Πως έφτασε εδώ του Πουλίδο!

Πως έφτασε εδώ του Πουλίδο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πως έφτασε εδώ του Πουλίδο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί η περίπτωση του Πουλίδο είναι αυτό που λέμε «δεν κόλλησε»…

Η περίπτωση του Άλαν Πουλίδο είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Το παιδί αυτό θέλοντας να μείνει ελεύθερο από την ομάδα του στο Μεξικό, που είχε προσπαθήσει να τον εξαπατήσει, όπως κατήγγειλε επισήμως ο παίκτης ενώπιον όλων των δικαστικών αρχών, έμεινε εκτός δράσης από τον Ιούνιο του 2014, έως το Γενάρη του 2015, οπότε και κατέληξε, από σπόντα, στο Λεβαδειακό, όπου κι εκεί έπαιξε λίγα παιχνίδια, έχοντας την αποχή τόσων μηνών να τον επηρεάζει.

Έδειξε, όμως, ακόμη κι έτσι την αξία του και στον Ολυμπιακό, όταν ανακοίνωσαν την απόκτησή του το καλοκαίρι, δεν έκρυβαν ότι τον υπολόγιζαν σοβαρά για τη νέα σεζόν. Κι πολύ λογικά. Μιλάμε για παίκτη της 22άδας της εθνικής Μεξικού στο τελευταίο Μουντιάλ, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Για ένα σέντερ φορ 24 ετών, που στην τελευταία του σεζόν στο Μεξικό (2013-14) έκανε 29 γκολ, τα 26 με την Τίγκρες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τα 3 με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Όμως, αυτό που συνέβη με τον Πουλίδο στον Ολυμπιακό είναι πολύ απλό: δεν «κόλλησε». Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Ευχάριστα δεν είναι, γιατί μία μεταγραφή την κάνεις για να πετύχει κι όχι για να μην πετύχει, όμως γίνονται.

Ο μεν Μεξικάνος ποτέ δεν προσαρμόστηκε στον Ολυμπιακό, παρά τη μεγάλη επιθυμία του να παίξει στον Ολυμπιακό. Από το πρώτο φιλικό, στην Αυστρία, έβλεπες ένα κυνηγό που δεν είχε καμία σχέση από πλευράς αυτοπεποίθησης κι εμπιστοσύνης με αυτό που έπαιζε στην Τίγκρες-ακόμη και στο Λεβαδειακό. Λίγο φοβισμένος, λίγο επιπόλαιος, λίγο ασύνδετος με την υπόλοιπη ομάδα γενικά ήταν "κάπως"...

Ο δε Μάρκο Σίλβα φανερά δεν ήταν ο προπονητής που θα τον βοηθήσει. Απλούστατα γιατί δεν έβλεπε στο πρόσωπό του τον τύπο του σέντερ φορ που ήθελε για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο είναι ο φορ που θα βγει στην πλάτη της άμυνας, θα πεταχτεί στη σέντρα από τα πλάγια για να κάνει το γκολ, θα προσπαθήσει να παίξει το ένα-δύο, αλλά όχι το στιλ του φορ που θα παλέψει και με τα δύο στόπερ και θα ανοίξει χώρους και θα μονομαχήσει και στον αέρα, θα κάνει δηλαδή πολλές δουλειές.

Για να καταλάβουμε κάτι: ο Μάρκο προτιμούσε τον Χάρα από τον Πουλίδο. Και δεν το λέω ως πληροφορία-το υπενθυμίζω. Είναι αυτό που έδειξε σε ολόκληρη την προετοιμασία, αλλά και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Όμως, ο Πουλίδο ήταν παίκτης που προϋπήρχε του Μάρκο στον Ολυμπιακό, ως μεταγραφή που είχε κλείσει, γι΄αυτό κι έμεινε-κι έφυγε ο Χάρα, αφού ήρθε ο Φινμπόγκασον κι έπειτα ο Ιντέγε (αφού τον ήθελε πολύ ο προπονητής) κι ο Αργεντίνος στα 27 του δεν μπορούσε να μείνει ως «τρίτος».

Από την άλλη, δεν είχε νόημα ο Ολυμπιακός να τον δώσει ακόμη δεν τον πήρε τον Πουλίδο, παρότι φαίνονταν ότι δύσκολα θα είχε τύχη. Έμεινε έξι μήνες, ούτε αυτός «έδειξε», ούτε ο προπονητής είχε διάθεση να αλλάξει γνώμη κι έτσι φεύγει.

Το ότι δεν έπιασε εδώ, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να πιάσει αλλού. Με άλλες συνθήκες, με άλλο προπονητή, σε άλλο περιβάλλον ο Πουλίδο μπορεί να παίξει και να διακριθεί. Δυστυχώς η, ευτυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.