Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 1-0

Νίκος Αθανασίου
Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Χριστουγεννιάτικο χαστούκι για τον κακό Παναθηναϊκό, καθώς έχασε στην Κομοτηνή από τον, εκ των ουραγών, Πανθρακικό με 1-0! Μπέρδεψε την ομάδα του και... ξέχασε τις αλλαγές ο Στραματσόνι. Κόκκινη στο 85' ο Κουτρουμπής.

Έτσι έπαιξαν

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε το 4-3-3 για την διάταξη της ομάδας του, δίνοντας παράλληλα στον Νίκο Καλτσά αυτό που άξιζε με τις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα. Φανέλα βασικού.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Βέμερ και ο Σάντσεθ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Εσιέν σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης, αριστερά του ο Κλωναρίδης και δεξιά του ο Καλτσάς.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο νεαρός τεχνικός προτίμησε το 4-2-3-1 με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία των «σταχυοφόρων». Μελίσσης και Σερφά οι δύο στόπερ, ο Ποτουρίδης αριστερό μπακ και ο Παπαγεωργίου δεξί. Λαδάκης και Μεχία οι δύο «κόφτες». Ροτζέριο, Μπαϊκαρά, Χασομέρης η μεσοεπιθετική τριάδα και μπροστά ο Ντιγκινί.

Ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες, ο Πανθρακικός το γκολ!

Θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικά το παιχνίδι, με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια, μόλις στο 8'! Σε μια πολύ όμορφη ανάπτυξη, η μπάλα από τα δεξιά και τον Βέμερ μεταφέρθηκε μέσω του Πράνιτς στον Νάνο, η σέντρα του Ισπανού ήταν εξαιρετική αλλά ο Καλτσάς πλάσαρε πάνω στον Αθανασιάδη που έσωσε την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού(70%-30% η κατοχή υπέρ του), όμως, ο Πανθρακικός ήταν εκείνος που έδειξε... δολοφονικό ένστικτο και βρήκε δίχτυα στην πρώτη και μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.
Χασομέρης και Ντιγκινί συνεργάστηκαν άψογα και ο Μάρτινς ξεχασμένος στον άξονα από τους δύο εσωτερικούς μέσους του «τριφυλλιού»(Ζέκα-Πράνιτς) που θα έπρεπε να είχαν καλύψει, σούταρε και νίκησε τον Στιλ για το 1-0 των γηπεδούχων.

Ο Πανθρακικός έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή αξιοποίησε την μεγάλη του στιγμή απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν βρει πολλές τέτοιες και στην συνέχεια έδωσε γήπεδο στον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα φάσεις και να πατήσει περιοχή, καθώς ο Κλωναρίδης ήταν... αλλού, ο Πράνιτς έκανε μόνο τα απαραίτητα ενώ και ο Εσιέν δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες. Μεγάλη εξαίρεση η φάση του 41' με τον Καρέλη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βέμερ και στο... ριμπάουντ να πλασάρει άουτ σε κενή εστία!

Ο Παναθηναϊκός τις δικές του φάσεις τις πέταξε στα σκουπίδια, ο Πανθρακικός την έστειλε στο πλεκτό και κάπως έτσι το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μπροστά στο σκορ.

Ανήμπορος και αβοήθητος

Τα πειράματα του Στραματσόνι στην διάταξη περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν τον Παναθηναϊκό(4-4-2 με την αλλαγή του Νάνο και τον Πράνιτς αριστερό μπακ, στην συνέχεια 4-2-3-1), ο Ιταλός άργησε πολύ να κάνει δεύτερη αλλαγή(ο Πέτριτς σηκώθηκε στο 85') και οι «πράσινοι» που μάλλον είχαν το μυαλό στις διακοπές αρκέστηκαν σε μια ανούσια και βαρετή κατοχή της μπάλας.
Είναι ενδεικτικό πως δεν απείλησαν την εστία του Πανθρακικού και πως την μεγάλη φάση την είχαν οι γηπεδούχοι με το... αυτοδοκάρι του Σέρχιο Σάντσεθ στο 70'!

Ο Παναθηναϊκός πίεζε αλλά το έκανε χωρίς καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές. Ο Πανθρακικός είχε 11 τακτικά στρατιωτάκια στο γήπεδο και η ανόητη αποβολή του Κουτρουμπή στο 85' έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας του Ελευθερόπουλου.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς ο Καρέλης σπατάλησε την ευκαιρία του 91' και ο Πανθρακικός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ κακό Παναθηναϊκό...

MAN OF THE MATCH: Ροζέριο Μάρτινς. Σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που ο Πανθρακικός είχε εξαιρετική ανάπτυξη, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ τελείωσε ιδανικά την φάση με σουτ στην γωνία του Στιλ. Αυτό το γκολ έφτανε και περίσσευε για τον σύλλογο της Κομοτηνής, ώστε να πάρει ένα τεράστιας σημασίας «τρίποντο».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λαδάκης. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έδωσε πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή και κέρδισε τις περισσότερες. Έτρεξε όσοι λίγοι, ήταν πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι και αρκετά σημαντικός παράγοντας, ώστε να μην δεχθεί ιδιαίτερη πίεση η άμυνα της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Νίκος Καρέλης. Ο Έλληνας επιθετικός είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει και να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης αλλά τα τελειώματα του δεν ήταν σωστά. Στο 41' αν και αμαρκάριστος με το κεφάλι σημαδεύει το δοκάρι και στην συνέχεια σε κενό τέρμα, πλασάρει άουτ. Στο δεύτερο μέρος χάνει την ευκαιρία στο 54' ενώ στο 91' από καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε άουτ αν και είχε πολύ καλές προϋποθέσεις.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αντρέα Στραματσόνι αν και ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μάρτινς, έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Ατζαγκούν στο 61', άλλαξε το 4-3-3 σε 4-4-2 και μετά σε 4-2-3-1 αλλά περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του. Καθυστέρησε χαρακτηριστικά να ρισκάρει και να ρίξει στο ματς τον Αμπέντ και τον Πέτριτς. Η δεύτερή αλλαγή του θα γινόταν στο 84', πριν την αποβολή του Κουτρουμπή με τον Κροάτη επιθετικό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος σε γενικές γραμμές έκανε καλή διαιτησία. Είναι σωστή η αποβολή του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84'. Οι επόπτες έχουν δύο λάθος υποδείξεις. Στην μία στο 64' κόβουν μια επίθεση του Παναθηναϊκού και δέκα λεπτά αργότερα ο Μπαϊκαρά είναι εκτεθειμένος στην καλή ευκαιρία του Ντιγκινί, στην αρχή της φάσης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανθρακικός ήταν κυνικότατος απόψε στην Κομοτηνή απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό που δεν είχε... απαντήσεις στο γκολ του Ροζέριο Μάρτινς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφτιαξε καλές στιγμές για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.
Η ακριτική ομάδα πήρε μια βαθιά ανάσα στην μάχη της παραμονής την ώρα που το «τριφύλλι» έκανε ξανά βήμα πίσω και προβλημάτισε με την εκτός έδρας εικόνα του.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης -Παπαγεωργίου, Σερφά (56' λ.τ. Χρήστου), Μελίσσης, Ποτπουρίδης- Λαδάκης, Μεχία- Ροτζέριο (86' Ιγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (46' Χαβίτο)- Ντιγκινί.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Βέμερ, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο (64' Ατζαγκούν)- Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς- Καλτσάς (86' Αμπεϊντ), Κλωναρίδης (88' Πέτριτς), Καρέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα