Γκάφες, «πατάτες», λάθη 2015…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Γκάφες, «πατάτες», λάθη 2015…

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις λανθασμένες επιλογές που «έβγαλαν μάτι» μέσα στο 2015.

Πάει και το 2015 και νομίζω πως σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν 2015-16 έγιναν κάποια λάθη από τις μεγάλες ομάδες, από αυτά που λέμε ότι έκαναν μπαμ.

Γκάφα της χρονιάς η πώληση του Λούκας από τον ΠΑΟΚ στην Κορούνια με 1,5 εκ. Ευρώ! Ο Λούκας αυτή την στιγμή είναι 3ος σκόρερ στην Ισπανία, πίσω από Νεϊμάρ και Σουάρες και κοστίζει 10 εκ. Ευρώ. Οκ, ήθελε να φύγει, αλλά με 1,5 εκ. Ευρώ; Έστω ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί. Π.χ. αν πωληθεί με 10 εκ, να πάρει ο ΠΑΟΚ τα μισά…

Σε «πατάτα» εξελίχθηκε η αρχικώς εντυπωσιακή κίνηση του Παναθηναϊκού να πάρει τον Εσιέν, ως στυλοβάτη της προοπτικής να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η, έστω του Γιουρόπα Λιγκ και να κτυπήσει τον τίτλο. Τελικά ο Γκανέζος, με τα προβλήματα τραυματισμών των τελευταίων ετών, άρχισε να παίζει τέλη Νοέμβρη, όταν ο Παναθηναϊκός όχι απλά ήταν εκτός κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης (από τέλη Αυγούστου), αλλά και στους -8 στο πρωτάθλημα.

Ίδια εξέλιξη είχε κι η επίσης αρχικώς εντυπωσιακή κίνηση του ΠΑΟΚ να πάρει τον Μπερμπάτοφ, ως ηγέτη της προσπάθειάς του να διακριθεί στην Ευρώπη και να κτυπήσει το πρωτάθλημα. Τελικά ο Βούλγαρος είχε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ στο Γιουρόπα Λιγκ και μηδέν ασίστ και 3 γκολ (ένα με πέναλτι) στο πρωτάθλημα,όπου περισσότερο θυμόμαστε το πέναλτι που έχασε στο 90’ του 3-3 με τον Ηρακλή, τους τραυματισμούς και τα θέματα απειθαρχίας.

Το ίδιο κι η επιλογή της ΑΕΚ το καλοκαίρι να γεμίσει δεκάρια (Μπουονανότε, Βάργκας) ενώ είχε και τον Μάνταλο, αντιθέτως δε να μην πάρει σέντερ φορ, με συνέπεια επί τρεις ολόκληρους μήνες που έλειπε ο Τζιμπούρ, να μείνει με τον Κρισάντους, εκτός του Αραβίδη.

Λάθος η απόφαση του Ολυμπιακού να μη δηλώσει τον Ντουρμάζ στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ερνάνι, που πήρε τη θέση του, δεν βοήθησε καθόλου στην Ευρώπη, ενώ ο Σουηδός έπαιζε πάντα βασικός στο πρωτάθλημα, με 5 γκολ και 5 ασίστ.

Λάθος αποδεικνύονται κι οι αποφάσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να αλλάξουν προπονητή στα μισά του α΄γύρου. Με το Δέλλα η ΑΕΚ ήταν -8 και με τον Πογέτ πήγε -18. Με τον Αναστασίου ο Παναθηναϊκός ήταν -8 και με τον Στραματσόνι πήγε στο -14 (χωρίς να υπολογίζω το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός).

Αυτά και μπορεί και να ξεχάσαμε και τίποτα άλλο!

Βεβαίως, βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Κι αύριο-μεθαύριο να λέμε άλλα. Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Όμως, γενικά είναι δύσκολες και λιγοστές οι θεαματικές αλλαγές…

Παρεμπιπτόντως, ασφαλώς και βάζω μόνο ένα λάθος του Ολυμπιακού. Δηλαδή, είναι δυνατόν να έχει κάνει ο Ολυμπιακός, με την πορεία του σε Ευρώπη κι Ελλάδα, όσα λάθη έχουν κάνει οι άλλοι;...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.