ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2

bet365

Τα... Καλά ΑΕΚούγεννα έγιναν τελικά «μαύρα» για την Ένωση. Ο Λεβαδειακός έφυγε θριαμβευτής (1-2) από το ΟΑΚΑ, αφού έκανε την ανατροπή και είπε ευχαριστώ στα... δώρα του Ανέστη και της άμυνας! Εκπληκτικός ο Τσιντώντας.

Χειρότερο φινάλε για την ΑΕΚ και καλύτερο για τον Λεβαδειακό δεν θα μπορούσε να έχει το 2015. Σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής Κομίνης το πάλευε όσο μπορούσε για να γίνει πρωταγωνιστής -είτε με τον μη καταλογισμό πέναλτι για τους Βοιωτούς στο 0-0 είτε με την απίθανη ακύρωση το 2-0 από τον Γιόχανσον- τον... πρόλαβαν τελικά οι Ανέστης-Αρθο-Κολοβέτσιος. Ο τερματοφύλακας έκανε το πιο αστείο λάθος του 2015, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί έδειξαν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε με τον... Βαγγέλη Μάντζιο και ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ! Εκπληκτικός ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, λάθος η αλλαγή του Μπουονανότε από τον Γκουστάβο Πογιέτ...

Από νωρίς φάνηκε ότι η άμυνα της Ενωσης είχε θέμα, με την χαμένη ευκαιρία του Μάντζιου στο 2', όπως από νωρίς φάνηκε και ότι ο Τσιντώτας ήταν αποφασισμένος να κάνει μεγάλη εμφάνιση, αποκρούοντας στο 10' τόσο το μακρινό σουτ του Γκάλο όσο και αυτό του Τζιμπούρ στην επαναφορά. Λίγα λεπτά μετά, στο 16', ο Γιόχανσον σκόραρε ξανά, με ωραία κεφαλιά μετά την σέντρα του Αραβίδη από δεξιά, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ (1-0) και δίνοντας την αίσθηση ότι το ματς θα ήταν χαλαρό... Η αλήθεια είναι ότι έτσι φαινόταν και στη συνέχεια καθώς η Ενωση μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή, επιμένοντας να παίζει πολύ από αριστερά με συνεχόμενες σέντρες του Ντίντακ, αλλά ήλεγχε την κατάσταση και δεν είχε κάποιο πρόβλημα από τον Λεβαδειακό. Και δεν θα είχε ό,τι κι αν γινόταν στην επανάληψη, αν στο 45' ο Κομίνης δεν... φανταζόταν ότι είδε επιθετικό φάουλ στην (νέα) κεφαλιά του Γιόχανσον, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα...

Στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και να πλησιάζει στο δεύτερο γκολ στο 59' με τον Μπουονανότε αλλά ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι. Τρία λεπτά μετά, ο συνάδελφός τους στην απέναντι εστία, έκανε το ακριβώς αντίθετο... Σε μια παντελώς ακίνδυνη φάση ο Ανέστης έκανε μια... εντυπωσιακή έξοδο και έδωσε τη δυνατότητα στον Τριποτσέρη να ισοφαρίσει πολύ εύκολα (1-1)! Ενα εύκολο ματς έγινε ξαφνικά περίπλοκο για την ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά ο Τσιντώτας ήταν αλάνθαστος και σταμάτησε τους Μπουονανότε (65') και Γκάλο (69').

Οι Κολοβέτσιος και Αρθο, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούσαν με τίποτα να σταματήσουν στο 70' τον Μάντζιο, ο οποίος τους εξέθεσε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντομοβτσίσκι για την ανατροπή του Λεβαδειακού (1-2)! Ο Πογιέτ έβγαλε αμέσως τους Μπουονανότε-Μπαρμπόσα για να βάλει τους Πλατέλλα-Βάργκας αλλά δεν δικαιώθηκε, η πίεση ως το τέλος είχε ως αποτέλεσμα απλά να κερδίσει κι άλλους πόντους ο Τσιντώτας καθώς ήταν άψογος σε κάθε φάση και η ομάδα του Ακη Μάντζιου πήρε σπουδαίο τρίποντο στο ΟΑΚΑ, κλείνοντας ιδανικά το 2015!

Man of the match: Τσιντώτας! Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού ήταν εντυπωσιακός από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, σταματώντας κάθε προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αρθο... Απορίες για το τι είδε όποιος αποφάσισε να αποκτηθεί, απορίες επειδή είναι βασικός, απορίες για το αν μπορεί να σταματήσει οποιονδήποτε επιθετικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο ύψος του: Ο Μάντζιος έκανε πολύ καλό παιχνίδι για τον Λεβαδειακό, με... κερασάκι στην τούρτα την ενέργεια του στο 70', όταν έκανε ό,τι ήθελε τους Αρθο-Κολοβέτσιο και έδωσε την ασίστ για το γκολ της νίκης.

Η γκάφα: Για γέλια και για κλάματα το λάθος του Ανέστη στη φάση του 1-1.

Το στραγάλι: Στο 0-0 υπάρχει φάση στην οποία ζητάει πέναλτι ο Λεβαδειακός, για σπρώξιμο, με το ριπλέι να δικαιώνει τους Βοιωτούς. Οπως δικαιώνει και τους Κιτρινόμαυρους για τις διαμαρτυρίες τους όταν ακυρώθηκε το γκολ του 2-0 από τον Γιόχανσον. Με λίγα λόγια, κλασικός Ελληνας διαιτητής ο Κομίνης...

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πατήσει στη 2η θέση αλλά δεν... Οι Κιτρινόμαυροι έχασαν ένα ματς που ήλεγχαν σε απόλυτο βαθμό και αυτό θα πρέπει να τους προβληματίσει. Οπως και να έχει, η διακοπή τους δίνει το χρόνο για να δουλέψουν ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι το 2016. Οσο για τον Λεβαδειακό, το ταμείο είναι... γεμάτο!

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπρίτο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (85' Σοϊλέδης), Γιόχανσον, Σιμόες, Μπουονανότε (71' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71' Βάργκας), Τζιμπούρ, Αραβίδης.

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Εντουιν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Στάθης, Νικολάου (87' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73' Γιάχιτς), Μίνγκας (46' Παππάς), Μάντζιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα