Μπλάτερ: «Τέλος για εμένα το ποδόσφαιρο»

Κώστας Ζάλιαρης
Μπλάτερ: «Τέλος για εμένα το ποδόσφαιρο»

bet365

Θα «καθαρίσει» τ' όνομα και την υπόληψή του και θ' αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο ο Σεπ Μπλάτερ, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την 8ετή τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA δεν έχει πλέον το δικαίωμα ν' ασχοληθεί με οτιδήποτε ποδοσφαιρικό για τα επόμενα 8 έτη, όπως το αποφάσισε η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφορικά με την παράνομη, όπως κρίθηκε, πληρωμή στον Μισέλ Πλατινί και την υπόθεση διαφθοράς.

Μιλώντας στην «Wall Street Journal», ο Σεπ Μπλάτερ δήλωσε: «Τελείωσε η δουλειά μου στο ποδόσφαιρο», ενώ, αυτό που είχε να πει για τον Πλατινί και για τις αναθέσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων στις εκάστοτε χώρες, με αφορμή την όλη ιστορία για τις διοργανώσεις της Ρωσίας και του Κατάρ, σχολίασε:

«Ο Πλατινί μου είχε πει ότι αν ψηφίζαμε το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, τότε θα έβγαινε όλος ο κόσμος και θα έλεγε ότι η FIFA πουλήθηκε. Την επόμενη εβδομάδα, ήρθε και μου είπε ότι κάτι άλλαξε... Η αλήθεια είναι ότι από τότε που εγώ βρέθηκα στη FIFA, το Παγκόσμιο Κύπελλο πηγαίνει σε ... χώρες που έχουν την εισήγηση των Κυβερνήσεων».

Όσο για τον 8ετή αποκλεισμό του και την αυστηρότητα που θεωρεί ότι εξαντλήθηκε, είχε απλά ν' απαντήσει: «Είναι ανοησίες όλα αυτά... Σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, όταν αποβάλλεις κάποιον για 8 χρόνια, πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία, είτε να έχει κλέψει τράπεζα».

 

Τελευταία Νέα