Παναθηναϊκός: 2015... καταστροφές!

Παναθηναϊκός: 2015... καταστροφές!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: 2015... καταστροφές!

bet365

Ανοίγουν σαμπάνιες στον Παναθηναϊκό. Το καταστροφικό για το «τριφύλλι» 2015 φεύγει και στους «πράσινους» εύχονται να... μην ξανάρθει.

Το 2015 για τον Παναθηναϊκό ήταν μια απόλυτη καταστροφή. Μια χρονιά που όμοια της ο σύλλογος δεν πρέπει να έχει ξαναζήσει τα τελευταία 20-30 χρόνια! Η αρχή του νέου έτους μόνο ιδανικά δεν ξεκίνησε, με τον αποκλεισμό από την Ξάνθη στο Κύπελλο. Συνεχίστηκε με το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, όμως η νίκη χάθηκε στα δικαστήρια, το πρωτάθλημα κατέληξε στον μόνιμο προορισμό του και το «τριφύλλι» βολεύτηκε με την δεύτερη θέση μέσω των πλέι-οφ.

Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι ανέβασαν τον πήχη και την ελπίδα αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Αποκλεισμός από την Μπριζ, ξεφτίλα από την Καμπάλα, οι μεταγραφές να μην βοηθούν, με αποκορύφωμα τον Εσιέν που έπαιξε τον Δεκέμβριο και ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να συνέλθει.
Η κακή πορεία έφερε στην έξοδο τον Γιάννη Αναστασίου και στο τιμόνι τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός θα έκανε ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την διαφορά να είναι στο -8 για το «τριφύλλι». Η απόφαση του Παππά να τινάξει το ματς στον αέρα για την φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον έφερε τρομερά επεισόδια στην Λεωφόρο και εξοντωτική τιμωρία από την Σούπερ Λίγκα(190.000 ευρώ, 4 αγωνιστικές, -3 και ήττα στα χαρτιά).

Τα όσα έγιναν, έφεραν την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος τελικά παρέμεινε στην ηγεσία της ΠΑΕ, καθώς πείστηκε από τα μέλη του Δ.Σ να συνεχίσει την προσπάθεια του...

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ: Για τον Παναθηναϊκό και μόνο, η κατηγορία «ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ» θα έπρεπε να μην υπάρχει. Να αφαιρεθεί. Πραγματικά, ο σύλλογος από το 2015 που φεύγει δεν κρατάει τίποτα. Το παραμικρό. Κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τόσο τον Γιάννη Αλαφούζο, όσο και τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα ήταν αστείο να γράψουμε πως κρατάει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ, καθώς αφένος μιλάμε για κλαμπ που είναι υποχρεωμένο να κατακτά τίτλους και αφετέρου έμεινε εκτός πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπριζ. Αποκλείστηκε επίσης από την Καμπάλα, στις αρχές του έτους έμεινε εκτός Κυπέλλου από την Ξάνθη και στο πρωτάθλημα βρίσκεται αρκετούς πόντους μακριά από την κορυφή, πληρώνοντας τα όσα έγιναν σε ένα ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ.

ΤΙ ΑΦΗΝΕΙ: Όλα τα αφήνει. Όλο το έτος το πετάει. Φυσικά το 2015 που φεύγει θα πρέπει να αποτελέσει ένα ΜΑΘΗΜΑ για όλους. Από τον πρόεδρο μέχρι τους οπαδούς. Σε αντίθετη περίπτωση η ιστορία θα επαναληφθεί και ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια και για άλλες καταστροφές.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Νίκος Καρέλης. Ο Έλληνας στράικερ ολοκλήρωσε εξαιρετικά την σεζόν 2014/2015 και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ένας από τους ελάχιστους που έχει καταφέρει να διακριθεί μέσα στην γενική μετριότητα του Παναθηναϊκού. Δούλεψε, δούλεψε και... δούλεψε. Κάθε μέρα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ένα πιο ολοκληρωμένο «πακέτο» σε σχέση με τις πρώτες του σεζόν με το «τριφύλλι». Αν δεν ήταν κι αυτός, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο σκούρα...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ακόμη και αυτή, η καλύτερη στιγμή, μετατράπηκε σε ήττα στις αίθουσες των δικαστηρίων! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στις 22/2 και θέλει μόνο το «τρίποντο» για να μειώσει στο -3, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το αυτογκόλ του Μαζουάκου και η γκολάρα του Πέτριτς δίνουν μια σπουδαία νίκη στον Παναθηναϊκό, καθώς το γκολ του Τσόρι στο φινάλε δεν έφτανε και να γυρίσει την κατάσταση.
Το «τριφύλλι» σε εκείνο το ματς επιβεβαίωσε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όμως, στην Ελλάδα είμαστε και η συνέχεια είναι γνωστή. Αφαίρεση βαθμών, της νίκης στο ντέρμπι, η διαφορά ξανά στο -6 και τέλος.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Θέλει και ερώτημα; Ένα κάζο τρομερό, δίχως προηγούμενο τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, ο ελληνικός σύλλογος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη, έμεινε εκτός από τον Αύγουστο από κάποια... Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν! Η ξεφτίλα μεγάλη, η «τρύπα» στα ταμεία ακόμη μεγαλύτερη, με την ζημιά να φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ! Η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία του συλλόγου γράφτηκε μέσα στον χρόνο που φεύγει.
To 0-0 στο Μπακού δεν τελείωνε την δουλειά, στον επαναληπτικό η μπάλα έκανε όλα τα χατίρια των Αζέρων και ο ανήμπορος να αντιδράσει Παναθηναϊκός έμεινε εκτός με το τελικό 2-2. Ένας αποκλεισμός που σημάδεψε την χρονιά και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και στην συνέχεια...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2015: Μπορεί να μην κάνει διαφορά μέσα στο γήπεδο, μπορεί να μην είναι ο παλιός Πράνιτς. Ήταν, όμως, ο μοναδικός που βρήκε τα... άντερα να ζητήσει συγγνώμη μετά τον αποκλεισμό-ντροπή από την Καμπάλα...
«Πραγματικά λυπάμαι πολύ που δεν καταφέραμε να νικήσουμε και βρεθήκαμε έξω από το ευρωπαϊκό μας ταξίδι για φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει βαρύ όνομα και είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία και πρέπει να παίζει στην Ευρώπη κάθε σεζόν αλλά πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά! Χάσαμε αλλά συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ομάδα και τους σπουδαίους οπαδούς μας! Η Superleague μόλις ξεκίνησε. Το βασικό πεδίο μάχης μας είναι μπροστά μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα