Να αλλάξει νοοτροπία

Θοδωρής Βασίλης
Να αλλάξει νοοτροπία

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε το μάξιμουμ στον χθεσινό αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και την λάθος νοοτροπία που υπάρχει απέναντι σε τέτοιες ομάδες.

Μετά το ματς με τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης είχε δηλώσει αναφερόμενος στη νοοτροπία που δείχνει η ομάδα του στα ματς με τις λεγόμενες μικρές ομάδες: «Επειδή πήγαμε καλά πέρυσι, νομίζαμε ότι με λιγότερη προσπάθεια θα πηγαίναμε καλά και φέτος. Θεωρήσαμε ότι ανεβήκαμε επίπεδο. Πρέπει πάντα να είμαστε μετρημένοι και σεμνοί».

Στις δηλώσεις αυτές περικλείεται όλο το νόημα του φετινού ΠΑΣ. Οι ομάδες επιπέδου Ξάνθη, Λεβαδειακού και Ηρακλή στους Ζωσιμάδες. Την επιτυχία από την αποτυχία τις χωρίζει μια λεπτή γραμμή και αν δεν δείξει την ανάλογη προσπάθεια και σοβαρότητα τότε πολύ εύκολα μπορείς να περάσεις αυτή την γραμμή.

Έτσι και οι Ηπειρώτες οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από την περσινή τρομερή σεζόν που τους θαύμασε όλο το πανελλήνιο θεώρησαν ότι με λιγότερο προσπάθεια θα είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα. Και όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στην ζωή τίποτα δεν έρχεται έτοιμο και αν δεν μοχθήσεις και δεν δουλέψεις σκληρά τίποτα δεν έρχεται.

Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει να κολλάει με ομάδες που είναι του χεριού του, ομάδες που άλλες χρονιές τις καθάριζε εύκολα. Και αν σε κάποια ματς δεν τον ήθελε η μπάλα (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό με τον Λεβαδειακό με το 0-1 να είναι μαγική εικόνα), κόντρα στην Ξάνθη ο «Άγιαξ» δεν ήταν καλός.

Η απουσία του Τσάβες στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εμφανέστατη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην επίθεση και ο Μανιάς ήταν απελπιστικά μόνος του. Παρά την έλλειψη φάσεων ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί με το πέναλτι του Τσουκαλά και στη συνέχεια οπισθοχώρησε για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, κάτι λογικό από την στιγμή που επιθετικά η ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει.

Η Ξάνθη πήρε μέτρα στο γήπεδο ανάγκασε τον ΠΑΣ να γυρίσει σε θέση άμυνας και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Με βάση την χθεσινή εμφάνιση ο βαθμός είναι δίκαιος και πλέον θα πρέπει από το νέο έτος η ομάδα να δείξει μεγαλύτερη βελτίωση, ίσως και στη νοοτροπία ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων παιχνιδιών, αρχής γενομένης από το ματς με την Βεροια. Και οι επιστροφές των Τσάβες και Ίλιτς θα βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι.

ΥΓ. Για το πέναλτι δεν έχουμε να πούμε πολλά, όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΣ ευνοείται, μην τρελαθούμε κιόλας, αν σκεφτεί κανείς ότι οι Ηπειρώτες μπορεί να είναι και από τις πιο αδικημένες ομάδες όλων των εποχών από τα κέντρα αποφάσεων και τα παραδείγματα είναι άπειρα.

ΥΓ1. Οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας είναι οι περσινές που είδαμε όλοι και είναι στο χέρι των παικτών από το νέο έτος να δείξουν ξανά το κανονικό τους πρόσωπο.

ΥΓ2. Ο Μάρκος Βελλίδης είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα και η απόκρουσή του στο σουτ του Ορφανίδη το επιβεβαίωσε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα