ΟΦΗ: Ένα καταστροφικό 2015! (pics)

ΟΦΗ: Ένα καταστροφικό 2015! (pics)

Gazzetta team
ΟΦΗ: Ένα καταστροφικό 2015! (pics)

bet365

Να φύγει και να μην ξαναγυρίσει θα λένε για το 2015 οι άνθρωποι του ΟΦΗ, με τους Ηρακλειώτες μέσα στον χρόνο αυτό να υποβιβάζονται στην Γ' Εθνική.

Υπάρχουν χρονιές που δεν τις ξεχνάς για καλό λόγο και άλλες που δυστυχώς σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη αλλά για κακό. Στον ΟΦΗ το 2015 δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί καταστροφικό, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου όχι απλά πέρασε πολλά, αλλά υποβιβάστηκε και στην Γ' Εθνική.

Και όλα αυτά την στιγμή που το 2014 ήταν ιδανικό με τους «ασπρόμαυρους» να τερματίζουν στην 6η θέση, το Γεντί Κουλέ να γεμίζει σχεδόν σε κάθε ματς και όλοι να λένε πως πλέον ήρθε η ώρα για να γίνει το μεγάλο άλμα. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος. Όλοι ήθελαν το μεγάλο άνοιγμα, έκαναν τεράστια οικονομικά ανοίγματα με συνέπεια να έρθει η καταστροφή.

Τα πρώτα σημάδια

Μπορεί όπως προείπαμε το 2014 να τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΟΦΗ, ωστόσο τα προβλήματα παρέμεναν και όσο να προσπαθούσαν να τα κρύψουν, δεν γινόταν να μην βγουν στην επιφάνεια. Αρχικά άρχισε να βγαίνει προς τα έξω γκρίνια για τις πληρωμές. Το ταμείο είναι μείον και φήμες κάνουν λόγο ότι ακόμα και ο ίδιος ο Τζενάρο Γκατούζο βγάζει λεφτά από την τσέπη του προκειμένου να βοηθήσει τους παίκτες του να καλύψουν πρώτες ανάγκες τους.

Οι Ιταλοί και παραίτηση Γκατούζο

Η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη τα οικονομικά θέματα και η έλλειψη ρευστού βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρχές Δεκεμβρίου και φήμες θέλουν ομάδα Ιταλών επενδυτών να ενδιαφέρονται μέσω του Γκατούζο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο Μάνθος Πουλινάκης σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει το θέμα των Ιταλών αποφασίζει να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ με τον Ανδρέα Μανουσάκη να αναλαμβάνει στην θέση του.

Το οικονομικό αδιέξοδο στην ομάδα όμως παραμένει και ο Γκατούζο αναγκάζεται να τσοντάρει από την τσέπη του για το ταξίδι της ομάδας στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Οι Ιταλοί του Γκατούζο καταφτάνουν στο Ηράκλειο και ο εκπρόσωπος των υποψήφιων επενδυτών Λορέντσο Ντελισάντι, ξεκίνησαν τον έλεγχο των στοιχείων για το συνολικό χρέος της ομάδας. Εκεί όμως αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και ότι τα χρέη είναι δυσβάσταχτα. Έτσι, το ιταλικό fund με επιστολή μέσω του gazzetta.gr γνωστοποιεί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον για την ομάδα.

Η απόσυρση του ενδιαφέροντος φέρνει το τέλος και του Γκατούζο. Ο παλαίμαχος άσος της Μίλαν με δηλώσεις του στη «Reppublica» ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ κάνοντας αναφορά στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο.

Τα χρέη του κρητικού συλλόγου φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ και πλέον το φάσμα του υποβιβασμού στην Γ' Εθνική είναι πιο ορατό από ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν απλήρωτοι, ενώ την ίδια ώρα η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα σε πρώην ποδοσφαιριστές της των οποίων οι προσφυγές έχουν τελεσιδικίσει ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία.

Με την είσοδο της νέας χρονιάς συγκαλείται Διοικητικό Συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης το πως θα πορευτεί η ομάδα και πως θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό τέλμα.

Δ.Σ. και πρόταση(;) από Κατάρ

Εκεί ο Ανδρέας Μανουσάκης αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από εταιρεία του Κατάρ («Royal Group Holdings») για την εξαγορά του 68% των μετοχών. Οι παρευρισκόμενοι αντιμετωπίζουν την πρόταση με ιδιαίτερη επιφύλαξη και φήμες θέλουν ακόμα και τον Βλάση Τσάκα να βρίσκεται από πίσω.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και η Σούπερ Λίγκα ζητάει από τον ΟΦΗ να αποσύρει την υπαγωγή από το άρθρο 99. Οι Κρητικοί απαντάνε με ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας αρχής.

Ο εφιάλτης του υποβιβασμού όμως πλανάται για τα καλά πάνω από το «Γεντί Κουλέ» και η απόρριψη από το Πρωτοδικείο της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα βάζει την θηλιά στο λαιμό. Οι Κρητικοί όχι απλά δεν τήρησαν τους διακανονισμούς με τους Ταυλαρίδη, Ρόνα και Γεωργίου, αλλά κατέθεσε και αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

Παρά τις συστάσεις που τους έγιναν δεν συμμορφώθηκαν και έτσι η SuperLeague έχει το δικαίωμα να μην ορίσει τα παιχνίδια τους. Τελικά αποφασίζεται να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον ΟΦΗ ώστε να ορισθεί κανονικά ο αγώνας με τον Παναιτωλικό και να μην μηδενιστεί.

Κίνδυνος υποβιβασμού

Τελικά έστω και την τελευταία στιγμή οι οφειλές ύψους 126.000 ευρώ προς τους Ταυλαρίδη, Ρόβα και Γεωργίου καταβάλλονται από τον Νίκο Μαχλά και έτσι η κρητική ΠΑΕ παίρνει παράταση ζωής, αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Μία ημέρα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό έρχονται τα δυσάρεστα από την FIFA η οποία με έγγραφό της ζητάει την αφαίρεση έξι βαθμών λόγω των οφειλών του στον Αλεξάντερ Πέσιτς! Ο ΟΦΗ δεν έδωσε ποτέ τα λεφτά σύμφωνα με τους διακανονισμούς και τις δόσεις που έπρεπε και η FIFA επανήλθε με απόφαση για ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών.

H Superleague πειθάρχησε στην εντολή της FIFA και αφαίρεσε τους βαθμούς αυτούς. Το τέλος για το καμάρι της Κρήτης είχε φτάσει. Οι παίκτες δεν άντεξαν άλλο και αποφάσισαν μαζικά να καταθέσουν προσφυγές για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα και να μείνουν ελεύθεροι. Έτσι, Μακρής, Στάθης, Τριποτσέρης και Κουτσιανικούλης είναι οι επόμενοι που αποχωρούν με 21 συνολικά ποδοσφαιριστές να ανοίγουν την πόρτα της φυγής. Το τυπικό τέλος δόθηκε στις 23 Απριλίου του 2015, όταν η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε τον υποβιβασμό των Κρητικών, με τα προβλήματα τελικά να νικούν τον ΟΦΗ.

Και κάπως έτσι το καμάρι της Κρήτης έπεσε στην Γ' Εθνική, όπου και εκεί η αλήθεια είναι πως δεν τα πάει όσο καλά θα περίμεναν οι φίλοι του. Συγκεκριμένα μετά από 12 αγώνες, ο ΟΦΗ βρίσκεται στην 8η θέση με 18 βαθμούς, 14 πίσω από τον πρώτο Φωστήρα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το... τρένο της ανόδου στην Β' Εθνική. Μία με τον υποβιβασμό, μία με την κακή πορεία στην Γ' Εθνική, το 2015 είναι ένας χρόνος που όλοι στο Ηράκλειο θέλουν να ξεχάσουν

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα