Μαγέφσκι: «Μπορούμε την έκπληξη»

Μαγέφσκι: «Μπορούμε την έκπληξη»

Νίκος Τσιώκος
Μαγέφσκι: «Μπορούμε την έκπληξη»

bet365

Ο Ράντοσλαβ Μαγέφσκι εμφανίστηκε αισιόδοξος, μιλώντας στο gazzetta.gr, ότι η Βέροια μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει ακόμα και στην έκτη θέση.

Σ' έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες για τη Βέροια στη φετινή σεζόν εξελίσσεται ο Ράντοσλαβ Μαγέφσκι. Ο Πολωνός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και σε 15 ματς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μετράει τρεις ασίστ, με τελευταία αυτή στο νικητήριο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Βέβαια, σε αυτά τα παιχνίδια έχει δημιουργήσει πολλούς κινδύνους για τις αντίπαλες εστίες, ενώ έχει βρει δίχτυα μόνο στο Κύπελλο. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ελπίζει να πράξει το ίδιο και στο πρωτάθλημα, όπως είπε μιλώντας στο gazzetta.gr, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η «βασίλισσα του Βορρά» μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει ακόμα και στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην πρώτη εντός έδρας νίκη στη σεζόν, την οποία απέδωσε στην καλή άμυνα. Όσο για τα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι του συλλόγου της Ημαθίας, τόνισε πως αυτά είναι η νοοτροπία και το γεγονός ότι είναι «σκληρός» παίκτης, με δεδομένο ότι για έξι χρόνια αγωνιζόταν στην Αγγλία.

Ράντοσλαβ πρώτη εντός έδρας νίκη για τη Βέροια στο πρωτάθλημα. Τι ήταν αυτό που είχε τώρα και της έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια στο... σπίτι της;

Παίρνουμε εκτός έδρας βαθμούς και χάνουμε εντός, ενώ υπήρχαν και παιχνίδια, όπως αυτά με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Είναι κάτι που δεν δει ποτέ ξανά στην καριέρα μου. Σε αυτό με τον Παναθηναϊκό χάσαμε στο τέλος. Στο τελευταίο ματς σκοράραμε και αμυνθήκαμε καλά για να φτάσουμε στην πρώτη εντός έδρας νίκη.

Ποια είναι η διαφορά με τα εκτός έδρας ματς, όπου είστε αήττητοι;

Ναι, δεν έχουμε χάσει μακριά από την έδρα μας. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Πρέπει να αμυνόμαστε καλά για να πάρουμε βαθμούς και στα εντός έδρας. Ήμασταν τυχεροί σε κάποια παιχνίδια, όπως με τον Πανιώνιο και την Καλλονή και αν παίρναμε βαθμούς εντός και εκτός, τότε θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί που θέλουμε. Αν πάρουμε πόντους τόσο στις εντός όσο και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, τότε μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και μέχρι την πρώτη εξάδα.

Παρά τις ευκαιρίες, μείνατε στο ένα γκολ. Πιστεύεις ότι μπορούσατε να πετύχετε κι άλλα;

Από τις ευκαιρίες που είχαμε θα μπορούσαμε να πετύχουμε άλλο ένα τέρμα, όμως και που δε σκοράραμε άλλο γκολ δεν έχει σημασία. Οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε, οπότε και πάλι είμαστε χαρούμενοι.

Αισθανθήκατε καθόλου πίεση από τον Αστέρα;

Ο Αστέρας δεν είχε ευκαιρίες. Περισσότερο είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ευκαιρίες δεν έκανε. Από τις φάσεις που είχαμε μπορούμε να πούμε ότι εμείς αξίζαμε περισσότερο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Αστέρας δεν άξιζε κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Μετά από αυτή τη νίκη, πώς βλέπετε τη συνέχεια;

Μπορούμε να κάνουμε χαρούμενοι Χριστούγεννα και μετά να επιστρέψουμε και να δούμε το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχουμε την πιθανότητα να κάνουμε την έκπληξη, εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος και με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την όγδοη ή την ένατη θέση.

Είστε στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ποιος είναι ο στόχος;

Να μην είμαστε στα χαμηλά της βαθμολογίας. Είμαστε στην πρώτη δεκάδα, όμως μπορούμε να είμαστε και στην πρώτη οχτάδα. Μπορούμε να το παλέψουμε για την έβδομη ή την όγδοη θέση, θα δούμε πώς θα τα πάμε στη συνέχεια. Τώρα πάμε στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ελπίζουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να πάει καλά η σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν μεταγραφές, όπως των Αμπντούν, Ιμπραΐμ. Όμως, βλέπουμε εσένα να εξελίσσεσαι σ' έναν σημαντικό παίκτη για τη Βέροια. Ποια στοιχεία έχεις που βοηθούν το παιχνίδι της ομάδας;

Η νοοτροπία που έχω και το γεγονός ότι τρέχω και είμαι «σκληρός» παίκτης γιατί έχω παίξει έξι χρόνια στην Αγγλία. Πάω εγώ καλά, πάει και η ομάδα. Δεν πάω εγώ καλά, δεν πάει η ομάδα.

Ελπίζω στη συνέχεια να βοηθήσω τη Βέροια να πάει καλά, όμως δεν πρέπει να σταθούμε σ' εμένα. Το σύνολο είναι πιο σημαντικό από το ατομικό επίπεδο και θέλω να σκοράρω και να βοηθήσω, ωστέ στο τέλος η Βέροια να είναι σε καλύτερη θέση.

Επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός. Τι πρέπει να προσέξει η Βέροια για να πάρει βαθμό ή βαθμούς;

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία ομάδα που παίζει καλά στην έδρα του και μπορεί κανείς να περιμένει το απροσδόκητο. Εμείς πρέπει να «χτυπήσουμε» στην επίθεση, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να σκοράρουμε για να κερδίσουμε.

Παιχνίδια, όπως αυτά με τα Γιάννενα, τον Ηρακλή και την Ξάνθη, πρέπει να τα πάρουμε και μετά θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ψηλά. Μετά τη διακοπή πρέπει να σκεφτούμε το ματς με τον ΠΑΣ, που είναι μία ομάδα που θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα