Ποτέ δεν λες ποτέ... αλλά

Ποτέ δεν λες ποτέ... αλλά

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ποτέ δεν λες ποτέ... αλλά

bet365

Πόσο πιθανό είναι ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά εδώ και χρόνια να μην «ανοίξει» το μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Δεν πρόκειται για κάποιο «εμπορικό» σενάριο. Πιθανότατα όμως να αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό τις σκέψεις του Μάρκο Σίλβα λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν στον Ολυμπιακό. Επιστρέφει αύριο Δευτέρα ο Πορτογάλος. Και μαζί του φέρνει τις... όποιες εξελίξεις για τους Ερυθρόλευκους με θέα στο 2016. Οι οποίες δεν αναμένονται πολλές, τουλάχιστον στο «πάρε». Έστω και αν ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ποτέ δεν λες ποτέ. Ειδικά σε ότι αφορά τις μεταγραφές. Χειμώνα-καλοκαίρι.

Τι ισχύει; Ουσιαστικά η διάθεση να μην «ανοιχτούν» οι Ερυθρόλευκοι στα... πέλαγα του μεταγραφικού Γενάρη. Χώρος για μια μεταγραφή ίσως υπάρξει. Και αυτή εάν και εφόσον. Μια υπόθεση που εν πολλοίς θα κριθεί από τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Αν ο Ισλανδός επιμείνει στην επιθυμία του να αποχωρήσει από το ρόστερ αναζητώντας μια ομάδα που θα του εγγυηθεί μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, τότε όντως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί έναν αντικαταστάτη. Αν όχι; Τότε ίσως είναι ο πρώτος Γενάρης της νέας εποχής που οι Ερυθρόλευκοι δεν θα κάνουν κάτι παραπάνω από την ενεργοποίηση του Νίκου Ιωαννίδη.

Και δεν υπάρχει και λόγος να το τραβήξουν οι Ερυθρόλευκοι. Έχουν μια έτοιμη ομάδα, έχουν μοιράσει τους ρόλους, έχουν περίσσευμα στο υλικό σε βαθμό που ο κόουτς να ζητά μαζεμένες «αποχωρήσεις» για να έρθει ο αριθμός του ρόστερ σε επίπεδο πιο... λειτουργικό. Δεν έχει αξία να γίνει μια μεταγραφή μόνο για να... γίνει. Το θέμα είναι να έρθει κάποιος για να δώσει λύσεις, όχι ενδεχομένως μετά από λίγο καιρό να αποτελέσει ένα επιπλέον... πρόβλημα.

Να προκύψει μια περίπτωση τύπου Μιραλάς ας πούμε τότε ναι, ο Ολυμπιακός να κάνει κίνηση. Διότι θα βρεθεί με έναν ποδοσφαιριστή που θα του προσθέσει ποιότητα. Εκεί αξίζει τον κόπο ο Σίλβα να ξανακάνει... διανομή των ρόλων στην ομάδα. Αλλά πόσο εύκολο είναι να βρεις Γενάρη τέτοια περίπτωση, με δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ; Και αν κάποιος σκεφτεί τον ίδιο τον Μιραλάς; Η Έβερτον αυτή την στιγμή συζητά μόνο για πώληση, με εκκίνηση τα 14 εκατ. ευρώ. Άρα μάλλον δεν υπάρχει λόγος ούτε να το συζητάμε παραπάνω. Διότι δεν είναι ρεαλιστικό.

Τι θα γίνει λοιπόν αν όντως φύγει ο Φινμπόγκασον; Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει ποιος είναι ο βασικός του σέντερ φορ. Ξεκάθαρα, ο Μπράουν Ιντέγε έχει κερδίσει αυτόν τον «τίτλο». Μια «ρεζέρβα» λοιπόν θα χρειαστεί. Ένας παίκτης σαν τον... Φράνκο Χάρα για παράδειγμα, που ήρθε τον περασμένο Γενάρη και έδωσε λύσεις χωρίς να διαθέτει το μεγάλο ταλέντο και την προοπτική «κάνω τη διαφορά». Ένας χρήσιμος ρολίστας. Παίκτης του προπονητή. Που ο Σίλβα θα ξέρει τι μπορεί να πάρει από εκείνον.

Αν θα μπορούσε αυτόν τον ρόλο να τον επιφορτιστεί ο Άλαν Πουλίδο; Ίσως. Όσα και αν ακούγονται εξάλλου για τον Μεξικανό, που δεν έπεισε σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, είναι ακόμη εδώ. Και πρόκειται για ποδοσφαιριστή που όπως φαίνεται η χρηματιστηριακή του αξία ακόμη και τώρα που έχει να παίξει ενάμιση χρόνο, παραμένει ψηλά. Το θέμα είναι αν ο Σίλβα πιστεύει ότι μπορεί ο Πουλίδο να βελτιωθεί τόσο που θα κερδίσει τον ρόλο του «πρώτου αναπληρωματικού» για την επίθεση. Και μέχρι τώρα έχοντας δώσει στον Μεξικανό μόλις 15 λεπτά συμμετοχής δεν το λες εύκολο να προκύψει μια τέτοια ιστορία.

Λογικά λοιπόν δεν θα είναι ο Πουλίδο. Θα είναι κάποιος άλλος. Πιθανότατα από την αγορά που ξέρει καλά ο ίδιος ο προπονητής. Και μια κίνηση που δεν θα αλλάξει αισθητά τις ισορροπίες στην ομάδα. Στην έτοιμη ομάδα που διαθέτει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής