Από το άγχος... πενταδάτος!

Θοδωρής Βασίλης
Από το άγχος... πενταδάτος!

bet365

Το 2015 ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με άγχος και φόβο για το μέλλον του Πανιωνίου, αλλά εξελίχθηκε ιδανικά με την ομάδα όχι μόνο να αποφεύγει τον υποβιβασμό αλλά και να αφήνει την χρονιά στην πρώτη 5αδα. Το gazzetta.gr κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς στον Ιστορικό.

Μια χρονιά που ξεκίνησε με μπόλικο άγχος αλλά τελειώσε ονειρικά ήταν το 2015 για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» το πρώτο μισό της χρονιάς επικεντρώθηκαν στο πως θα καταφέρουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό κάτι που κατάφεραν με κόπο και ιδρώτα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα στο άλλο μισό της χρονιάς αφού οι Νεοσμυρνιώτες παρά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά είχαν περιορισμό στην μεταγραφική ενίσχυση, εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και με το τέλος του 2015 βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα αφήνοντας από κάτω τους ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και πλέον ατενίζουν με χαμόγελα το μέλλον τους.

Οι «κυανέρυθροι» προετοιμάζονται για το ματς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Σε απόδοση 2.45 προσφέρεται στην Expekt το εκατέρωθεν σκοράρισμα.

-Τι κρατάνε: Για άλλη μία χρονιά ο Πανιώνιος απέδειξε ότι η φανέλα ακόμα μετράει. Ο Ιστορικός παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν ακόμα και τα βασικά-όπως να κρατήσει τους δικούς του ποδοσφαιριστές-κατάφεραν για άλλη μια να δείξουν ότι αυτός ο σύλλογος είναι ξεχωριστός κι έχει τον δικό του τρόπο να επιβιώνει. Οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο απέφυγαν τον υποβιβασμό, αλλά έχουν κάνει μια αξιοζήλευτη πορεία που τους έχει φέρει στην πρώτη πεντάδα. Πλέον στην ομάδα έχουν μπει οι βάσεις ώστε στην Πλατεία να επιστρέψουν στις παλιές καλές εποχές.

-Τι αφήνουν: Τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα. Όχι ο Πανιώνιος δεν επέστρεψε στις εποχές των χρυσών κοταλιών του Κωνσταντίνου Τσακίρη, αλλά η νέα διοίκηση κάνει προσπάθειες ώστε να είναι συνεπής ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα σώθηκε με την ψυχή στο στόμα είναι ένα θέμα που στην Πλατεία δεν θα ήθελαν να επαναληφθεί σύντομα.

-Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος άσος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Πανιωνίου καθόλη την διάρκεια του 2015. Ο πρώην άσος του Ηρακλή Ψαχνών και νυν του Παναθηναϊκού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές τόσο της παραμονής της ομάδας το Μάιο, όσο και για την πορεία στο νέο πρωτάθλημα που έχει φέρει τους Νεοσμυρνιώτες στην πρώτη πεντάδα. Οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» και τον έντυσε στα πράσινα...

-Η καλύτερη στιγμή: Με διαφορά το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ που σφράγισε και την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Ο Πανιώνιος έδωσε μεγάλη μάχη κι έκανε την υπέρβαση παραμένοντας στην Σούπερ Λίγκα αν σκεφτεί κανείς ότι στην αρχή της σεζόν όλοι θεωρούσαν ότι ο Ιστορικός θα υποβιβαζόταν.

-Η χειρότερη στιγμή: Το γεγονός ότι δεν κατέθεσε φάκελο για να λάβουν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οι Νεοσμυρνιώτες γνώριζαν ότι ο φάκελός τους θα ήταν ελλιπέστατος και για τον λόγο αυτό δεν κατέθεσαν φάκελο στην ΕΕΑ.

-Η δήλωση του 2015: Ανήκει στον Ολιβιέ Μπουμάλ με αφορμή τις φήμες περί μεταγραφής του στον Πανιώνιο, προτού τελικά πάει το δρόμο από την Πλατεία για τη Λεωφόρο. Ο Καμερουνέζος άσος είχε τονίσει πως επιθυμία του είναι από μια ενδεχόμενη μεταγραφή του να βγει κερδισμένος και ο Πανιώνιος. «Μόνο Ο Θεός γνωρίζει τι θα γίνει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βγει κερδισμένος ο Πανιώνιος. Δεν ξέρω αν θα είναι κάτι μεγάλο, αλλά σίγουρα πρέπει η ομάδα να κερδίσει κάτι και να είναι χαρούμενη», ήταν η δήλωσή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα