Το 2016 είναι η χρονιά της ΑΕΚ!

Το 2016 είναι η χρονιά της ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το 2016 είναι η χρονιά της ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το νέο αφεντικό στα μεταγραφικά, το λάθος του Πογιέτ για Ολυμπιακό και το πιο σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ…

Επιτέλους βαδίζουμε στην δύση του 2015… Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει από τη στιγμή που ήρθε ο Δεκέμβριος στην ζωή μας όπως συνηθίζεται να συμβαίνει!

Έρχεται λοιπόν το 2016 και εμείς που ζούμε την καθημερινότητα της ΑΕΚ (και την γουστάρουμε) ανυπομονούμε να συμβεί αυτό! Διότι γνωρίζουμε καλά πως το νέο έτος θα έχει την πιο όμορφη διχρωμία που υπάρχει: την κιτρινόμαυρη…

Το 2016 θα είναι η χρονιά της ΑΕΚ αφού αναμένεται να φέρει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την πιο σημαντική και ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του γηπέδου στο χώρο που υπήρχε επιβλητικό όσο κανένα άλλο το «Νίκος Γκούμας» στην αγαπημένη, λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μπορεί λόγω των αγωνιστικών ζητημάτων να το ξεχνάμε συχνά και να το αφήνουμε πίσω μας, όμως το θέμα του γηπέδου και της ανέγερσης του στην έκταση που προϋπήρχε (και μόνο) θα ισοδυναμεί με τουλάχιστον δέκα σερί τίτλους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του 2015, το γήπεδο της ΑΕΚ είχε γκρεμιστεί το 2003, βρισκόμαστε κοντά στο 2016 που όλοι στην Ένωση ελπίζουμε πως θα αποκατασταθεί η μεγαλύτερη αδικία (για άλλους δικαιολογημένα σκόπιμη κλοπή) αφού το 2004 αντί να δημιουργηθεί το γήπεδο της ΑΕΚ φτιάχτηκε εκείνο της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Φάληρο!

Περιμένουμε λοιπόν το 2016 να φέρει ως δεδομένα επόμενα βήματα την έκδοση οικοδομικής άδειας και έπειτα απλά την έναρξη των εργασιών που θα έχουν διάρκεια 18 μήνες (ίσως και παραπάνω).

Πιο συγκεκριμένα αναμένουμε μέσα στον Φλεβάρη να ακούσουμε τα ευχάριστα για την οικοδομική άδεια και έπειτα ΔΕΝ μπορεί κανείς να μας σταματήσει να κάνουμε ΟΛΟΙ μαζί το όνειρο χρόνων πράξη! Πέρασαν τόσα χρόνια που δημιουργήθηκαν (ευτυχώς που το πετύχαμε κι αυτό) ΑΕΚτσήδες που δεν γνωρίζουν πως ήταν το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το έχουν δει μέσα από βίντεο και τους έχουν διηγηθεί ανεπανάληπτες και μοναδικές ιστορίες όσοι είχαμε τη τύχη, το προνόμιο και τη χαρά να ζήσουμε το «Νίκος Γκούμας», που ήταν το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας, αλλά δεν το έχουν ζήσει. Κι όταν κάτι δεν το ‘χεις ζήσει, μπορείς μόνο να το ονειρεύεσαι!

Είναι δεδομένο λοιπόν πως λόγω του γηπεδικού ζητήματος για την ΑΕΚ το 2016 θα είναι η καλύτερη χρονιά έπειτα από πολλά, πολλά χρόνια…
Υπάρχει βέβαια και το αγωνιστικό. Η ΑΕΚ στην επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα αποχαιρετάει το 2015 στην δεύτερη θέση με μεγάλη (ελέω διαιτησίας) απόσταση από τον πρώτο Ολυμπιακό. Και πάλι πίσω θα ήταν αλλά όχι επειδή ο βαθμολογικός πίνακας λέει την αλήθεια όπως είπε ο Γκουστάβο Πογιέτ (αδιάβαστος ο Ουρουγουανός).

Ο Ολυμπιακός ΕΙΝΑΙ η καλύτερη ομάδα στη σεζόν που διανύουμε. Κανείς δεν είναι βλάκας να το αμφισβητήσει αυτό. Είναι πιο γεμάτη ομάδα, πιο έτοιμη και με τεράστιο βάθος! Όμως κύριε Πογιέτ η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια. Αντίθετα αποτυπώνει το ψέμα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Στην χώρα μας επιτρέπεται να χάνουν ομάδες σαν την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους και εκτός όταν δεν τους βγαίνει το ματς και χάνουν τα άχαστα, στον Ολυμπιακό όμως ακόμη και στη χάλια μέρα τους (όχι να μη του βγαίνει απλά) θα κερδίσουν… Με κάποια λάθος διαιτητική απόφαση πάντα!

Ελπίζω ο Πογιέτ να μην είναι τελικά αδιάβαστος και στα μεταγραφικά ζητήματα και τις ανάγκες της ΑΕΚ διότι πλέον είναι αυτός το ΑΠΟΛΥΤΟ αφεντικό… Όσες περιπτώσεις παικτών του είπε ο Μιλοβάνοβιτς τις απέρριψε και πριν τα Χριστούγεννα έδωσε ένα όνομα, μία περίπτωση εξτρέμ από την Λατινική Αμερική…

Αυτόν θα επιδιώξει να φέρει η ΑΕΚ (αν και λέγεται πως είναι δύσκολη περίπτωση σε οικονομικό επίπεδο) και αν δεν τα καταφέρει θα κοιτάξει την αγγλική αγορά και τις περιπτώσεις δανεισμών έως το τέλος της σεζόν. Δεν αποκλείεται να κοιτάξει εκεί (στο Νησί ντε) και για ένα στόπερ που τόσο λείπει και πλέον το ‘χουν εμπεδώσει άπαντες στην ΑΕΚ!

Άντε να δούμε τι θα δούμε…

Καλή ΑΕΚοχρονιά να έχουμε, υγεία εύχομαι σε όλους σας και να βρείτε ότι σας έχουν στερήσει στην ζωή σας. Να είστε δίπλα σ’ αυτούς που είναι μόνοι περισσότερο από ποτέ τούτες τις ημέρες, αυτοί πονάνε περισσότερο. Δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα, δεν έχουμε τη δυνατότητα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο. Όμως τη μοναξιά μπορούμε να την παλέψουμε και να την κερδίσουμε. Να έρθουμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, να τους αγκαλιάσουμε, να τους θυμίσουμε πόσο τους αγαπάμε και να το θυμηθούμε κι εμείς!

Υγ: Το πιο σπουδαίο ματς δίνει η ΑΕΚ αύριο στο ΟΑΚΑ. Ελάτε ρεεεε… ΟΛΟΙ ανεξαρτήτου ομάδας. Πάρτε το παιδί σας και ελάτε στο Μαρούσι να του μάθετε να δίνει και όχι να ζητάει και να παίρνει. Να του εξηγήσετε τι θα δει και γιατί θα το δει… Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα Αστέγων (παγκόσμια πρωταθλήτρια) αύριο στις 17:00 και αναμφισβήτητα είναι το πιο σπουδαίο ματς! Θα μπουν τα ωραιότερα γκολ, τα πιο σημαντικά, με τη μεγαλύτερη αξία, γκολ κατά της φτώχειας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...