Βέροια: Έσωσε την... παρτίδα και πήγε γι' άλλα!

Βέροια: Έσωσε την... παρτίδα και πήγε γι' άλλα!

Νίκος Τσιώκος
Βέροια: Έσωσε την... παρτίδα και πήγε γι' άλλα!

bet365

Η Βέροια έσωσε την... παρτίδα την τελευταία στιγμή, παρέμεινε στη Σούπερ Λίγκα και... πήγε γι' άλλα για καλύτερα κάνοντας μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση!

Το 2015 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Βέροια. Ήττα εντός έδρας με 1-3 από τον Παναιτωλικό και εξ' αρχής η χρονιά έδειξε πως επιφυλλάσσει δύσκολα για τη «βασίλισσα του Βορρά».

Ακολούθησαν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες στα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν για να έρθει η παραμονή την τελευταία στιγμή στην τετραπλή ισοβαθία, όπου υπερτερούσε του Λεβαδειακού και ήταν κάτω από Πανθρακικό και Πανιώνιο.

Αφού η... παρτίδα σώθηκε έστω και στην τελευταία... στροφή, το καλοκαίρι ήταν πολύ δραστήριο για την ομάδα της Ημαθίας. Η διοίκηση έβαλε μεν στόχο την παραμονή, αλλά μέσα σε αυτό ήταν και το κάτι παραπάνω. Ως νέος προπονητής προσλήφθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης έχοντας... δεξί του χέρι τον Ζήση Βρύζα.

Δίδυμο που αν μη τι άλλο θύμιζε περισσότερο ΠΑΟΚ! Οι δυο τους έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις μαζί με τους ανθρώπους του συλλόγου και είχαμε ίσως τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην ιστορία της Βέροιας. Μεγαλύτερη όλων φυσικά αυτή του Τζαμέλ Αμπντούν, ενώ αποκτήθηκαν και παίκτες όπως οι Μερεμπασβίλι, Ετζενγκέλε, Γιουσούφ, Καϊκούτ, Μαγέφσκι.

Η χρονιά έκλεισε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς και με την πρώτη εντός έδρας νίκη στη σεζόν στο πρωτάθλημα (1-0 κόντρα στον Αστέρα), αλλά και με αμφισβήτηση. Αρχικά, υπήρξε προς το πρόσωπο του Γεωργιάδη, ωστόσο εκφράστηκε στήριξη από τη διοίκηση.

Στη συνέχεια, όμως, είχαμε άλλες... περιπέτειες! Προσφυγή από τον Μερεμπασβίλι για να μείνει ελεύθερος, ενώ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου της χρονιάς ο τεχνικός του συλλόγου της Ημαθίας προανήγγειλε αποχωρήσεις, με τους Αμπντούν, Ιμπραΐμ να είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Τι κρατάνε: Την έλευση του Τζαμέλ Αμπντούν. Η Βέροια έκανε το... μπαμ με την απόκτηση του Αλγερινού, μεταγραφή που έδειξε τις... άγριες διαθέσεις των ανθρώπων του συλλόγου ενόψει της νέας σεζόν.

Τι αφήνουν: Τις κακές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, οι οποίες άφησαν την ομάδα της Βορείου Ελλάδας να... χαροπαλεύει για την παραμονή μέχρι το φινάλε, ενώ θα μπορούσε να την είχε πετύχει πιο νωρίς, αν έφερνε καλύτερα αποτελέσματα με ομάδες που είχαν ίδιους στόχους.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, αλλά αυτή τη φορά όχι για τις επιδόσεις του εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Γεωργιανός πήγε στη Βέροια ως μία αξιόλογη προσθήκη στο ρόστερ, όμως τα προβλήματα με τον Γιώργο Γεωργιάδη τον έθεσαν εκτός ομάδας για να καταθέσει προσφυγή ζητώντας τα δεδουλευμένα του και να μείνει ελεύθερος. Σίγουρα θα απασχολήσει πολύ στη χειμερινή μεταγραφική αγορά, καθώς θα αποτελέσει το... μήλον της έριδος για πολλές ομάδες, ενώ ήδη έχει ενδιαφερθεί ο Ατρόμητος.

Η καλύτερη στιγμή: Μέσα στις 5 νίκες που έκανε η Βέροια στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν συμπεριλήφθηκαν η «τεσσάρα» κόντρα στον Αστέρα και αυτή με 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό. «Τρίποντα» που έδωσαν ελπίδες στη μάχη για την παραμονή. Επίσης, η νίκη με 1-0 σε βάρος των Αρκάδων στο τέλος του χρόνου ήταν η πρώτη εντός έδρας στη σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η χειρότερη στιγμή: Όπως προαναφέραμε, η Βέροια έκανε κακές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, σε τέσσερα παιχνίδια έφυγε με τέσσερα γκολ στην... πλάτη.

4-1 από την Καλλονή στη Μυτιλήνη, 4-2 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, 4-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και 4-0 από την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων.

Η δήλωση του 2015: Μπορεί να μην είναι ακριβώς δήλωση, αλλά... μας κάνει! Στην 9η αγωνιστική της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Βέροια με 0-2. Ωστόσο, η ομάδα της Ημαθίας είχε παράπονα από τη διαιτησία του Μήτσιου, κυρίως για το πρώτο γκολ των Πειραιωτών, στο οποίο ο Ιντέγε σκόραρε με το χέρι!

Την επόμενη ημέρα σχολίασε τη φάση ο Τζόναθαν Λόπεζ. Ο γκολκίπερ της ομάδας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία με την εν λόγω φάση για να σχολιάσει: «Μόνο στην Ελλάδα και με τον Ολυμπιακό!!». Αφού έβαλε τρία εικονίδια με χέρια πρόσθεσε με ειρωνικό ύφος: «Εδώ δεν υπήρξε χέρι. Χαχαχαχα πρώτο γκολ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα