Ποιο πρότζεκτ;

Ποιο πρότζεκτ;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ποιο πρότζεκτ;

bet365

Με αφορμή την απόφαση να παραχωρηθούν δανεικοί οι παίκτες των ακαδημιών, ο Νίκος Αθανασίου γράφει για ένα πρότζεκτ που απλά δεν υπάρχει και σχολιάζει την μεταγραφή Μπουμάλ και την υπεραξία της!

Σχολιάζαμε πριν την απόφαση του Παναθηναϊκού να δώσει τα ηνία του συλλόγου στον Αντρέα Στραματσόνι, ότι πιο σημαντικό από τον νέο τεχνικό που θα διαδεχόταν τον Γιάννη Αναστασίου, θα ήταν το νέο πρότζεκτ και η φιλοσοφία του κλαμπ για το μέλλον του. Στην επίσημη παρουσίαση του Ιταλού προπονητή, Γιάννης Αλαφούζος και Τάκης Φύσσας ήταν ξεκάθαροι. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου τόνιζε πως «καταλαβαίνετε ότι η επιλογή μας έγινε βάσει του πρότζεκτ που έχει η ομάδα», με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να σχολιάζει ότι «είναι ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία είναι να αναδείξει νέους παίκτες».

Ενάμιση μήνα μετά, η έκθεση του 39χρονου κόουτς παίζει... μπουνιές, επί της ουσίας καταργεί τις προγραμματικές δηλώσεις που έγιναν περί ανάδειξης νέων παικτών που θα πλαισιωθούν από έμπειρους και όλοι μαζί θα ανεβάσουν επίπεδο το «τριφύλλι». Δώνης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης, ποδοσφαιριστές νεαροί που αναδείχθηκαν την τελευταία τριετία από τα σπλάχνα του συλλόγου μπήκαν στην λίστα με τους υπό δανεισμό ποδοσφαιριστές και εκτός συγκλονιστικού απρόπτου θα παραχωρηθούν τον Ιανουάριο, με τον Δώνη να οδεύει προς την πλατεία ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή Μπουμάλ.

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα υπέγραψαν πρόσφατα επεκτάσεις συμβολαίων, κάτι που σημαίνει ότι-στα λόγια τουλάχιστον- η ποδοσφαιρική διεύθυνση του συλλόγου τους «πίστευε». Ο Παναθηναϊκός κρίνει μετά από έξι μήνες ότι αυτά τα παιδιά δεν του «κάνουν», ότι δεν πρόκειται να βελτιωθούν μέσα από την τριβή στο Κορωπί και τους αγώνες και τους παραχωρεί δανεικούς, με στόχο να τσεκάρει την πρόοδο τους ενόψει του καλοκαιριού και να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο «τριφύλλι». Είναι προφανές ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Είτε στην αρχική αξιολόγηση, είτε στην τελευταία εισήγηση... Κάπως έτσι, λοιπόν, ο μόνος ''πιτσιρικάς'' από τις ακαδημίες που παραμένει είναι ο Τάσος Λαγός και από εκεί και έπειτα ο Βασίλης Αγγελόπουλος που δεν έχει πάρει ευκαιρίες και ο Λάζαρος Λάμπρου.

Το πρότζεκτ περί ανάδειξης νεαρών πάει... περίπατο και ο εκτός μεγάλων στόχων από τον Δεκέμβριο Παναθηναϊκός, οφείλει να επικοινωνήσει στον κόσμο, να πει την αλήθεια, να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το πλάνο από εδώ και πέρα. Ο Στραματσόνι πήρε την απόφασή του. Δεν θέλει να δουλέψει, να βελτιώσει, να κάνει καλύτερους αυτούς τους νεαρούς και ζητά πιο έτοιμες επιλογές. Έχει λογική η απόφασή του, απλά δεν συμβαδίζει με το υποτιθέμενο πρότζεκτ. Εξάλλου, ο Ιταλός ούτε στην Ίντερ αλλά ούτε και στην Ουντινέζε ανέδειξε παίκτες από τις ακαδημίες των δύο αυτών συλλόγων.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για ένα δεξί μπακ, έναν επιθετικό αν φύγει ο Καρέλης(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρώτος μήνας του νέου έτους θα τον βρει σε άλλες πολιτείες) και «έκλεισε» τον Μπουμάλ.

Ο Καμερουνέζος ξεχωρίζει στον φετινό Πανιώνιο(4 γκολ και 6 ασίστ), παίζει σε μια θέση(εξτρέμ) όπου ο Παναθηναϊκός διαθέτει μόνο τον Καλτσά και τον Κλωναρίδη και δίνει την δυνατότητα στον Στραματσόνι να παίξει πιο ορθολογικά το 4-3-3 και το 4-2-3-1, όταν και αν καταλήξει σε έναν σχηματισμό. Ο Αφρικανός αγωνίζεται την τελευταία πενταετία στα ελληνικά γήπεδα και ξεχωρίζει για δύο πράγματα. Την ταχύτητα και το καλό του πόδι, με το οποίο σκοράρει από απόσταση. Μέχρι εκεί. Δεν μοιάζει παίκτης ικανός να κάνει την διαφορά, να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα «λαχείο». Μπορεί να σου βγει μπορεί και όχι. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει ανάγκη από «Μπεργκ» και όχι από «Μπουμάλ», έχει ανάγκη από νέους ηγέτες και όχι από «εργαλεία»...

Απλά, ο Παναθηναϊκός πληρώνει ξανά την υπεραξία ενός ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου(300.000 έδωσε το καλοκαίρι για τον 17χρονο Ευαγγέλου), του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει σε έξι μήνες. 300.000 ευρώ και έμψυχο αντάλλαγμα είναι ένα deal που κάνει ΜΑΓΚΕΣ τους παράγοντες του «ιστορικού», καθώς βγάζουν από την μύγα ξύγκι την ώρα που θα μπορούσαν να χάσουν με μηδενική αποζημίωση τον Αφρικανό σε λίγο καιρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.