλε πάνω από το δοκάρι, με το κοινό της Ρεάλ παραδόξως να χειροκροτεί για την αστοχία του.

Η απάντηση των Βάσκων που έπαιξαν αρκετά καλά για τα δικά τους δεδομένα, ήρθε με την ωραία κεφαλιά του Ζόνατας να ξύνει το δεξί δοκάρι. Στο 40' όμως ήρθε και το δεύτερο πέναλτι. Στη σέντρα του Μπέιλ η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Γιούρι και μετά στο χέρι του. Αυτή τη φορά ο Ρονάλντο δεν λάθεψε και έφτασε τα 50 εύστοχα από τα 11 βήματα στην Primera (σ.σ.: μόνο ο Ούγκο Σάντσες με 56 έχει περισσότερα). Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και ισοφάρισαν με γκολάρα του Μπρούμα στο απέναντι παραθυράκι (σ.σ.: χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Ρεάλ). Στο 53' μάλιστα απείλησαν ξανά, αλλά ο Κέιλορ Νάβας πρόλαβε οριακά τον Μπρούμα.

Ωστόσο, στο 67' ο CR7 είχε την δική του απάντηση και με εξαιρετικό μονοκόμματο μετά από εκτέλεση κόρνερ, έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα. Στο 81' ο Πάρδο πήγε να ισοφαρίσει, αλλά πέντε λεπτά αργότερα έκλεισε το σκορ. Στη φοβερή σέντρα του Μπέιλ ο Λούκας Βάθκεθ έκανε τρομερό κοντρόλ και με πλασέ στην κίνηση έβαλε το πρώτο του με τη φανέλα της Ρεάλ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι Μαδριλένοι βρέθηκαν έστω και για λίγο στην κορυφή. Μόνο που για να επιστρέψουν εκεί με το νέο έτος, θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα έτσι όπως έχει το κλίμα στο στρατόπεδο τους.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Νάτσο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Μόντριτς (88' Καζεμίρο), Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (58' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Λούκας Βάθκεθ)

Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Ινιγο Μαρτίνεθ, Κάρλος Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ελουστόντο, Μπεργάρα, Ιγιαραμέντι, Πριέτο, Κανάλες (45' Ρουμπέν Πάρδο), Αγκιρέτσε (18' Μπρούμα), Ζόνατας (68' Βέλα).

Οξυγόνο για Μάλαγα, στον πάτο η Λεβάντε
Να ξεχάσει τη χρονιά που φεύγει οριστικά θέλει και η Λεβάντε, που έκλεισε το 2015 με μια οδυνηρή εντός έδρας ήττα (0-1). Οι Βαλενθιάνοι ηττήθηκαν στο Ciutat από την Μάλαγα, η οποία πήρε σημαντική ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην Primera Division και παρέμειναν βαθιά στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας 11 βαθμούς ύστερα από 17 παιχνίδια. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε προς το τέλος της συνάντησης (79’), με τον Ντούντα να νικά τον Ντιέγο Μαρίνιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα