Βενγκέρ: «Αυτή η ομάδα έχει ωριμότητα»

Gazzetta team
Βενγκέρ: «Αυτή η ομάδα έχει ωριμότητα»

bet365

Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε ότι η Άρσεναλ είναι αρκετά ώριμη πλέον για να διαχειρίζεται την πίεση, δεν έκρυψε ότι πιστεύει στον τίτλο και έπλεξε το εγκώμιο του Μεσούτ Οζίλ.

«Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη σε πολύ γρήγορο ρυθμό , με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα. Από την πλευρά μας, νομίζω ότι δείξαμε πάθος, οργάνωση και ποιότητα. Όλα μαζί μας έδωσαν τους τρεις βαθμούς» δήλωσε αρχικά ο Αλσατός, ο οποίος πρόσθεσε: «Βλέπω ξεχωριστή ζωή σε αυτήν την ομάδα και όταν δεν είχαμε πια τα πόδια για να παίξουμε, βασιστήκαμε στο ομαδικό μας πνεύμα, που μας οδήγησε μέχρι το τέλος».

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες της Άρσεναλ πλέον για τον τίτλο, εξήγησε: «Κάθε νίκη ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Όταν είναι ένα μεγάλο ματς σαν αυτό, φυσικά το κάνει ακόμη περισσότερο, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε προσεκτικοί με τις εμφανίσεις και την ψυχολογία μας. Αυτό κάναμε σήμερα. Η πίστη μας είναι πιο δυνατή. Παίξαμε με πολλές νεανικές ομάδες, αλλά αυτή η ομάδα έχει ωριμότητα. Και βγαίνει στα παιχνίδια. Όταν είσαι υπό πίεση, μπορείς να τη διαχειριστείς. Είμαστε φιλόδοξοι, αλλά αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάθε παιχνίδι είναι μία μάχη και όταν σταματήσεις να προσπαθείς, δεν έχεις ελπίδα σε αυτό το πρωτάθλημα».

Καταλήγοντας, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Μεσούτ Οζίλ που αγωνίστηκε ξεπερνώντας την ίωση που τον ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα, σερβίροντας και τα δύο γκολ των Λονδρέζων: «Ο Οζίλ ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα, αλλά τα πόδια του ακολουθούσαν. Είναι φανταστικό να το βλέπεις. Είμαι αρκετά χρόνια προπονητής για να ξέρω ότι την ποιότητά του πρέπει να ταξιδέψεις μακριά για να τη βρεις».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα