FIFA: Βαριές κατηγορίες για Φιγκερέδο

Gazzetta team
FIFA: Βαριές κατηγορίες για Φιγκερέδο

bet365

Με απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κέρδη 45 χιλιάδων ευρώ από δωροδοκίες κατηγορείται ο Εουχένιο Φιγκερέδο, ο οποίος συνελήφθη στη Ζυρίχη τον περασμένο Μάιο.

Ο πρόεδρος της CONMEBOL και πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, εκδόθηκε στην Ουρουγουάη από την Ελβετία την περασμένη εβδομάδα. Οι Ουρουγουανοί εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον 83χρονο με απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ισχυριζόμενοι ότι ο φυλακισμένος στο Μοντεβιδέο, λάμβανε «ανάρμοστες πληρωμές» από το αθλητικό μάρκετινγκ και τηλεοπτικές εταιρείες, που ήταν απελπισμένοι για να διατηρήσουν τις συμβάσεις τους για τουρνουά στη Λατινική Αμερική, ελεγχόμενα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ηπείρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιγκερέδο «χρησιμοποίησε τεχνάσματα και εξαπάτησε κλαμπ και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ουρουγουάη, που είχαν σκοπό να διατηρήσουν το status quo, που επικρατούσε επί σειρά ετών στην ομοσπονδία και είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή νέων προσφορών ή εταιρειών για την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για διαφορετικά τουρνουά».

Εκτιμάται ότι ο Φιγκερέδο έχει αποκομίσει μηνιαίους μισθούς ύψους 27 χιλιάδων λιρών για το ρόλο του ως πρόεδρος. Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν, θα σημαίνει ότι κέρδιζε περισσότερα χρήματα σε δωροδοκίες - 45 χιλιάδες λίρες. Οι τελευταίοι τρεις πρόεδροι της νοτιοαμερικανικής ομοσπονδίας έχουν συλληφθεί ως μέρος των ερευνών για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και ο Φιγκερέδο είναι αντιμέτωπος με ποινές από 2 έως και 15 χρόνια φυλάκισης, αν καταδικαστεί.

 

Τελευταία Νέα