Αρνεσεν: «Υπάρχει σχέδιο στον ΠΑΟΚ»

Αρνεσεν: «Υπάρχει σχέδιο στον ΠΑΟΚ»

Ο Φρανκ Άρνεσεν, μετά τον Νίκο Βεζυρτζή, τοποθετήθηκε για το πλάνο που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και όπως λέει: «Ναι, έχουμε σχέδιο…».

Αρνεσεν: «Υπάρχει σχέδιο στον ΠΑΟΚ»

Ο Δανός αθλητικός διευθυντής απαντά σε πολλά από τα ερωτήματα των φίλων της ομάδας, μέσω της ειδικής στήλης Ask Frank, που υπάρχει στο νέο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μια από τις 11 απαντήσεις του Αρνεσεν έχει να κάνει με το πλάνο της ομάδας, που εκπόνησε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι.

Υπάρχει πλάνο στο οποίο, βάσει της φετινής ομάδας, θα χτιστεί ο ΠΑΟΚ των επόμενων χρόνων σε συγκεκριμένους παίκτες; Θεωρείτε πως η ομάδα είναι μέσα στο πλάνο που έχετε θέσει από την αρχή;

«Ναι, έχουμε σχέδιο. Ένα από τα πράγματα που θέλαμε το περασμένο καλοκαίρι ήταν ν’ αποκτήσουμε νέους, ταλαντούχους παίκτες και να χτίσουμε πάνω τους. Όταν, βέβαια παίρνεις νέους παίκτες ή προωθείς παιδιά από τις Ακαδημίες γνωρίζεις πως υπάρχει ένα ρίσκο σχετικά με το επίπεδο που μπορούν να φτάσουν. Στη θέση μου οφείλω να είμαι υπομονετικός και να τους δώσω την ευκαιρία να… αναζητήσουν τον πραγματικό τους εαυτό. Να μην πάρει κανείς μια γρήγορη απόφαση. Προτιμώ δύο φορές το χρόνο να κάνουμε μεγάλες συναντήσεις και να αναλύουμε τους παίκτες. Και τους νέους και αυτούς που βρίσκονταν στην ομάδα. Αυτό κάναμε τον Δεκέμβριο. Είδαμε τα στατιστικά από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ποιος σκόραρε, ποιος έδωσε ασίστ, τα λάθη μας, την κατοχή, τις πάσες, τις σημαντικές πάσες, τις μετρήσεις της φυσικής κατάστασης, τα τρεξίματα και τα συγκρίναμε με τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά. Πρέπει να γίνεται μία φορά το τρίμηνο και κάθε έξι μήνες να λαμβάνονται οι αποφάσεις».

 

Best of internet