Τζοφ: «Φοβήθηκα πως θα πεθάνω»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τζοφ: «Φοβήθηκα πως θα πεθάνω»

bet365

Απίστευτες δηλώσεις από τον Ντίνο Τζοφ αναφορικά με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. «Έβλεπα τις φιγούρες των Μπεαρζότ και Σιρέα και τους έλεγα δεν θα πεθάνω τώρα».

Ο θρυλικός Ντίνο Τζοφ βγήκε νικητής από την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε.

Μία σοβαρή νευρολογική πάθηση είχε ως συνέπεια να κινδυνεύσει να χάσει την ζωή του.«Φοβήθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Τόσο πολύ δεν είχα φοβηθεί ούτε όταν ήμουν παιδί στο Φρίουλι, όταν έσκαγαν οι βόμβες στον πόλεμο. Όταν είσαι δύο χρονών δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει. Όταν όμως είσαι 72 το καταλαβαίνεις για τα καλά», τόνισε αρχικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία στο Μουντιάλ της Ισπανίας (1982) για να προσθέσει:

«Όταν λέω ότι φοβήθηκα δεν εννοώ για μένα, αλλά για όσους βρίσκονται γύρω μου. Την σύζυγο μου, τον γιο μου, τα εγγόνια μου. Τους συγγενείς μου βασικά. Θα τους πλήγωνα πολύ εάν έφευγα από την ζωή. Ήμουν πνευματικά εναντίον του πεπρωμένου μου. Τα υπόλοιπα έγιναν από τους γιατρούς, οι οποίοι κατάφεραν να νικήσουν τον ιό που με είχε κάνει να παραλύσω προτού φτάσει στην καρδιά μου.

Ευτυχώς, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι πως έσωσα την ζωή μου».

Ο Τζοφ, ο οποίος νοσηλεύθηκε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο αποκάλυψε πως τον επισκέφθηκαν ο προπονητής που οδήγησε την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, Έντσο Μπεαρζότ αλλά και ο άλλοτε συμπαίκτης του, Γκαετάνο Σιρέα.

Αμφότεροι δεν βρίσκονται εν ζωή!

«Ένα βράδυ, είδα δύο φιγούρες στο στην άκρη του κρεβατιού. Είχαν τα πρόσωπα του Γκαετάνο Σιέρα και του Έντσο Μπεαρζότ.

Αμφότεροι χαμογελούσαν. Δεν ήταν όνειρο, ούτε είχα αποκοιμηθεί. Τους είπα: 'Όχι ακόμα, οχι τώρα'. Και τώρα είμαι εδώ».

 

Τελευταία Νέα