Η Τούμπα ντράπηκε…

Η Τούμπα ντράπηκε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αποτυπώνει τις απόψεις του αλλά και το κλίμα από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Πλατανιά, μην έχοντας καμία διάθεση να ωραιοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις.
Ξεκινάς να γράψεις για ένα τέτοιο παιχνίδι και σκέφτεσαι… «Πώς να το παίξω». Υπάρχουν σχολές και σχολές… Να γράψεις ότι σκέφτεσαι; Να γράψεις ότι είδες; Να γράψεις ότι «πουλάει»; Να γράψεις ότι θα τσιγκλήσει τον άλλο για να το διαβάσει ή να απαντήσει; Να πουλήσεις τρέλα; Να ωραιοποιήσεις καταστάσεις; Να υπερασπιστείς αδικίες; Να συνηγορήσεις υπέρ εγκληματιών; (Ξέρετε τώρα…).
Αν και ήθελα να ξεκινήσω με… greeklish (όποιος κατάλαβε-κατάλαβε…) πάμε με Ελληνικά: «Ο πρόεδρος κάνει επενδύσεις και απαιτεί σεβασμό. Η ομάδα περνάει κάμψη, αλλά και πάλι κέρδισε καθαρά. Υπάρχει δύο ανύπαρκτα οφσάιντ σε βάρος μας και αυτός ο βοηθός πρέπει να προσέχει από εδώ και πέρα... για τις αποφάσεις του. Ο αντίπαλός έπαιξε αντιποδόσφαιρο και υπήρχαν μερικά πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Το πέναλτι είναι αμφισβητούμενο, το ριπλέι δεν διευκολύνει και πρέπει να συμβουλευτούμε τους ειδικούς για να εκφράσουμε άποψη. Η ομάδα δεν χρειάζεται καμία εύνοια για να κερδίσει…».
Αυτό ΔΕΝ θα το διαβάσετε ΕΔΩ από εμάς. Απλά το γράφουμε… γιατί έτσι έχετε συνηθίσει και… προχωράμε, σε όσα πραγματικά έγιναν.
Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος είναι ΠΟΛΥ διαφορετικός. Κατ' αρχάς δεν μπορείς να τον στρατολογήσεις… Ειδικά οι ΠΑΟΚτσήδες ΔΕΝ μπαίνουν σε καλούπια. Δεν λένε και δεν πιστεύουν ΟΛΟΙ τα ίδια.
Σήμερα για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι μπορεί και να κατηγορήσουν τον Τζαβέλλα για ότι έκανε, έτσι ώστε να κερδίσει αυτό το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση!
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, κανείς δεν πανηγυρίζει για το πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πλατανιά.
Η Τούμπα άδειασε γρήγορα - γρήγορα γιατί πολλοί ντράπηκαν. Όσοι έμειναν, αποδοκίμαζαν την εικόνα της ομάδας του Τούντορ.
Άλλοι ήταν αποσβολωμένοι από τις αλλεπάλληλες κίτρινες κάρτες που πήραν στο τέλος οι παίκτες του ΠΑΟΚ για καθυστέρηση, μια και πραγματικά φοβόταν μην τυχόν ισοφαριστούν…
Υπάρχει και αυτή η αθλητική Ελλάδα. Περήφανη μέχρι… εκεί που δεν πάει.
Αγωνιστικά για τον ΠΑΟΚ θα μείνουμε σε δύο πράγματα…
Το πρώτο αφορά τον πιο παραγωγικό παίκτη της ομάδας, το τελευταίο διάστημα. Αυτόν που κρίνει παιχνίδια, αυτόν από τα πόδια του οποίου οι υπόλοιποι περιμένουν την σωστή προώθηση και ένα καλό γέμισμα. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανιώνιο χάρη σε γκολ του… σέντερ φορ Τζαβέλλα, κέρδισε τον Πλατανιά χάρη σε… κίνηση του εξτρέμ Τζαβέλλα και πήγε να κερδίσει τον Λεβαδειακό χάρη σε ασίστ του δημιουργού Τζαβέλλα στον Μπερμπάτοφ, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ…
Ποιας ομάδας όμως; (Πάμε τώρα και στο δεύτερο αξιοσημείωτο της ημέρας…).
Αυτής της ομάδας, που τρεις φορές σήμερα ο Τούντορ στην συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να πει ότι έχει ρόστερ, ανάλογο του Πλατανιά!
Όχι… Εδώ έχουμε πρόβλημα με τον Κροάτη, που αρχίζει να ξεφεύγει! Έχει μπει στο μυαλό του ένα μεγάλο άλλοθι με το ρόστερ και το ότι σήμερα το χρησιμοποίησε (αυτό το άλλοθι) με τόσο άκομψο τρόπο, δεν είναι προς τιμήν του.
Ακόμη και σήμερα, ο ΠΑΟΚ των οκτώ απόντων, δεν μπορεί να συγκριθεί με την καλοδουλεμένη ομάδα των Χανίων! Το ότι ο Πλατανιάς με Αποστολόπουλο, Μπανανά, Μιλούνοβιτς, Ιτούα, Ράμος, Μενδρινό παίζει σωστά και ψηλά και δεν κλείνεται και δυσκολεύει όλες τις ομάδες, δεν σημαίνει ότι έχει… σούπερ ρόστερ, άρα είχε και τις ίδιες ελπίδες να πάρει τον αγώνα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ! Όσα είπε ο Κροάτης είναι άρρωστα και αν επιθυμεί μεταγραφές, μπορεί να βρει άλλο τρόπο να το εκφράσει… (Γιατί σαφώς ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να πάρει δημιουργικό χαφ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι τώρα παίζουν βρίσκονται στο επίπεδο του Σωτηρίου και του Σελίν…).
Κατά τα άλλα το… Χριστουγεννιάτικο αλλά… ανοιξιάτικο μεσημέρι, μας «χάλασε». Κακό το παιχνίδι, απίστευτα λάθη, μίζερο θέαμα, απαράδεκτοι διαιτητές (Μήτσιος και Φραγκιαδάκης φυσικά έκαναν άπειρα λάθη) και πολλοί τραυματισμοί…
Αυτό που συμβαίνει με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη δεν έχει προηγούμενο… Αυτό το παιδί δεν μπορεί να είναι τόσο άτυχο. Γίνεται κάθε χρόνο να έχει δύο και τρεις τραυματισμούς; Γίνεται σήμερα να αμύνεται από πίσω κόντρα σε έναν παίκτη και να πατάει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πάθει ρήξη χιαστών;
Κλείνοντας… Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει σε κάθε παιχνίδι να έχει 5-6-7 απόντες, αν η ομάδα συνεχίσει να βρίσκει άλλοθι στο ρόστερ, αν δεν βρεθεί ισορροπία στο… πώς δημιουργούσε πριν δύο μήνες και στο πώς τώρα αμύνεται και κερδίζει κάποια παιχνίδια (σίγουρα υπάρχει μέση κατάσταση…) τότε έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.