Νίκη της ΑΕΚ και πλήρης απαλλαγή!

Νίκη της ΑΕΚ και πλήρης απαλλαγή!

Νίκη της ΑΕΚ και πλήρης απαλλαγή!

Οι θέσεις της ΑΕΚ δικαιώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή της για την ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου.

Μία μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία τόνιζε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ, η οποία με τη σειρά της είχε παραπέμψει την Ενωση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Λίγο πριν φύγει το 2015, τελικά, αυτή έβγαλε απόφαση και δικαιώνει την ΑΕΚ! Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι δεν προκύπτει ότι οι μομφές της ΑΕΚ προς τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αναληθείς, ότι δεν συντελείται συκοφαντική δυσφήμηση και έτσι έχουμε την πλήρη απαλλαγή της Ενωσης.

Στο σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρεται επί λέξη πως «η ανακοίνωση έχει επικριτικό περιεχόμενο αφού αποδίδει στα πρόσωπα αυτά (ΕΠΟ) ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ», όπως και ότι «προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζόμενων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης».

Το σκεπτικό αναφέρει επίσης ότι η ΑΕΚ είχε «δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στιο άρθρο 11 του Συντάγματος» και καταλήγει: «Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημηστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της αν και οξύτατο δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ».

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η εξής.

«Mετά από δύο χρόνια εξορίας, αλλά και αυτοκάθαρσης η ΑΕΚ είναι πλέον έτοιμη για την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Super League, κάτι που φυσικά δεν αντιμετωπίζει ως υπέρβαση ή ως γιορτή αλλά ως ημέρα μνήμης, αυτοκριτικής και φυσιολογικής εξέλιξης των πραγμάτων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται ωστόσο την υποχρέωση να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της που όχι μόνο στήριξε την ομάδα σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια αλλά συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η δυναμική ενός συλλόγου, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμα και με αφανισμό. Αυτόν τον κόσμο καλούμε αύριο στο γήπεδο και τον θέλουμε μαζί μας σε κάθε βήμα της δύσκολης πορείας που ξεκινά με προοπτική να απολαύσουμε σύντομα την ΑΕΚ στο πραγματικό της μεγαλείο και στην πλήρη διάσταση της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ εκφράζει την επιθυμία της να συμβάλλει με την επιστροφή της στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος ανταγωνιστικού, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της ισονομίας και του fair play. H AEK θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα διεκδικήσει ακριβώς ό,τι της αναλογεί με βάση τις εντός γηπέδου αγωνιστικές της δυνατότητες.

Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του.

Η ΑΕΚ επιστρέφει με μοναδικό γνώμονα τον παραδοσιακό σεβασμό της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και χωρίς την παραμικρή διάθεση ανοχής απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να την βλάψει ή να απειλήσει τα αγωνιστικά της δικαιώματα. Η ΑΕΚ είναι και πάλι εδώ χωρίς την παραμικρή διάθεση ρεβανσισμού, αλλά για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα που θα αποτελεί γιορτή για τον πραγματικό φίλαθλο ασχέτως συλλογικών προτιμήσεων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

Best of internet