Ποτουρίδης: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Νίκος Τσιώκος
Ποτουρίδης: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

bet365

Ο Γιάννης Ποτουρίδης απέδωσε τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, μιλώντας στο gazzetta.gr, στη συγκέντρωση και την καλή άμυνα και τόνισε ότι ο Πανθρακικός θα παλέψει μέχρι τέλους για τη σωτηρία.

Στην πρώτη του νίκη εντός έδρας για τη φετινή σεζόν, ο Πανθρακικός έριξε στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή ένας εκ των κορυφαίων, πέραν του Ροζέριο που πέτυχε το γκολ, ήταν και ο Γιάννης Ποτουρίδης.

Ο στόπερ των ακριτών είχε 4 κλεψίματα και 6 επεμβάσεις και μίλησε στο gazzetta.gr για το πολύτιμο αυτό «τρίποντο», με το οποίο έμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής. Ο 23χρονος αμυντικός τόνισε ότι ο σύλλογος της Κομοτηνής θα παλέψει μέχρι τέλους για τη σωτηρία, τη στιγμή που δεν είχε... ξεγράψει τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ακόμη, στάθηκε στη δουλειά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και στα στοιχεία που έχει περάσει με την έλευσή του επισημαίνοντας ότι έχει αλλάξει πάρα πολλά, ενώ έκανε λόγο και για ατυχία σε κάποια ματς, στα οποία υπήρχαν ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ, και αναφέρθηκε στην πρώτη αναμέτρηση του 2016 κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη. Όσο για το τι μπορεί να κρατήσει ο Πανθρακικός από το 2015, είπε ότι αυτό είναι οι εμφανίσεις των τελευταίων δύο μηνών.

Γιάννη μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πού κρίθηκε το ματς;

Εμείς προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι' αυτό το παιχνίδι και ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν δύσκολο γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά και να μην κάνουμε εύκολα λάθη γιατί ξέραμε ότι ο αντίπαλος ήταν δυνατός στη μεσαία γραμμή και μπροστά. Αμυνθήκαμε καλά, είχαμε φάσεις και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Τι έλειπε στα προηγούμενα ματς και δεν έρχονταν τα αποτελέσματα;

Στα τελευταία παιχνίδια δείξαμε ότι είχαμε βρει τα πατήματά μας και ο καθένας ξεχωριστά ήξερε τι πρέπει να κάνει. Όμως σε κάποια ματς δεν ήμασταν τυχεροί, όπως με την Ξάνθη και την Καλλονή, όπου δεν καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό στις προπονήσεις, καθώς είχαμε ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε.

Επίσης, δεν έχουμε δεχτεί πολλά τέρματα στα τελευταία ματς, ο καθένας καλύπτει το κάθε λάθος του συμπαίκτη του. Πρέπει να το διατηρήσουμε αυτό γιατί η καλή άμυνα θα μας φέρει πολύτιμους βαθμούς στη συνέχεια.

Το έργο παραμένει δύσκολο, στόχος είναι η παραμονή, πού πιστεύεις ότι θα κριθεί;

Υπήρχαν διάφορα δημοσιεύματα πριν από δύο αγωνιστικές που μας ήθελαν τελειωμένους. Όμως, ο Πανθρακικός έδειξε ότι είναι παρών, θα παλέψει όλα τα παιχνίδια με νύχια και με δόντια για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από αυτά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να δείξουμε χαρακτήρα και να αποδείξουμε σε όλες τις ομάδες ότι είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την ομάδα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.

Επόμενο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που έχει διαφορετικούς στόχους. Πού πρέπει να «χτυπήσει» ο Πανθρακικός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;

Ο Αστέρας είναι μία καλή η ομάδα και τις προηγούμενες χρονιές ήταν μέσα στην πεντάδα. Πέρυσι ήταν τρίτος. Είναι ένα ματς εκτός έδρας, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε όσο γίνεται καλύτερα σε αυτό γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες. Όμως, δε βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Τι ρόλο έπαιξε αυτό στην πορεία της ομάδας;

Από τη δική μας την πλευρά, των ποδοσφαιριστών, δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτό. Ήρθε ένας καινούριος προπονητής και έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά τα στοιχεία που ήθελε να περάσει για να τα βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και να είναι υπέρ μας. Εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχει και ο προπονητής καλύτερες λύσεις.

Αναφέρθηκες στην πίεση. Αυτή είναι και η φιλοσοφία που έχει περάσει ο Ελευθερόπουλος ή υπάρχουν κι άλλα στοιχεία;

Σε όλες τις ομάδες που έχει πάει ο κ. Ελευθερόπουλος έχει την ίδια φιλοσοφία. Ήταν σε όλες το ίδιο πιεστικός στις προπονήσεις γιατί η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του παιχνιδιού. Πρέπει να δίνουμε το 100% στις προπονήσεις για να βγαίνει αυτό και στο παιχνίδι. Έχει αλλάξει πάρα πολλά ο κ. Ελευθερόπουλος, καθημερινά μας παρουσιάζει καινούρια πράγματα και πρέπει να τα δουλεύουμε για να τα βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο.

Υπήρξε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Με δεδομένο ότι στόχος είναι η παραμονή, πέρασε σε δεύτερη μοίρα;

Δε νομίζω ότι πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Έπρεπε να παίξουν όλα τα παιδιά και δεν ήρθε το κατάλληλο αποτέλεσμα. Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και δεν το καταφέραμε για λίγο.

Σίγουρα πρώτος στόχος είναι να σώσουμε την ομάδα, όμως θέλουμε να κυνηγάμε όλες τις διοργανώσεις και να δείξουμε πως ο Πανθρακικός δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει κάτι σπουδαίο.

Τι μπορεί να κρατήσει ο Πανθρακικός από το 2015;

Πάνω απ' όλα πρέπει να έχουμε υγεία, αυτό είναι το παν για κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Πανθρακικός από το 2015 είναι οι τελευταίες εμφανίσεις τους δύο τελευταίους μήνες και να δείξει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να έχουμε υγεία, χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Οπότε, αυτή είναι η ευχή και για το 2016;

Ναι, να υπάρχει υγεία και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα