Τζαβέλλας: «Εχω αφοσιωθεί στην δουλειά μου»

Τζαβέλλας: «Εχω αφοσιωθεί στην δουλειά μου»

Σταύρος Σουντουλίδης
Τζαβέλλας: «Εχω αφοσιωθεί στην δουλειά μου»

bet365

Ο Γιώργος Τζαβέλλας κάνει την αυτοκριτική του για το 2015, αναγνωρίζει τα λάθη του και βλέπει, όπως λέει στο Gazzetta.gr, με αισιοδοξία το 2016.

Αν μη τι άλλο το 2015 «ήταν μια περίεργη χρονιά» παραδέχεται ο Έλληνας αμυντικός, που από τις προπονήσεις με την ομάδα κάτω των 20 ετών τον περασμένο Ιανουάριο, κέρδισε θέση βασικού στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και μια θέση στην εθνική ομάδα.

Μέσα από την σκληρή δουλειά και τις σταθερά καλές εμφανίσεις κατάφερε να ξανακερδίσει την ποδοσφαιρική εκτίμηση του απαιτητικού κοινού της Τούμπας. Όχι σε απόλυτο βαθμό, αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου του ΠΑΟΚ, αναγνωρίζει την προσφορά του στο δεύτερο μισό του 2015.

- Τι να περιμένουμε το 2016 από τον ΠΑΟΚ;

«Ασφαλώς και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα πρέπει να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν αποτυχημένη, ανεξάρτητα αν αυτή ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο διπλό στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια. Από εδώ και πέρα, πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχουμε τις δυνατότητες σαν ομάδα να εξασφαλίσουμε την δεύτερη θέση. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και τον θεσμό του κυπέλλου. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πετύχει τους εναπομείναντες στόχους».

- Με 30 επίσημους αγώνες από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου αισθάνεστε να έχει παίξει ρόλο και η κούραση στις τελευταίες εμφανίσεις σας;

«Μας επηρέασε αρνητικά το γεγονός ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε συνολικά 30 παιχνίδια από την αρχή της σεζόν μέχρι την διακοπή για τα Χριστούγεννα. Μόνο που για αυτό εμείς οι παίκτες φέρουμε την κύρια ευθύνη, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης στην περσινή σεζόν και έχοντας την υποχρέωση να αρχίσουμε τόσο νωρίς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτό το γεγονός ως δικαιολογία για τις μέτριες εμφανίσεις και την χαμηλή συγκομιδή στο πρωτάθλημα».

- Είναι δικαιολογημένες ή όχι οι αποδοκιμασίες του κόσμου;

«Ο κόσμος αντιδρά σύμφωνα με αυτά που βλέπει. Αν του αρέσει, χειροκροτεί, αν όχι, αποδοκιμάζει. Στο χέρι μας είναι να βελτιωνόμαστε, να αποδίδουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να μετατρέψουμε τις αποδοκιμασίες στον αγώνα με τον Πλατανιά σε χειροκροτήματα, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αν παίζουμε άσχημα, ο κόσμος θα αποδοκιμάζει».

- Όλο αυτό το κλίμα επηρέασε την απόδοση και την συνολική εικόνα της ομάδας;

«Δεν υπάρχει πλέον καμία «εύκολη» ομάδα στο πρωτάθλημα και σε κανένα παιχνίδι η νίκη δεν θεωρείται εξ αρχής δεδομένη. Υπήρξαν ματς που η ομάδα μας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να πάρει το αποτέλεσμα. Και σε άλλα παιχνίδια νικήσαμε, έστω κι αν η απόδοση μας ήταν μέτρια».

- Τι κρατάς και τι αφήνεις από το 2015;

«Για μένα το 2015 ήταν μια περίεργη χρονιά. Μου δίδαξε αρκετά πράγματα και έμαθα από αυτά. Πλέον, έχω αφοσιωθεί στην δουλειά μου. Τα πράγματα για μένα εξελίσσονται καλά, μόνο οι καταστάσεις στο ποδόσφαιρο είναι ευμετάβλητες. Κι αν δεν προσέξεις, μπορεί να σε πάρουν από κάτω».

- Η ευχή σου για το 2016;

«Για το 2016 εύχομαι, κατά κύριο λόγο, να μην υπάρχουν τραυματισμοί στην ομάδα, που μας ταλαιπώρησαν αρκετά φέτος, με αποκορύφωμα την περίπτωση του Κωνσταντινίδη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα